Pardus'tan Ubuntu'ya geçmek

Başlatan obuntu, 03 Mayıs 2009 - 17:42:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obuntu

Merhaba,

Şu an Pardus 2008.2 kullanıyorum. Ubuntu 9.04'e veri kaybı olmadan geçmem mümkün müdür? Yoksa yedekleme yapmam gerekiyor mu?
Ayrıca HP Compaq 6715b dizüstü kullanıyorum kablosuz modemi otomatik tanır mı yoksa güncelleştirmem gerekecek mi?

Şimdiden teşekkür ediyorum
Humanity to others

bytan

Kök dizine yeni bir kurulum yapılacağı için, bilgilerini yedeklemen gerekecek. Dizüstünün kablosuz özelliğinin otomatik tanınıp tanınmadığını anlamak için, donanımının üretici bilgilerini forum içinde arama yaparak sorun yaşayanın olup olmadığını anlayabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ebubekirs

Eğer diskiniz tek parça değilse, korumak istediğiniz verilerinizi biçimlendirmeyeceğiniz diskte tutarak diğer disk bölümlerini biçimlendirip Ubuntu kurabilirsiniz. Kablosuz modeminizi çok yüksek ihtimalle tanıyacaktır. Benzer model kullanan arkadaşlar varsa daha net bilgi verebilirler.  
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

erginemr

Ayrıca Pardus KDE, Ubuntu Gnome kullandığı için, programların çoğu farklı olacak ve KDE'de kullandığınız ve ev dizininizde bulunan program ayarları gereksiz yer kaplamaktan başka bir işe yaramayacak.

Benim de önerim, önemli dosyalarınızı ve Firefox yer imleri gibi ortak program ayarlarını (ya da komple ev dizininizi) CD, DVD, USB flash disk gibi taşınabilir bir ortama yedeklemeniz ve temiz bir kurulum yapmanız.

Kablosuz modemin tanınıp tanınmadığını, bilgisayarı Ubuntu Live CD ile açarak da test edebilirsiniz.

AguilaNegra

Ben denemedim ama,Pardus'u kaldırmadan Ubuntu kurarsanız,mevcut işletim sistemini tanıyıp,transfer isteği soruyor,
belki işinize yarayabilir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: AguilaNegra - 03 Mayıs 2009 - 18:17:03
Ben denemedim ama,Pardus'u kaldırmadan Ubuntu kurarsanız,mevcut işletim sistemini tanıyıp,transfer isteği soruyor,
belki işinize yarayabilir.

Tabii ki farklı bir bölüme kurulursa. Ayrıca aktarılacak şeyler arasında sadece Firefox yer imleri gibi kısıtlı bölümler vardır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.