64 bit kullanmalı mı?

Başlatan Kutadgu, 01 Mayıs 2008 - 23:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

64 bit'i öneriyor musunuz?

64 bit Ubuntu kullandım, memnunum
303 (59.6%)
64 bit Ubuntu kullandım, memnun değilim
46 (9.1%)
Kararsızım
159 (31.3%)

Toplam Oy Verenler: 349

Kutadgu

Not: Aşağıdaki yorum tamamen kullanıcımızın kendisini bağlamaktadır. 2008 senesinde 64bit'lik sistemler bu kadar sorunlu olmadığı gibi günümüzde de değillerdir. 

İşlemcisi 64 bit olan ve ne yapacağını bilemeyen benim gibi arkadaşlar için söylüyorum,

Birçok yerde de yazar zaten ancak ben kendim de deneyerek gördüm.

İşlemciniz 64 bit desteği versede kullanmayın. Hem sistem kararlı değil hem de gerçek anlamda gerek olduğunu sanmıyorum . Durduk yere hata veriyor. 32 bit e geçtikten sonra aynı sorunları hiç yaşamadım.

Sypro

64bit için var olan paketler ile 32bit için var olan paketler kıyaslanamaz bile. 32bit'in desteği çok daha fazla. Bu yüzden 64bit ile sorun yaşamak çok normal. Ki ben de bunlardan biriyim.

64bit bir ev kullanıcısı için çok fazla. O kadar büyük işlemler yapamazsınız, en fazla compile işleminiz olur o da tüm kullanıcı içinden düşük bir yüzde.


"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

eren

Bende pek tavsiye etmiyorum. Ubuntu 64 bit her ne kadar sorunsuz dese de artık bana pek inandırıcı gelmiyor.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

servet ümmetoğlu

bios ayarlarındaki apic seçeneğini her defasında disable yapmak zor geliyor. Windowsdan her ubuntuya dönüşümde biosa girip çıkmak zorunda kalıyorum ama şimdi 64 bit kullanıyorum o zaman sorum olmuyor. bir arkadaş söylemişti gentoo'nun 64bit kurulan 32bitlik versiyonu varmış acaba ubuntu da da mevcut mu bu?
"Şeytanımı öldürdüm bebeğimi büyütücem
   Yandığım dünyayıda kalbimde küçültücem
     Denizleri taşırdım bulutları delicem
       Şişedeki küllerimi topraklara serpicem" (Düş Sokağı Sakinleri)

denizd

Arkadaşlar, ocak ayından beri 64 bit amd'de ve intel e4500'de  hem 32 hem de 64bit denedim benim genel gözlemim ubuntu 64bit'in çok daha stabil olduğudur. eğer windows'tan bahsediyor olsaydık olay farklıydı anca özellikle makinenizin 2 gb ve üzeri rami varsa kesinlikle 64 bit kullanmanızı tavsiye ederim.

erginemr

Alıntı yapılan: raskolnikov - 02 Mayıs 2008 - 01:59:48
bios ayarlarındaki apic seçeneğini her defasında disable yapmak zor geliyor. Windowsdan her ubuntuya dönüşümde biosa girip çıkmak zorunda kalıyorum ama şimdi 64 bit kullanıyorum o zaman sorum olmuyor. bir arkadaş söylemişti gentoo'nun 64bit kurulan 32bitlik versiyonu varmış acaba ubuntu da da mevcut mu bu?

Sanırım bu sorunu Ubuntu grub ayarlarında (/boot/grub/menu.lst) kernel satırına "noapic nolapic" ekleyerek düzeltebilirdiniz. Neyse, 64 bit ile mutluysanız sorun değil.

Felâsife

Bende 1 haftadır Ubuntu 64-bit kullanıyorum ve şimdilik oldukça da memnun sayılırım
Ama Ubuntunun başka verisyonlarını daha önce kullanmadığım için,onlarla kıyaslama yapamayacağım
Sadece Pardus'la kıyaslayabilirim ki(1yıldır Pardus kullanıyorumdum) o da elma ve armutu birbirine karıştırmak olacağından o da bir kıyaslama sayılmaz.
Fakat daha sessiz,stabil ve hızlı olduğunu söylemem de sakınca olmaz herhalde.

