[Çözüldü] Openoffice de barkod eklentisi yükleyemiyorum

Başlatan sakaloz, 28 Nisan 2009 - 17:43:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sakaloz

Merhabalar öncelikle linux ailesine katıldığım için çok mutluyum
Yavaş yavaş çözmeye çalışıyorum. Şuan sadece windows gibi kullanabiliyorum
komutları öğrendiğim zaman sanırım bende bu forumda birilerine yardım edebilirm :)

Openoffice barkod eklentisi kurmaya çalışıyorum ama ekran görüntüsündeki hata mesajını veriyor.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

sakaloz

Yaw ekran görüntüsü atamadım hatayı yazıyorum.

(com.sun.star.uno.RuntimeException) { { Message = "<type
'exception.AttiributeError'>: 'module' object has no attribute
'writeRegistryInfo', traceback follows\X00a /usr/lib/python2.6/dist-
packages/pytonloader.py:142 in function writeRegistryInfo()
[return mod.writeRegistryInfo( self.ctx.ServiceManeger,
regKey )]\X000a", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @0 } }

erginemr

Ekran görüntüsü yüklemek için www.imagebam.com adresini kullanabilirsiniz. Resmi yüklerken Content kısmını FAMILIY olarak seçin, yükledikten sonra ise BBCode bölümünü doğrudan mesajınıza yapıştırın.

Bir de yardımcı olacak arkadaşların konuya daha iyi hakim olabilmesi için, bu barkod eklentisi hakkında kısa bilgi ve hangi adresten yüklendiği...

sakaloz

http://blog.mypapit.net/2009/02/how-to-generate-barcode-in-openofficeorg.html
Yukardaki adresten barcola ilgili eklenti yükledim. ean 13 barkod sistemine göre
Bu eklemtiyi openofice te yeni çizim sayfası açıp barkod oluşturabiliyorsunuz.
Ama ben eklentiyi kurarken hata mesajı ile karşılaştım daha önceki sistemde kurmuştum problem yaşamamıştım.

garafatma

Yüklenmesi gereken pyhton paketleri mi var desem? sistemde kurulu olan javada mı sıkıntı var desem çıkaramadım?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

erginemr

Eklentiler OpenOffice'de Java ile çalışıyor ve benim bildiğim, Java ortamlarının en bilineni sun-java6-jre. Acaba sizin sistemde hangisi kurulu? Konsoldan:
java -version

Ayrıca, Java kurulu olup OOo içinden etkinleştirilmemiş olabilir. OOo eklentiler menüsünde Java etkin mi?

Bir diğer ihtimal de, bu eklentinin OOo v.3 için yazılmamış olması, dolayısıyla uyumsuz olması...

sakaloz

Öncelikle ilginize alakanıza çok teşekkür ederim.

Java ersiyonu  1.6.0.0
Ooo eklentilere baktığımda sadece "foxtab 1.1.2" ve "ubuntu frefox modifications 0.7" eklentileri kurulu
paket konsolundan "sun java 6 rutime" kurulu gözüküyor. Birde "openjDK java 6 runtime" yüklü gözüküyor.

Daha önce ubuntu 8.10 vardı ozaman hiç problemsiz yüklemiştim. sonrasında 9.04 ü kurdum güncellemeden
sıfırdan şimdi yükleyemiyorum.
Şimdiden teşekkür ederm.

erginemr

Evet, Sun Java JRE yüklü ve OpenOffice 3'de etkinken, aynı hatayı ben de alıyorum:

sakaloz

Tabi tam ayrıntıyı bilmiyorum ama daha önce bahsettiğim gibi ubuntu 8.10 da yüklemiştim çok güzelde çalışıyorudu.
Versiyonla ilgili birşey olabilir mi acaba?

18 senedir bilgisayar kullanıyorum birçok işimi kendim görecek kadar kendimi geliştirdim.
Linux kurmayıda yıllardır çok istiyordum ve başardım çevremdekilere de telkinde bulunuyorum.
Geçen sistemi çökerttim kurcalarken malum kurcalamadan öğrenilmiyor o yüzden kurmuşken 9.04 ü kurdum
ama bu eklenti hariç herşey şimdilik çok güzel.. 
  Kendimi yeni başlanyan windos kullanıcıları gibi hissediyorum onları bazan komik bulurdum şimdi bende
linux e karşı öyle oldum.  vaktim elverdikçe öğrenme merakımıda gidermeye çalışıyorum.. :)

erginemr

:)

Merakımdan soruyorum, bu barkod eklentisi ne işe yarıyor? Ne amaçla kullanıyorsunuz?

sakaloz

çalıştığım firmada barkod okuyucu el terminali sistemi kurdum.
Bu program sayesinde barkodlu fiyat listesi yaptım. Arkadaşlar fiyat listesinden
barkod okutarak sipariş alabiliyorlar. Güncellemem gereken ürünler var :)

Bİrde coreldraw da yapılıyor ama o programı kurmakla uğraşmak istemiyorum.

sakaloz

localhost

Bak neler yapiliyor haberimiz yok :)

Eklentiyi buradanmi kurdunuz? Dogru eklentimi?= http://extensions.services.openoffice.org/project/BarcodesForCalc

Arama yaparken söyle birsey buldum :http://ooop.wiki.sourceforge.net/

OpenOffice 3.1 kurup deneme yapabilirmisiniz. Bir kac yerde 3.1 de calistirmislar.
Linux LPIC1 - MCSA

sakaloz

ok teşekkür ederim hemen deneyeceğim sonucu buradan yazarım :)

ihtiyar said

Alıntı yapılan: sakaloz - 29 Nisan 2009 - 13:57:14
ok teşekkür ederim hemen deneyeceğim sonucu buradan yazarım :)

"ok" yok, "tamam" var. ;)

sakaloz

daha henüz openoffice 3.0.1 i kuramadım o yüzden demeyemedim.
İndirdim ama kuramadım :( forumda arattım kurulumunu yazmış arkadaşlar ama benim indirdiğim dosyadan
paketlerin olduğu klasör çıkmadı şimdi tekrar indiriyorum. sanrım yarına kaldı :)

herkesin ilgi ve alakası için teşekkürler.

