Cube & Blur Windows sorunu

Başlatan Lord13, 02 Mayıs 2009 - 13:42:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lord13

Arkadaşlar küpün alt ve üst kapaklarının boş olmasını istiyorum, ayarları baya bir kuraladım ama beceremedim. Yani şöyle diyeyim; küpün tepesinden ve altından içeri doğru baktığımızda gördüğümüz duvarların arkasını görebilelim. Şöyle:

2. Sorunum da şu blur windows eklentisinin çalışmaması. Açıyorum, ayrlarını değiştiriyorum ama hiçbir tepki vermiyor açmamışçasına davranıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? (Küp bluru ile karışmasın onun ayarı farklı, bu efektler bölümünde tam olarak blur windows diye geçiyor) Bunun görünümü de şöyle:

ironic

1. sorunuz için ;

ccsm

komutu ile compiz ayar penceresini açın.

Efektler bölümünden "Cube Reflection and Deformation" bölümünü seçin. Daha sonra simgenin üstüne tıklayarak ayar penceresini açın.

Cube Cups >> Davranış bölümüne gelerek üst ve alt kapağı oluştur kutucuklarını işaretsiz yapın.

2. sorunuz; blur efekti çalışıyor. Verdiğiniz resimdeki görünüm başka efektle sağlanıyor olabilir.

Lord13

Bu şekilde yapınca da  Desktop Cube>Appearence'ın altındaki renk değeri dolayısıyla tavan ve taban o renge boyanıyor, onu devre dışı bırakmanın yolu var mı?

Lord13

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Lord13 - 04 Mayıs 2009 - 12:57:19
1. Sorun kısmen sürüyor.
1. yöntem: CompizConfig Ayar yöneticisini açıp,Compiz Cube Reflection & Deformation eklenti kısmına geliniz.
                 Cube caps sekmesinde bulunan,Görünüm> seçeneklerini tıklayınız.   
                 Küp üst ve Küp alt renklerini sırasıyla tıklayıp,renk matlığı 0 değerine getirin. (renk seçiminin bir önemi yok)
                 Tavan ve zemin resim dosyaları kısmında ise,Yeni buttonunu tıklayıp ;
                 rastgele bir konum belirtiniz. 
Örn:          /home/damajamba/müzik gibi,fakat bir resim yada bir simge seçmeyiniz yada belirtmeyiniz. ;) Hatta yalnızca  /  bile yeterli olur.

Çalışmaması durumunda: Cube Caps kısmındaki Davranış> seçeneklerinde bulunan Üst ve Alt kapağı oluştur kutucukların işaretli olduğundan emin olun.
                                     Bir diğer Compiz eklentisi olan Desktop Cube kısmında bulunan Appearance sekmesindeki,Cube Color renk matlığını 0 değerine getirin.
                                     Eğer sonuca halen daha ulaşılamadıysa........

2.yöntem: Bir görüntü düzenleyici(Gimp) başlatıp,uygun boyutta yeni bir sayfa açın.
                Katmanlar kısmında bulunan saydamsızlık değerini 100'den 0'a düşürün.
                Sonrasında bu resmi mutlaka png uzantılı olarak kaydedin ve uygulamayı kapatın.
                Kaydetiğiniz resmi Küpün tavan ve zemin resmi olarak ayarlayın + artık olmuş olması gerek

Alıntı yapılan: Lord13 - 02 Mayıs 2009 - 13:42:18
2. Sorunum da şu blur windows eklentisinin çalışmaması. Açıyorum, ayrlarını değiştiriyorum ama hiçbir tepki vermiyor açmamışçasına davranıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim? (Küp bluru ile karışmasın onun ayarı farklı, bu efektler bölümünde tam olarak blur windows diye geçiyor) Bunun görünümü de şöyle:

Resimde gösterdiğin eklenti Blur effekti yani Blur Windows değil.
Blur Windowsun amacı, bir masaüstünde bulunan pencerelerin diyelim'ki 5 tane; en üste bulunanın haricinde diğer (yani arka planda kalan) pencerelerin bulanıklaştırmasıdır.

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/3448/ekrangrnts.th.png[/img]
Resimdeki arkada kalan pencerelerin başlıklarına dikkat edersen bulanıklaşma var ama ön plandaki pencerede bu yok  :D
bu Gaussian etkisi ,Mipmap ise bu olayı adım adım yapıyor..