Bu arada PC'im de sadece Ubuntu kurulu başka bir sistem kurulu değil,AMD 3800+ 2gb ram Nvida 7300gt MSI K9N4 Ultra F anakartla oldukça uyumlu çalıştı Ubuntu 64-bit

Kısacası Ubuntu benim açımdan iyi iş çıkartığı için kutluyorum.
Saygılar sunarım..
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

matafleur

#7
Az veryansın etmedim 64 bit'e :)

Özellikle debian kullanırken. Ubuntu kurarken tekrar bir deneyeyim dedim yine aynı tas aynı hamam :)

aknkrds

bende 7.10 x64 yüklemiştim. ilk açılışta gayet stabil ve düzgünken iş uygulama eklemeye ve driver tanıtmaya gelince malesef açırı derecede çuvallamıştı. ama mecburen kullanıyordum çünkü sistem belleğim 4GB'tı. Neyse o makineyi sattım şuan 3Gb bellekli makinemde 8.04 x86 kurulu ve sorunum yok :)

fadike

AMD Athlon X2 64 Bit 4800+
1 GB DDR2 800 MHz
Asus her şey üzerinde tümleşik anakart

İle sorunsuz bir şekilde önce Kubuntu 8.04 KDE4 Remix 64 Bit, sonrasında ise Ubuntu 8.04 Hardy Heron 64 Bit kurdum sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra Kino ile DVD işlemeye başladım, Compiz ile küp salladım durdum ve tık yok makinede
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

platonix

#10
64 Bit Kullanin !!!

Çoğu arkadaş 64 bit'i sanki bir grüh gibi ilan etmiş...

Aslında 64 bit daha neredeyse yarı yarıya daha çok performans sahibi ben ilk ubuntuyu 64 7,10 ubuntu ile başladım ve gerçekten çok kararlı ve performanslıydı 32 bit'e göre. Tek problem 32 bit'e ağırlık daha çok verildiğinden gelişimi yavaş ilerliyor ve sorunları daha yavaş çözülüyor.

Ama 64 bit'e ağırlik versek daha çok ilgilenilir ve gelişir diye düşünüyorum ayrıca 64 bit neden var? 32 bitten daha iyi daha performanslı değilse olmazdı zaten.

32 bit'i kullandım traktor gibi 64'e göre çok yavaş...

Le0n

#11
Ben de vista ilk çıktığında 64 bit kurup kullandım onda ufak tefek sorunlar hariç kullanıyordum.

Ubuntuya geçtiğimde yine sorunlarla karşılaşırım diye 64 bit versiyonunu aklımdan bile geçirmedim ama bu mesaj sayesinde ben de indirip en azından bir demeneyi düşünüyorum.
sudo apt-get purge windows

s1bernet1k

Neymiş demekki 64bit kullanmayacakmışız.  :P
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

bebek

64 bitten 32ye geçenlerdenim. Hatta Sypro, 32 bit kullanırsan daha rahat ediceksin dediğinde baya bir karşı geldim ve uzun bir zaman reddettim. Ama günün birinde yeter diyip bakalım bi de 32lik deneyelim dedim(sonra ben gene 64 yüklerim diyordum içimden :) ) ama fark ettiğim şu ki gerçekten 64bit'e gerek yok; şu anki sistemim çok daha rahat çalışıyor. Evet 64bit daha hızlı çalışıyor; ama çok üstüne gidilmediği için bence vermesi gerek perfomansı son kullanıcıya yansıtamıyor.

Not: 64'e gerek yok kullanmayın. :P

fadike

64 Bit'e madem gerek yok diyen arkadaşlar bir zahmet iletin Canonical Vakfı'na da geliştirmesinler, durdursunlar Ubuntu 64 Bit türevlerini.

Baksanıza bizim Türk kullanıcıları vermişler hükmü çoktan.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

erenali

4 aydan fazladır 64 bit kullanıyorum.
herşey durduk yere donuyor.
hata veriyor, hiç kafam rahat şekilde ne müzik dinleyebildim, ne yazılımları çalıştırabilip ne internet'te gezinebildim.
32bit sorunsuz çalışıyordu, saflığımdan 64 bit kurmuştum ama artık elveda 64 bit!

bebek


fadike

64 Bit kuran üyelerimiz, Ubuntu 8.04 64 Bit CD ile AMD 64 Bit işlemcili sistemlere mi kurulum yapıyorsunuz yoksa Intel'in Dual Core, Core Duo, Core 2 Duo, Core 2 Quad serisi işlemci tabanlı sistemlere mi?

Çünkü deneyimimle gördüğüm kadarı ile AMD 64 Bit Athlon X2 işlemcilere Ubuntu i386 CD'sini taktığınızda uyarı verdiği gibi metin tabanlı kurulum ekranına dahi geçirmiyor sizi. Uyarı ise işlemcinin ve kurulum yapmak istenilen CD'nin çekirdeklerinin uyumsuz olduğu açıklamasını içermekte.

