[Çözüldü] ubuntu kurulum ve sonrasında ekran bölünme problemi

Başlatan ciim, 26 Nisan 2009 - 21:08:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ciim

arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir kurulu olan windows xp min üstüne okuduğum makale neticesinde önce kubuntuyu install inside windows şeklinde kurmaya karar verdim fakat indirdiğim isoyu sorunsuz cdye yazmama rağmen dosyaları cdden hdd ye kopyalarken en sonlarda permission denied hatası verdiği için bu seferde ubuntuyu indirdim ve yine aynı yöntemle fakat bu kez sorunsuz işlemi yaptım ve bir sonraki açılışımda ubuntu ile başlayarak kurulumu devam ettirdim. ubuntu açılış ekranını sorunsuz görmemden sonra kurulum esnasında ekranı 2 parça görünce korktum ama geçici bir sorun olduğunu düşünerek ve yüklemeye engel olmadığından ve zaten elimdende * bir şey gelmediğinden bekledim sonuç olarak kuruldu fakat kurulum esnasında olduğu gibi ekran iki parça ekran görüntüsünü o şekilde almadım ve resimde çekmedim ama kurulum görüntülerini bşaka yerden bulup monte ettim basitçe onları ekliyorum ekranın nasıl olduğunu anlarsınız.

bu arada sistemim
intel core 2 duo 6400 2.13 ghz işlemci
asus p5b anakart
250 gb samsung hdd ( xp + ubuntu bunda ) + 1 tb samsung hdd
2 gb ram
nvidia geforce 7600 gt ekran kartı

monitör olarak 82 ekran vestel marka lcd tv kullanıyorum
1024X768 çözünürlükte kullanıyorum
vga kablo ile bağlı pc çıkışı dvi arada bi dönüştürücüm var tvye giriş vga

çözümü varmıdır varsa nasıl yapabilirim? yoksa windowsun içinden yüklediğim için kaldırmayı program ekle kaldırdan mı yapmalıyım? tekrar kurulum çözüm getirir mi?ekran görüntüleri orjinal değildir fakat durumumu birebir anlatmaktadır.

By_Mihni

garafatma

Sanki iki masaütü arasında geçiş yaparken takılmış gibi, ikinci resim kurulum bittikten sonraki halimi?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ciim

Alıntı yapılan: By_Mihni - 26 Nisan 2009 - 21:54:00
lspci
çıktısını verebilirmisiniz.

hocam aceminin acemisiyim daha açık olursan sevinirim ekran görüntüsü diyorsan en kısa sürede orjinal ekran görüntüsü fotoğraf makinesi ile çekicem.

keiser_soze  hocam ekran görüntüleri benim pcden değil bir yerden ubuntu resmi bulup monte ettim ama görüntü aynen buna benzer. şuan xpdeyim ubuntuya geçince hemen bi resim ekliycem. kurulduktan sonra iki ekran arası takıldı desem tamamda

kullanıcı adı sorarken bile aynı şekilde ekran.

By_Mihni

ciim

hocam ekranı 2. resimdeki gibi gördüğümden tam müdahale edemiyorum ayrıca mouse tıklamalarındada sağ tıklamayı kabul edip solu etmiyor gibi şimdi resim çekicem fotoğraf makinesiyle ekranı görebilmeniz için.

ciim

buyrun bunlar resimler ilki kullanıcı adı sorduğu yerden...

By_Mihni

Konsola lspci yazarak çıktısını verebilirminiz. ?

ciim

hocam hiç bilmiyorum ubuntuyu ve mouse tam işlemiyor konsolu klavyeden açabileceğim kısayol tuşları varsa yazarsanız sevinirim ve ilk ubuntu açışımda size çıktıyı aktarırım tabi umarım yapabilirim bu ekranla iş yapamadığım için şuan xpdeyim düzelmiş olsa programlar v.s yükleyip onda kalırım belki

agritux

ciim

sevgili ustadlar ubuntudan ilk girdigim site burasi oldu ve suan ekrani duzelttim nasil duzelttigime gelince xpde felan cift ekran calistiginizda 1. ekran ters olduigunda boyle goruntu olurdu sonuz olarak ekranin ustundeki menulerden goruntuye girdim zorda olsa mouse biraz garip isliyordu cunku sonrasini klavye ile ugrastim ve tab tusuyla asagi inip cozunurlugu degitirdim ve ekran duzeldi 16\9 algiliyordu ekrani v.s simdi duzgun tesekkur ederim herkese siteyi yavas yavas kurcalayip ubuntuyu ogrenicem verdigim rahatsizlik icin kusura bakmayin ama aslinda klavyeyi nasil turkce q yaparim soyleseniz fena olmaz

By_Mihni

Geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz.
Sistem>Tercihler>Klavye yolunu takip ederek düzeltebilirsiniz.

garafatma

Sorun çözüldüğüne göre etiketleyip kapatabiliriz. Klavye için öneri sunulmuş zaten, ayrıca forumu gezersen tüm sorularına cevap bulabilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010