Ubuntuyu yeniden kurmak

Başlatan kenan, 04 Mayıs 2009 - 14:13:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

localhost

belki kayiti F10 tusu yapmiyor. SIz kendiniz kayit edin.
Linux LPIC1 - MCSA

kenan

localhost

Degisikligi yaptiktan sonra. Menüleri gezmen gerekiyor. Icinde save&exit gibi bir ibare olmasi lazim. Onu buldugunda enter soru sorarsa y veya yes artik ne cikiyorsa evet diyeceksin :)
Linux LPIC1 - MCSA

kenan

Teşekkür ederim deneyeceğim.

kenan

Slm,ubuntuyu kurdum .Oldu olacak 9.04 e yükseltelim dedim ve yükselttim ,ama yine problem var internete kablosuz bağlanamıyorum ,şuan kabloyla bağlıyım.kablosuz ağların listesini görüyorum kendi ağımı işaretliyorum ama bağlanamıyorum. ubuntudan çıkıp Windowsa giriyorum bağlanıyor.Acaba yapılabilecek birşey varmı?8.10 da bu sorun yoktu.teşekkür ederim.

localhost

lspci
lsusbciktilarini buraya yapistirirsan bir sonuca gideriz.
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

lspci

komutunun çıktısın görürsek daha faydalı olur. Bir de depodan Wicd programını kurup onunla bağlanmayı deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kenan

ozer@ozer:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8375 [KM266/KL266] Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8633 [Apollo Pro266 AGP]
00:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233A ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 40)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11DDR [GeForce2 MX200] (rev b2)
ozer@ozer:~$

localhost

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9231.0.html Bu linkte olanlari dikkatli bir sekilde okuyun. Anlamadiginiz yeri buradakilere sorun. Bu link cözüm getirebilir sorununuza...
Linux LPIC1 - MCSA

kenan

ozer@ozer:~$ sudo apt-get install build-essential
Reading package lists... Bitti
Building dependency tree       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
build-essential zaten en yeni sürümde.
Aşağıdaki paketlerk kendiliğinden kurulmuştu ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  mbr
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
0 yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 0 yükseltilmeyecek.

kenan

Slm,dünden beri sorunu çözmek için forumda dolaşıyorum ,bazı çözümleri denedim bazılarını anlayamadığım için deneyemedim.Lütfen bana yardımcı olun ,birisinin bana önerilenleri uygulatması gerek.Duygu sömürüsü yapmak istemiyorum ama söylemek durumundayım.Bunu daha öncede söylemek durumunda kalmıştım.Ben 63 yaşında,ilkokul mezunu vede beyinden iki kere ameliyat olmuş birisiyim .Anlatılanları çok zor algılıyorum ve çok çabuk unutuyorum.Pc ile modem arasında 6-7 metre mesafe var acaba sorun buradamı diye pc yi modemin yanına taşıyıp denedim olmuyor.Lütfen bana yardımcı olurmusunuz? teşekkür ederim.

By_Mihni

Alıntı yapılan: kenan - 09 Mayıs 2009 - 02:32:03
Building dependency tree       
Aşağıdaki paketlerk kendiliğinden kurulmuştu ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  mbr

Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra konsola mkdir indir dedikten sonra o klasörünün içine giricez.
cd indir sonra tekrar devam ediyoruz kodları girmeye wget http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/compat-wireless-old-2009-05-09.tar.bz2
Bu komutu girdikten sonra konsoldan dosyayı çekmeye başlıycak bekleyiniz.
Daha sonra dosyayının içindekileri çıkartıcaz komut olarak bunu kullanıyoruz.
tar xzvf compat-wireless-old-2009-05-09.tar.bz2
Daha sonra bu klasörün içine giriyoruz bu komut ile cd compat-wireless-old-2009-05-09
Sonra şu komutları sırası ile girin. sudo make
sudo make install
sudo make load

Takıldığınız bir yer olursa burada belirtin

kenan

kenan

[sudo] password for ozer:
Sorry, try again.
Sorry, try again.
Sorry, try again.
sudo: 3 incorrect password attempts

kenan

raspacı

Son yazdığınıza bakarak şifrenizi 3 kere yanlış girmişsiniz kenan bey. Şifrenizi doğru girmenizi istiyor.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

kenan

Building dependency tree       
  mbr

kenan

ozer@ozer:~$ mkdir indir
mkdir: "indir' dizini oluşturulamıyor: File exists

kenan

kenan

By_Mihni

Alıntı yapılan: kenan - 09 Mayıs 2009 - 11:27:41
şimdide bunlar çıktı
oluşturmuş olabilirsiniz cd indir kodu ile devam ediniz.

kenan

ozer@ozer:~$ cd indir
ozer@ozer:~/indir$

kenan

Slm,sorunu Wicd proğramıyla çözmeyi denemek istiyorum.Paket yönetimini açtım ,wicd i arattım ve buldum, ufak kutu açık, iki ker tıklıyorum ufak bir sayfa açılıyor ,yukarısında ,gereken ek değişiklikleri seç diyor sayfanın içinde kaldırılacak diyor altındada  iki şık var 1-network- manager 2-network-manager- gnome en alttada iptal ve işaretle seçenekleri var. Nasıl bir yol uygulamam gerek? teşekkür ederim

heartsmagic

Wicd'i kurmak için sanırım network-manager'ı kaldıman gerekiyor. Kısacası devam edebilirsin.
@kenan bir önceki tarif içinse cd komutundan sonra işlem yapmaya devam edebilirsin. @By_Mihni bir önceki sayfada çok güzel bir tarif vermiş. Ayrıca diğer sayfadaki @Kirmizi'nin tarifi de güzel. Sakince okursan sırayla uygulayabilirsin komutları.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kenan

Sayın Mihni nin önerisini denedim ,çıktıları yukarıda teşekkür ederim.