"tamam" olunca yazacağım. :)

"ihtiyar said" dilimizi nasıl farkına varmadan yabancılaştırdığımızı anlıyoruz herhalde :)

erginemr

@sakaloz,

Denemek için, sanal bir sistemde OpenOffice'in kendi sitesinden indirdiğim *.deb paketlerini kurdum. Zaten Jaunty'deki mevcut sürüm v.3.0.1-9 idi. Deb paketleri ise yine bir alt sürüm, v.3.0.1-15. Kurduktan sonra denedim ama ne yazık ki aynı hatayı yine aldım.

Bu durumda iki ihtimal var:
Ya bu eklenti OpenOffice 3 ile uyumsuz (ki olabilir, zira kendi sitesine yazmış olan bir kullanıcı, MAC altında OOo3 ile çalıştıramadığını bildirmiş), ya da Python 2.6 ile uyumsuz.

Bu ikinci ihtimali bertaraf etmek için depodan Python 2.5'i kurdum ama OOo3'ün 2.6 ile ilgili hata mesajı vermeye devam etti. OOo3'ün Python 2.5'i kullanmasının bir yolunu bulmak gerekiyor.

ironic

@sakaloz, eklenti kurulumu ile verdiğiniz adreste gelen yorumlarda inkscape ile daha başarılı sonuçlar alındığı belirtilmiş. Çözümsüz kalmak yerine aktarmalı da olsa soruna bir çözüm olabilir. Sorun eklentiden kaynaklanıyorsa belki hata giderimi uzun sürebilir ama OOo ya da sistem kaynaklıysa çözüm bulunması  çok da uzun sürmez diye düşünüyorum.

sudo apt-get install inkscape

ile depodan kurabilirsiniz.

Üst menüden Efekt >> Render >> Barkod .. yoluyla barkod oluşturmaya başlayabilir daha sonra da OOo ya aktarabilirsiniz. 

ihtiyar said

Konu ile alakası yok ama rahatsız olduğum ve burada da karşılaştığım bir şeyi söylemeden geç(e)meyeceğim.

Rumuzum: ihtiyar sait değil ihtiyar Said'dir.

Alıntı Yap"ihtiyar said" dilimizi nasıl farkına varmadan yabancılaştırdığımızı anlıyoruz herhalde :)

Biz de bunu ubuntu-tr ailesi olarak fark ettik ve bir dur demek istedik. ;)

ersan

Merhabalar

Birde openoffice.org-java-common bu paketi kurup deneyebilirmisiniz.

localhost

Alıntı yapılan: erginemr - 29 Nisan 2009 - 18:27:55
@sakaloz,

Denemek için, sanal bir sistemde OpenOffice'in kendi sitesinden indirdiğim *.deb paketlerini kurdum. Zaten Jaunty'deki mevcut sürüm v.3.0.1-9 idi. Deb paketleri ise yine bir alt sürüm, v.3.0.1-15. Kurduktan sonra denedim ama ne yazık ki aynı hatayı yine aldım.

Bu durumda iki ihtimal var:
Ya bu eklenti OpenOffice 3 ile uyumsuz (ki olabilir, zira kendi sitesine yazmış olan bir kullanıcı, MAC altında OOo3 ile çalıştıramadığını bildirmiş), ya da Python 2.6 ile uyumsuz.

Bu ikinci ihtimali bertaraf etmek için depodan Python 2.5'i kurdum ama OOo3'ün 2.6 ile ilgili hata mesajı vermeye devam etti. OOo3'ün Python 2.5'i kullanmasının bir yolunu bulmak gerekiyor.
O yaziyi bende okudum. Farkettiysen birde patch dosyasi var. Eklenti yapildiginda OpenOffice baska bir sürümdeydi sanirim ve eklenti simdiki sürümü desteklemiyor. Kim yazdiysa en kisa zamanda düzeltir herhalde.
Linux LPIC1 - MCSA

sakaloz

Problemimi Opeofffice te şuan çözemesem de
asıl yapmak istediğim şeye erginemr arkadaşımızın çözümüyle
ulaşmış oldum. Barkodla ilgili sıkıntımı giderdim.
Burada cevap yazan ve çözüm için emek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

erginemr

Alıntı yapılan: sakaloz - 30 Nisan 2009 - 08:23:37
Problemimi Opeofffice te şuan çözemesem de
asıl yapmak istediğim şeye erginemr arkadaşımızın çözümüyle
ulaşmış oldum. Barkodla ilgili sıkıntımı giderdim.
Burada cevap yazan ve çözüm için emek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun ama ben de bir çözüme ulaşamadım. Sanırım @ironic'in yukarıdaki "inkscape" önerisini kast ediyorsunuz.

sakaloz

Evet onu kastediyorum işimi gördü :)
tekrar teşekkür ederim.