Kablosuz ağı yayabilir miyiz?

Başlatan berkay_y, 24 Nisan 2009 - 23:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkay_y

Merhaba arkadaşlar ethernetten gelen interneti vistadaki gibi wireless olarak yayabilmemiz mümkünmü?

localhost

Tam aciklarsaniz yardimci olabiliriz. Yönteminiz bu sekildemi olacak

Internet---> ethernet-PC-Wlan-->Internet Paylasimi, bunun icin internet paylasimi yapip Wlani ACCES POINT olarak ayarlamalisiniz.

Burayida bir gözden gecirin.
Linux LPIC1 - MCSA

berkay_y

Yapmak istediğim şey ethernet yolu ile ( modemden gelen ) interneti kablosuz olarak yaymak vistalarda olduğu gibi

Alıntı yapılan: Kirmizi - 25 Nisan 2009 - 01:04:09
Internet---> ethernet-PC-Wlan-->Internet Paylasimi, bunun icin internet paylasimi yapip Wlani ACCES POINT olarak ayarlamalisiniz.
Bu dediğiniz tarifi anlayamadım biraz daha açarmısınız.

localhost

Amac bilgisayardan Interneti wlan üzerinden dagitacaksan yol asagida. Wlan ile Internete baglanmak istiyorsan, bu kartin taninip taninmadigina bagli....

Bilgisayar
                                         I                            I
                                  Eth0                           Wlan  ACCES POINT
Internet---- >  192.168.0.1               192.168.0.2
                           I                                                                       I
                           I     IPTABLES ile INTERNET PAYLASIMI          I
                           I--------->--------------->------------>--------------I
Linux LPIC1 - MCSA

berkay_y

Alıntı yapılan: Kirmizi - 25 Nisan 2009 - 12:35:17
Amac bilgisayardan Interneti wlan üzerinden dagitacaksan yol asagida.

Bilgisayar
                                         I                            I
                                  Eth0                           Wlan  ACCES POINT
Internet---- >  192.168.0.1               192.168.0.2
                           I                                                                       I
                           I     IPTABLES ile INTERNET PAYLASIMI          I
                           I--------->--------------->------------>--------------I

Ben bu yoldan yine birşey çıkaramadım. Demek istediğiniz şey "Network Connections" kısmına giriş yeni bir ağ yaratmammı?

localhost

Daha baska nasil anlatilabilir bilmiyorum. Anlatacak arkadaslar size anlatabilir.
Linux LPIC1 - MCSA

berkay_y

Başka tarif edebilecek bir arkadaş varmı?

met3

Tabii mümkün modeminin veya accespoint modelini yazmamışsın kabaca tarif edeyim, modemini ethernet kablosuyla pc yebağlıyorsun pc ni  statik IPye ayarlıyorsun 192.168.1.1(modemin markasına)göre dğişebilir. Frefoxu çalştırıyosun adres çubuğuna 192.168.1.1(modemin markasına)yazıyosun enter modemin ara yüzü karşında modem ayararını buradan yapıyosun,kaydediyosun;kolay gelsin...

krwlng

Ben mi yanlış anladım yoksa konu mu farklı, çünkü ethernet kablosu ile gelen interneti kablosuza çevirmek için Erişim Noktası tarzı bir cihaz kullanılıyor, bunun Vista ile ilgisini anlayamadım.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!