Yazılan iso'larda benzetim sorunu

Başlatan ihtiyar said, 23 Nisan 2009 - 21:56:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canosayan

torrentteki iso ile arasında bir fark yoktur. eğer daha indirmedi iseniz ubuntu.com üzerinden indirmenizi öneririm.
Chmod bizim işimiz.

iKo

Alıntı yapılan: canosayan - 24 Nisan 2009 - 13:01:39
torrentteki iso ile arasında bir fark yoktur. eğer daha indirmedi iseniz ubuntu.com üzerinden indirmenizi öneririm.

işte dün akşam indirdim ubuntu nun sitesinden fakat 251 mb lık bir şey indi e bitti sonradan farkettim ben bunu... arkadaşımın indirdiği 699 mb ayrıca biraz önce ubuntu nun download beklemede bırakıyordu...siz oradan indirip kurdunuz mu ?

iKo

hatta şimdi denedim the page is not available mesajını aldım... bir terslik var ama hadi bakalım...yoğunluktan mı desek :)

canosayan

belki sorun mevcut olduğu için kaldırılmıştır.
bir gün bekleyin derim.
Chmod bizim işimiz.

iKo

neyse sanırım bir terslik var ben de beklemekten yanayım... kendi sitesinden indirmekte fayda var. su an açılmıyorsa vardır bir bildikleri herhalde...

bytan

@Eren'in hazırladığı sayfaya bir göz atın derim. Aradığınız her şey mevcut: ;)

http://www.ubuntu-tr.net/ubuntuindir/indir

İndirme sırasında farklı yansıları seçerseniz sorun yaşamazsınız. Örneğin şu an farklı bir yansıdan ben indiriyorum. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

iKo

Alıntı yapılan: bytan - 24 Nisan 2009 - 14:45:05
@Eren'in hazırladığı sayfaya bir göz atın derim. Aradığınız her şey mevcut: ;)

http://www.ubuntu-tr.net/ubuntuindir/indir

İndirme sırasında farklı yansıları seçerseniz sorun yaşamazsınız. Örneğin şu an farklı bir yansıdan ben indiriyorum. :)

Türkiye'den indirmeyelim mi ? Nasıl yani anlamadım... İndirme sırasında mı değiştireceğiz ?

bytan

Nereden istiyorsanız oradan indirin. İlla kendi sitesini beklemeniz gerekmiyor. Başlayan bir indirmeyi ise farklı yansıdan devam ettiremezsiniz.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Nisan 2009 - 10:17:11
Akşama bir bakayım şu ISO'lara.

ISO'lara bakma fırsatı buldum. İki farklı ISO'yu da indirdim: i386 ve amd64.
Yurt dışı oldukça yoğundu ve güzel bir indirme hızı sağlamadı bana. Ancak LKD yansılarından bağlantımın son sınırına kadar dayanabildim.
İkisini de sorunsuzca yaktım.
İkisini de sorunsuzca kurdum.
Şu an hem 32bitlik hem de 64bitlik Ubuntu güzel güzel yatıyorlar sistemde. Ne yazık ki detaylı bir şekilde kurcalama imkânı bulamadım ancak 9.04'ün açılış hızı kararlı sürümü sıfırdan kurduğunuzda oldukça etkili: 17-18 saniye. Sistem genelini tam olarak kurcalayamadığımdan dolayı diğer değerlendirmeleri sonraya bırakıyorum.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

desenize ya bizim cdler bozuk yada yazıcılar.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Özellikle konsoldan yaktım CD'leri ki hata varsa göreyim diye. Ancak hiçbir hata almadım yakarken. Düşük hızda yaktığımı belirtmeme gerek yok sanırım. Öncesinde ise md5 bütünlük kontrollerini yaptım.

Buradan hemen belirteyim bizim anasayfadaki indirme bağlantılarında iki küçük sorun var.
- i386 ISO'su için bizim sayfada verilen md5 değerleri yanlış. LKD bağlantısından doğruları görülebilir.
- amd64-desktop ISO'su yerine amd64-server ISO bağlantısı verilmiş.

İndirecek arkadaşlar dikkat etsin. Kısa bir süre sonra gerekli değişiklik yansıyacaktır ilgili bağlantımıza.

Ben yanlış bağlantılara bakmışım arkadaşlar. Bağlantılarıız doğruymuş.

canosayan

demekki wiki bağlantılarıda yalnış.
Chmod bizim işimiz.

bytan

Dün bizim bağlantıdan Almanya yansısından dosyayı indirdim ve bizdeki md5sum ile karşılaştırdığımda bir farklılık göremedim. LKD'de sorun olmasın?

PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: bytan - 25 Nisan 2009 - 13:04:19
Dün bizim bağlantıdan Almanya yansısından dosyayı indirdim ve bizdeki md5sum ile karşılaştırdığımda bir farklılık göremedim. LKD'de sorun olmasın?

Hayır LKD'de sorun yoktu. İndirdiğim ISO'nun md5 değerleri tutuyordu. Şu an Almanya yansılarına baktım:

Alıntı Yap3b5e9861910463374bb0d4ba9025bbb1 *ubuntu-9.04-alternate-amd64.iso
c564ae16dffb51a922aef74a07250473 *ubuntu-9.04-alternate-i386.iso
cace6ea9dde8dc158174e345aabe3fae *ubuntu-9.04-desktop-amd64.iso
66fa77789c7b8ff63130e5d5a272d67b *ubuntu-9.04-desktop-i386.iso
8f921e001aebc3e98e8e8e7d29ee1dd4 *ubuntu-9.04-netbook-remix-i386.img
78cf52114804f80576b0bfc8f5984339 *ubuntu-9.04-server-amd64.iso
20480057590ff8b80ad9094f40698030 *ubuntu-9.04-server-i386.iso
5e6f6acf2105c366db2f9727e2a65d03 *wubi.exe

Bu benim LKD'den aldığım değerler. Bizim indirme bağlantıları da düzeltilmiş görünüyor.

Acaba ben mi karıştırdım diyeceğim ancak ilk bağlantılara bakmıştım ben.

heartsmagic

Bir önceki iletimi de düzelttim. Sorun benden kaynaklanmaktaymış. Bağlantılarımız sağlam.