Sanırım bu konu altında şikayet ve veryansın eden üyeler Intel ailesi işlemcilere Ubuntu 64 Bit CD ile kurulum yapmaya çalışıyor.

Başka bir yol ile i386 kurulum CD'sini 64 Bit AMD işlemcili sistemlere kuran arkadaşlarımız varsa kurulumu nasıl yaptıklarını anlatırlarsa güzel bir deneyim olacaktır.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Felâsife

Eğer faydası olacaksa hasbel-kader resimli anlatayım. :)
Bu net'ten indirdiğim Ubuntu 64-bit'in Masaüstü CD-ROM görüntüsü..

[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/8610/cd2id4.th.png[/img] Buda Ubuntu CD'nin masaüstün de açılan görüntüsü..

Bunlar da Sysinfo'dan görüntülerim..
Bir iki önemsiz diyebileceğim sorundan başka hiç bir önemli sorunum bulunmamaktadır.
Ekran ayarlarım filan mükemmel bile diyebilirim..
Sistemim de amd64 +3800 ve sistem de başka bir işletim sistemi kurulu değil..Sadece Ubuntu var.

Not:
Son güncellemeleri yapmadım,kota balon olduda yarın bir gün güncellerim. :)

[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/7486/sys1dq4.th.png[/img] [IMG]http://img139.imageshack.us/img139/2458/sys2jg2.th.png[/img] [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/7059/sys3wn8.th.png[/img]

[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/3186/sys4dl0.th.png[/img] [IMG]http://img139.imageshack.us/img139/5646/sys5pe5.th.png[/img]
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Etox

64 bit kullanılmasında herhangi bir mahsur yok, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kozmo

Bu 64 bit efsanesi tarih oldu, artık gönül rahatlığı ile 64 Bit Linux dağıtımlarını kullanabilirsiniz. Öyle korkulduğu gibi sorunlar yaşatmıyor artık.

matafleur

Belki benim sistemimle ilgilidr ama ben hala yaşıyorum (:

XemreG

Bu konuda belli taraflar var, o taraflar bu sitede de var sanırım. 64 bit teknolojii yeni değil cunku hatırladığım kadarıyla amd bunu intelden cok daha once yapmıştı. Linux un daha cok gelişmesi olası ki zaten suan bana gore oyle. İşletim sisteminde mantıken su entegrasyon yapılmalı ama neden yapılamadığını anlamıs değilim 64bit 32 biti calıstırabilir ki zaten calıstırıyor diceksiniz ama herşeyi değil. Sistem performansı gerçekten artıyor ama paketler 32 bitteki kadar fazla değil ki daha yeni yeni cıkmaya basladı 64bit programlar. Acıkcası yukledikten sonra sildim cunku 64bit hala beni korkutuyor.

DeFacto

Arkadaşın bilgisayar 64 bit 32 bit ubuntuyu çok rahat kurduk. Anakartı asus ve ekran kartı da asus fakat bir türlü sürücüyü kuramadık. Kafayı sıyırdım en sonunda. Tam kuruyoruz, bu sefer monitör kafayı yiyor. Ben de zaten derleme işlerini yapıyorum arada ona gidip :) Onun dışında bir ev kullanıcısı için gerçekten fazla.

repla

64 bit çıktı çıkalı 64 bit kullanırım. azıcık bilgisayar işlerinden anlarım :)

- 64 ile 32 arasındaki performans farkını son kullanıcı olarak görebiliyorum, genelde görülür.
- 64 , 32 kadar kararlıdır.
- 64 işlemci varken 32 kullanmak, mıcır yolda, ferrari kullanmak demektir. mis gibi asfalt varken ne gerek mıcıra..
- günden güne 64 paketlerine ve yapısına destek artmaktadır.
- 64'lük linuxlerde çözümsüz kalmış sorunlar, 32'liklerden çok fazla değildir.
- fazla güç göz çıkarmaz ve kontrolsüz güç güç değildir.

64 bit kullanmayın gibi bir başlık özellikle linux forumunda çok garip kaçıyor. hani windows forumu olsa anlarım :) Linux, armut piş ağzıma düş işletim sistemi değildir. son kullanıcı mantığı hizmet üzerine değil, paylaşım üzerine kurulmuştur. sistem kararlılğı ve güvenliği için insani beceri ve bilgi gerekir.

armutu pişirin, bir parçada başkasına verin.. :)