Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Kararlı Sürüm Yayınlandı

Başlatan ihtiyar said, 23 Nisan 2009 - 14:36:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

holywars

md5sum kontrolünü yapmıştım, CD'de problem olduğunu sanmıyorum, x16 hızında yazmıştım neroda en düşük bu hız opsiyonu vardı (diye hatırlıyorum).

Bakalım hafta sonu tekrar deniyeceğim, neyseki win'e geri dönebildim. Evdeki Pc'ye son sürümü yükleyemezsem iş'dekine elimi sürmek istemem win'den daha çok kullanıyorum iş yerinde ubuntuyu:)

Lakin keşke bu yeni sürüm için wiki'de olsun burada olsun uzman arkadaşların bir resimli kurulum aşamalarını anlatan bir makalesi olsa çok iyi olurdu gibi geliyor bana. :)

pisipardus

Alıntı yapılan: xwes - 26 Nisan 2009 - 18:32:32
Alıntı yapılan: hellrider - 26 Nisan 2009 - 18:28:56
Arkadaşlar yeni sürümümüz hayırlı olsun 8)
Küçük bi sorunum var. Yükseltmeden sonra facebookta video izleyemiyorum. Youtube'da izlediğim videolar da donuk donuk geliyor. Sebebi ne olabilir?
Bununla ilgili birkaç başlik açildi, oralarda soylenenleri uygulamayi deneyin.

Arkadaşlar ben de kubuntu da bu sorunu yaşıyorum. Aradım ama konuyu bulamadım. Bu konunun linkini verebilirmisiniz.

garafatma

Kurulu olan flash'ı kaldırıp yeniden kurmayı deneyin. "Flash kaldırma" şeklinde aratırsanız sorunuzun cevabını bulabilirsiniz
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

onuragtas

şuana kadar bir problem yaşayan oldumu ? İnşallah bende ayın başında kotam sıfırlanınca yükselticem :)
System.out.println("Hadi gülüm yandan yandan.");

bytan

ATI'lerin bazılarında yaşanan sorun dışında çok büyük bir sorun yaşanmadı.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

zeitgeist

Ati ekran kartını şimdilik bu haliyle kullanmaya devam ediyorum.

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 20060815 TCL

Ekran kartı sürücüleri yüzünden mi bilmiyorum ama galiba benim 64 bitte osd özelliği çalışmıyor.

Onun dışında gayet hızlı ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Birazdan pi testi yapacağım.

Bazı yeni uygulamalar da göze çarpıyor:

Aidat parası istenmedikten sonra sorun yok  ;)
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

canosayan

open office 3.0.1 i üçüncü indirişimde iki makineyede kurdum. bir arşiv nasıl önce hata verir sonra kurulur sonra tekrar hata vermeye başlar daha çözemedim.
Chmod bizim işimiz.

platonton

8.10 sürümünden 9.04 AMD64 sürümüne geçiş ile birlikte;

1. Epson SX105 tarayıcı+yazıcı cihazının 8.10'da kullanılamayan yazıcısı kullanılabilir hale geldi. Tarayıcı ise hala uykuda. Tarayıcıyı da aktif hale getirdiğimde Windows ile vedalaşma vakti de gelecek. Umarım yakında tarayıcım da uykusundan uyanır.

2. Video izlerken 8.10 sürümünde karşılaştığım ve ne yapsam ne etsem çözüme kavuşturamadığım "yırtılma efekti","saniyelik donmalar" 9.04'e geçince tamamen ortadan kalktı.

3. 8.10 AMD64 sürümü ile 9.04 arasındaki hız farkı belirgin biçimde hissediliyor.

Bunların yanında, kurulum öncesi 8.10'un kurulu olduğu disk bölümünü silip 18 GB'lık yer açmama rağmen kurulum sonrası bu 18 GB'lık kısmın 2,5 GB'ının bölümlenip 9,04'ün kurulduğunu farkettim. Fazlalık boş alan da Windows'un kurulu olduğu bölüme ilave edilmiş kurulum yöneticisi tarafından.

Tabi daha ilk güncellemelerde diskte yer kalmadığını ifade eden mesajla karşılaştım. Neyse ki, sonradan tekrar kuruluma gitmeden GParted ile uygun bölümlemeyi manuel olarak yapabildim.

