Ubuntuyu yeniden kurmak

Başlatan kenan, 04 Mayıs 2009 - 14:13:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: kenan - 09 Mayıs 2009 - 13:39:50
Sayın Mihni nin önerisini denedim ,çıktıları yukarıda teşekkür ederim.

@kenan devam etmemişsin ama sen. Lütfen önerileri tekrar okuyup, komutları uygulamaya devam et.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kenan

Dediğinizi yaptım network manageri kaldırdım şimdi kabloylada bağlanamıyorum.Wicd i indirmek istediğimdede aşağıdaki hatayı veriyor.W.http://tr.arcive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/n/ndis6/nidis6_09.8-1_İ386.deb adresinden indirme başarısız tr.arcive.ubuntu.çözülemedi diyor. yukarıda üstüne tıkladığımızda kablosuz ağları gösteren simgeye tıkladığımdada , ağ yöneticisi çalışmıyor diyor şuan windowsdan yazıyorum,teşekkür ederim

raspacı

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5937.0.html
wicd kurulumu burada anlatılıyor. Dikkatlice okuyup 1. adımdan itibaren uygulayın.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

kenan

Slm ,internete bağlanamıyorum .Şuan windowsdan yazıyorum.

kenan

Benim bu ubuntuyla internete bağlanma imkanım yokmu?

raspacı

Sen de haklısın. Network manager'ı sildiysen ve hali hazırda da wicd kurulu değilsen internete giremezsin. Bu durumda networkmanager ya da wicd sitesine gidip windowstayken programları indirmen ve ubuntuya geçip windows içideki bu paketleri elle kurman gerekiyor. Ayrıntı veremiyorum çünkü nasıl kurulacağını denemedim. Sitelerini incelemek lazım.Networkmanager şu adresten indirebilirsin:
http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/sources/NetworkManager/
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

By_Mihni

Alıntı yapılan: kenan - 09 Mayıs 2009 - 14:52:21

Bu paketi windowsta indirin ve ubuntuya atın.
daha sonra tar xzvf compat-wireless-old-2009-05-09.tar.bz2 komutu ile devam edin ubuntu üzerinden .

heartsmagic

a_ozzi

önce partition magic in 8 veya üstünü indir temiz çalışan olsun
nereye kuracağına karar ver hdd nin neresine???
o bölümü partition magiç ile bana göre 8 ile 12 ggbayt arası bi alanı partition magiç te ayır ve bölümü sil
bu işlemlerde dikkatli ol hdd ni böler iken internet bağlantısı dahil bütün proğramları kapatıp öyle yap ki bilgi kaybetmiyesin
boş bolumun artık var :):):)
bilgisayarı yeniden başlat ve siyahekran yada kasa ışığı yanar yanmaz otomatik bot F10-- yada F 12 dir ard arda bas tabiki kapat madan önce cd rom a
linux cd sini takmış ol:):):)
outo bot sana sorucak seçenklerden cd romunun ismi le başlıyanı seç ve enterle
2. yol biosu aç sistem açılır iken  buda windows değil pc kasa ışığı yandı  bios modeline göre farklı açılır F veya delete yada F10 tuşudur sıra ile dene
açtın ordan master bot seçeneğini cd rom olarak değiştir save exit seçeneği ile çık master bot basit basic ile çalışır ve sana yapman gerekeni ekranın altında veya sağında gösterir örnek :pageup F6 Page down F7 gibi örnek sadece sen biosta denilene göre yap
nedeni mouse ve arayüzz çalışmaz sadece klavyeden gidilir

botu ayarladın linux cd takılı ve açtın:):)
bundan sonrası kurulumda var ben sana bot açılış lilo ile hdd ayrılmış bölümü söyliyeyim gerisi formda var ben baktım :):)
ekranları takip ettin ve sana sordu nereye kurucan diye kurulacak hdd yi ben seçicem dedin ve hdd bölüm tablosu geldi karşına
burdan partition magiç ile windos ortamında ayıdıgın gölümü seçip ext3 ile biçimlendirdin dikkat:1-ha sakın linux u kuracagın alanı 1 hdd sektörü yapma windowsun xp ise sonra xp ye byby dersin son hdd olarak ,? belirt
2-2. adıma geçtiğinde alanı tıklayıp tekrar sec ???
ve kök dizini (/)seçtin devamdedin lilo açılışı kendisi otomatik kuruyor sistemin başına kur demen yeterli 
kuruma devam et :):):) hayırlı olsun temiz ve lilolu bir linux un oldu::)

heartsmagic

Lilo değil de Grub olmasın o :)

localhost

Alıntı yapılan: By_Mihni - 09 Mayıs 2009 - 15:19:00
Alıntı yapılan: kenan - 09 Mayıs 2009 - 14:52:21

Bu paketi windowsta indirin ve ubuntuya atın.
daha sonra tar xzvf compat-wireless-old-2009-05-09.tar.bz2 komutu ile devam edin ubuntu üzerinden .

compat-wireless-old-2009-05-09.tar.bz2 paket adi bu degil.          old yok.                           compat-wireless-2009-05-09.tar.bz2
Linux LPIC1 - MCSA

a_ozzi

pardon grup ben eskilerde kaldım :):):):)
dip not
eğer windows  linux aynı diskte ve linux u kaldırdın yada hdd nin o kısmını biçimlendirdin partitiion magic vs grup silinir mbr den ....