[Çözüldü] Compiz'de Masaüstü Küresi Yapmak

Başlatan emrah_y, 29 Nisan 2009 - 18:13:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_y

Arkadaşlar,Ubuntu kullanmaya başlayalı çok olmadı ama bir çok şey öğrendiğimi düşüüyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.
Benim sorunum masaüstü küpünü yükleyememek.Arama motorundan çıkan sonuçları harfiyen uygulamama rağmen masaüstünü küp şekline getiremiyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Yardımcı olursanız sevinirim.Şİmdiden teşekkürler.

xwes

compiz çalişiyorsa, compiz ayar yoneticisine girin, burada oncelikle masa ustu kupu, ve kupu donder seçeneklerinin seçili oldugundan emin olun. Sonra yine burada yukarida "genel seçenekler"e girin. Burada son sekmeye yani "desktop Size"a girin. Şimdi burada "Yatay Sanal Boyut"u 4 yapin. Tamamdir.

patalojik

Bu sorun birkaç nedenle karşımıza çıkabilir.

• Grafik kartın üç boyutu desteklemiyor olabilir
  • Compiz Ayar yöneticisi yüklü olmaya bilir (Ön tanımlı olarak yüklenen ubuntu compiz'de masaüstü küpü aktif olarak gelmemektedir. Aktif edebilmek için Compiz ayar yöneticisi yüklemelisiniz)
Sisteminde compiz ayar yönetici yüklü olduğunu kontrol edebilir misin?
Sistem>Tercihler>Compiz Ayar yöneticisi

Bunları kontrol edip sorunun devam ederse bize bildir.

emrah_y

Compiz yüklü.ayrıca anlatamadım galiba masaüstü küresi ni soruyorum.Küpünü değil.compiz ayarlarında masaüstü küpü işaretli ama masaüstü küresi diye bi seçenek yok.acaba ubuntu sürümü desteklemiyor olabilir mi?

ironic

Alıntı yapılan: emrah_y - 29 Nisan 2009 - 18:49:19
Compiz yüklü.ayrıca anlatamadım galiba masaüstü küresi ni soruyorum.Küpünü değil.compiz ayarlarında masaüstü küpü işaretli ama masaüstü küresi diye bi seçenek yok.acaba ubuntu sürümü desteklemiyor olabilir mi?

Cube Reflection and Deformation
efektini seçin. Deformation bölümünden Sphere i seçin.

emrah_y

Anlamadım.Nereden ulaşacam oraya.

ironic

compiz ayar yöneticisi (CCSM) yüklü mü?

Yüklü değilse

sudo aptitude install compizconfig-settings-manager

ile yükle. Sistem >> Tercihler >> Compizconfig .. den ayarları açabilirsin.

emrah_y

Compiz yüklü.Ayarları açabiliyorum,ancak oradan masaüstü küresini nasıl oluşturacağım onu bulamıyorum

ihtiyar said

Alıntı yapılan: emrah_y - 29 Nisan 2009 - 19:02:20
Compiz yüklü.Ayarları açabiliyorum,ancak oradan masaüstü küresini nasıl oluşturacağım onu bulamıyorum

Sistem>Tercihler>Compizconfig .. 'i açın. Masaüstü Küp'üne gelin. Onu işaretleyin ve üzerine tıklayın. Ayarlarını biraz kurcalayın. Ama tam hatırlamıyorum, şu anda bakma şansım da yok.

ironic'te böyle bir öneri vermiş. "Cube Reflection and Deformation efektini seçin. Deformation bölümünden Sphere i seçin. "

ironic

Cube Reflection and Deformation efektini seçin. Deformation bölümünden Sphere i seçin.

emrah_y

Tamam başardım galiba. Hepinize çok teşekkürler. Görüşmek üzere

garafatma

Bende başlığı uygun hale getirip kilitledim.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010