Yükseltme işlemi oldukça rahat ve sıkıntısız biçimde gerçekleşmiş oldu böylece benim açımdan.

Sistem: AMD AthlonX2 5000+, Gigabyte GA-MA78GM-s2h, HD3200 bütünleşik ekran kartı
Ubuntu 9.10 64 Bit, Gigabyte GA-MA78GM Anakart, AMD Athlon 64 X2 5000+ işlemci, 1 GB Kingston DDR2 RAM, Seagate 250 GB Harddisk

Kenzi

9.04 sürümünün 32 ve 64 bitlerini deneme şansım oldu.

32 bit için;
-Eski bir makinaya kurdum
(celeron 2.40 ve 512 mb ddr 400 ) ve sistem gözlemcisinde 151 mb boşta iken bellek harcıyor,
ayrıca %25'lerde de işlemci çalışıyor gözüküyor.Bu çok fazla,xubuntu denemek lazım belki de.

64 bit için;
-Harika bir performans,olmuş bu (:
dual core 2.2 ve 4 gb ram'le denedim ama 8.1 ile bayağı farklar var.Birde ati ile yıldızı barışsa...

Velhasılı kelam genel itibariyle sorun yaşamadım.Open office 3.0.1 kurulumunda hatalar aldım 3.0 a geri döndüm,O da dert değil.
Yapanların eline sağlık.

Bedreddin

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

aynshtein

nazar boncuğu onlar. "Update-notifier uygulaması çalışıyor" demek için :P
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

volkana34

2 güncelleme var sorunu bende aylardır oluşmmuyor  ;)

localhost

Suanda bunlar güncelleniyor.

Bende "update-notifer" ve "OSD" calisiyor.
ese Status-Informationen ein... Fertig
Die folgenden Pakete werden aktualisiert:
  cups cups-bsd cups-client cups-common firefox firefox-3.0
  firefox-3.0-branding firefox-3.0-gnome-support firefox-gnome-support
  libcups2 libcupsimage2 xulrunner-1.9 xulrunner-1.9-gnome-support
13 aktualisiert, 0 neu installiert, 0 zu entfernen und 0 nicht aktualisiert.
Es müssen 13,8MB an Archiven heruntergeladen werden.
Nach dieser Operation werden 4096B Plattenplatz freigegeben.
Möchten Sie fortfahren [J/n]? j
Linux LPIC1 - MCSA

Kenzi

Alıntı yapılan: platonton - 27 Nisan 2009 - 15:32:56

2. Video izlerken 8.10 sürümünde karşılaştığım ve ne yapsam ne etsem çözüme kavuşturamadığım "yırtılma efekti","saniyelik donmalar" 9.04'e geçince tamamen ortadan kalktı.

Yırtılma efekti bende hala devam ediyor.Özel bir ayar yaptınız mı,oynatıcı olarak ne kullanıyorsunuz ve kurulması gereken bir kodek var mı bunun için?

ironic

Alıntı yapılan: Fuzûli - 28 Nisan 2009 - 16:12:17
2 güncelleme var sorununu hala düzeltmemişler :D

Bende doğrudan güncelleme olarak gözükmüyor ( Belki de gözükecek ama yeni osd yi  tanımadı  :D ) Synaptic den yükleme yaparken çıkıyor. Sorun galiba 2 paketin Türkçe çevirilerinden kaynaklanıyor. Çevirileri oldukça karışık ve dikkat istiyor.

Bu sorun 6.06 dan beri var ( nerdeyse 3 sene :) ) Launchpad hata bildirimlerini hep Türkçe kullananlar yapmış.  Genel bir Ubuntu hatası olsa herhalde bugüne sağ kalmazdı.

MeBuNtU

netbook remix harika olmus.Mini laptop lar icin boyle birsey yapmalari cok hos olmus gercekten.

dr.birol

Arkadaşlar benim acer 5105 WMLİ laptopum var. 32 bitlik işlemcisi var.64 bitlik indirip kursam ne gibi bi durum olur.
Çünkü 64 bit performansını daha çok övüyorlar okuduğum kadarıyla.Sizce öyle birşey denemeli miyim yoksa denememeli miyim?
Bir diğer husus da linux ubuntu beni ne zaman msnde görüntülü konuşmaya başlatacak  :P
Görüntüm gidiyor sesim gitmiyor 8.04 sürüm ubuntunun amsnin de.
Bu sürümde umarım mikrofonumu görür ve sesimi de iletir.Ve bende bu yeni sürümle msn görüşmemden görüşmeye açtığım microsoftuma kill bill derim   :D
Biz gelmedik kavga için,
Bizler geldik sevgi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldik...

ihtiyar said

Alıntı yapılan: dr.birol - 29 Nisan 2009 - 18:55:30
Arkadaşlar benim acer 5105 WMLİ laptopum var. 32 bitlik işlemcisi var.64 bitlik indirip kursam ne gibi bi durum olur.
Çünkü 64 bit performansını daha çok övüyorlar okuduğum kadarıyla.Sizce öyle * bir şey denemeli miyim yoksa denememeli miyim?
Bir diğer husus da linux ubuntu beni ne zaman msnde görüntülü konuşmaya başlatacak  :P
Görüntüm gidiyor sesim gitmiyor 8.04 sürüm ubuntunun amsnin de.
Bu sürümde umarım mikrofonumu görür ve sesimi de iletir.Ve bende bu yeni sürümle msn görüşmemden görüşmeye açtığım microsoftuma kill bill derim   :D

Eğer işlemciniz 32bit ise 64bit kurulum mümkün olmaz. Görüntülü konuşma amsn'nin beta versiyonunda mevcut.

dr.birol

Teşekkür ederim o zaman 32 bitle yola devam diyorum.Ya sadece 64 bit için yorumlar hoş olunca dayanamadım olur mu olmaz mı diye öğrenmek istedim.amsnin beta sürümünü 8.04 de de indirebiliyor muyuz?Varsa şimdiden mikrosofta elvada demeye hazır bir nefer edasındayım :)
Gerçi yarın sınavım var pediatriden şimdi yapamayacak olsam bile en kısa zamanda elveda derim
Biz gelmedik kavga için,
Dostun evi gönüllerdir,

ihtiyar said

Alıntı yapılan: dr.birol - 29 Nisan 2009 - 19:02:52
Teşekkür ederim o zaman 32 bitle yola devam diyorum.Ya sadece 64 bit için yorumlar hoş olunca dayanamadım olur mu olmaz mı diye öğrenmek istedim.amsnin beta sürümünü 8.04 de de indirebiliyor muyuz?Varsa şimdiden mikrosofta elvada demeye hazır bir nefer edasındayım :)
Gerçi yarın sınavım var pediatriden şimdi yapamayacak olsam bile en kısa zamanda elveda derim

Siz sınavınıza çalışın, bu sırada ben de 8.04 kuracağım. Amsn kurulum ve kullanımda sorun çıkartmazsa haber veririm. ;)

NuCLeuS

Bilgisayara Ubuntu 9.04 kurdum. Hız artışı gerçekten gözle görülür şekilde. Açılış hızı da öyle. VLC Player da filmleri açarken ayrı pencerede açma problemi var. Okuduğum kadarıyla 1.0 versiyonunda düzelirmiş. SMPlayer'da 8.10 da daha iyi çalışıyordu. 9.04'te de bir problem yok ama arada sanki filmi izlerken (özellikle ilk filmi açtığımda bir kaç saniye) ekran titriyormuş gibi oluyor. Çok dikkat çekecek tarzda değil. Sabahları kalkmak için Alarm-Clock uygulamasını kullanıyordum 8.10 da. 9.04'te kurduğumda programı çalıştırdığım anda bilgisayar donuyor. Mouse hareket ediyor ama ekrandaki hiçbirşey çalışmıyor. Yeni versiyonlarında düzeltirler herhalde. Google Earth çalışmadı. Yeni versiyonu kurdum. Açıldıktan sonra kendisini kapatıyor (Gerçi işim olmaz ama bulunsun dedim :). Son olarak şunu söyleyebilirim ki hızı gerçekten insanı etkiliyor kullanırken. Uçuyormuş gibi hissediyor insan :D

dr.birol

Alıntı yapılan: POLAT - 29 Nisan 2009 - 21:51:50
Bilgisayara Ubuntu 9.04 kurdum. Hız artışı gerçekten gözle görülür şekilde. Açılış hızı da öyle. VLC Player da filmleri açarken ayrı pencerede açma problemi var. Okuduğum kadarıyla 1.0 versiyonunda düzelirmiş. SMPlayer'da 8.10 da daha iyi çalışıyordu. 9.04'te de bir problem yok ama arada sanki filmi izlerken (özellikle ilk filmi açtığımda bir kaç saniye) ekran titriyormuş gibi oluyor. Çok dikkat çekecek tarzda değil. Sabahları kalkmak için Alarm-Clock uygulamasını kullanıyordum 8.10 da. 9.04'te kurduğumda programı çalıştırdığım anda bilgisayar donuyor. Mouse hareket ediyor ama ekrandaki hiç* bir şey çalışmıyor. Yeni versiyonlarında düzeltirler herhalde. Google Earth çalışmadı. Yeni versiyonu kurdum. Açıldıktan sonra kendisini kapatıyor (Gerçi işim olmaz ama bulunsun dedim :). Son olarak şunu söyleyebilirim ki hızı gerçekten insanı etkiliyor kullanırken. Uçuyormuş gibi hissediyor insan :D

Hadi ya bu kadar hızlı mı.Gerçekten iştahımı kabartıyor.
İlk fırsatta 9.10 a geçiceğim.
download edip yeniden kuracağım.eee yeni ubuntu yeni kurulum :)
Biz gelmedik kavga için,
Dostun evi gönüllerdir,

garafatma

Bilgisayara Ubuntu 9.04 kurdum. Hız artışı gerçekten gözle görülür şekilde. Açılış hızı da öyle. VLC Player da filmleri açarken ayrı pencerede açma problemi var. Okuduğum kadarıyla 1.0 versiyonunda düzelirmiş. SMPlayer'da 8.10 da daha iyi çalışıyordu. 9.04'te de bir problem yok ama arada sanki filmi izlerken (özellikle ilk filmi açtığımda bir kaç saniye) ekran titriyormuş gibi oluyor. Çok dikkat çekecek tarzda değil. Sabahları kalkmak için Alarm-Clock uygulamasını kullanıyordum 8.10 da. 9.04'te kurduğumda programı çalıştırdığım anda bilgisayar donuyor. Mouse hareket ediyor ama ekrandaki hiç* bir şey çalışmıyor. Yeni versiyonlarında düzeltirler herhalde. Google Earth çalışmadı. Yeni versiyonu kurdum. Açıldıktan sonra kendisini kapatıyor (Gerçi işim olmaz ama bulunsun dedim :). Son olarak şunu söyleyebilirim ki hızı gerçekten insanı etkiliyor kullanırken. Uçuyormuş gibi hissediyor insan :D

Google earth için çözüm sitede mevcut. Lazım olursa diye...
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

xxx3

Alıntı yapılan: dr.birol - 29 Nisan 2009 - 23:00:36

Yalnış oldu galiba 9.04 demek istedin 9.10 yeni çıkıcak olan  :D

NuCLeuS

Alıntı yapılan: dr.birol - 29 Nisan 2009 - 23:00:36

Eğer 8.10 kullandıysan aradaki farkı muhtemelen hissedersin. ;)
Google Earth problemi için yorum yazan arkadaşa da teşekkürler. Pek ihtiyacım olmadığı için araştırmadım zaten. Bu sitede çözümü olmayan birşey neredeyse yok. :)
Not: Ayrıca Java kurarken de problem yaşamıştım. Kurulumda 2 tane dosya ( jdk-6-doc.zip jdk-6-doc-ja.zip ) kurulmamıştı. Başka yazılımları kurarken kurulumun ortalarında hep java ile ilgili kurulmayan paketleri gösteriyordu. Bu forumda varmı bilmiyorum çözümü, bakmadım. Ama yabancı forumunda çözümü var.
http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp sitesinden JDK 6 Update 6 yı kurmayın. Java SE 6 Documentation olanı kurun. İkisi de aynı boyutmuş.
sudo chown root:root jdk-6-doc.zip
sudo cp jdk-6-doc.zip /tmp
Üstteki komutları da uyguladığınız zaman sorun çözülüyor. Buraya çözümünü yazmam ne kadar doğru bilemiyorum. En azından bilgilendirmek istedim. Belki benim gibi aynı sorunu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.
Ayrıca 2 hafta önce 320 GB lık harici hard disk aldım. 9.04'te daha hızlı çalışıyor. Yani dosyalara erişim hızı filan. Bu bile hızını görmek için yeterli.