Linux Mint işletim sistemini Ubuntuya çevirmek?

Başlatan Gençfuat, 23 Nisan 2009 - 02:39:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gençfuat

Arkadaşlar 1 aydır falan linux mint kullanıyorum.Ubuntu tabanlı olduğu için birçok sorunum ubuntudaki gibi çözüldü.Şimdi ubuntu kurmak istiyorum acaba linux mint deki ayarlarım gitmeden ve dosyalarım kaybolmadan ubuntu kurabilirmiyim?Not=Makinemde sadece Ubuntu olmasını istiyorum.
böteci

ihtiyar said

Dün itibariyle sistemime tekrar bir kurulum yaptım. Kurulum esnasında, kurulu olan diğer sistemlerimin ayarlarını aktarıp aktarmama konusunda bir soru vardı. Belki sizin de işinizi görebilir, sadece bir tahmin.

Diğer sistemlerim: Linux Mint 6, Linux Mint KDE 6, Ubuntu 9.04 RC 32bit
Kurduğum sistem: Ubuntu 9.04 RC 64bit

umutubuntu

Alıntı yapılan: Gençfuat - 23 Nisan 2009 - 02:39:56
Arkadaşlar 1 aydır falan linux mint kullanıyorum.Ubuntu tabanlı olduğu için birçok sorunum ubuntudaki gibi çözüldü.Şimdi ubuntu kurmak istiyorum acaba linux mint deki ayarlarım gitmeden ve dosyalarım kaybolmadan ubuntu kurabilirmiyim?Not=Makinemde sadece Ubuntu olmasını istiyorum.
9.04'e mi geçiş yapmak istiyorsunuz yoksa mevcut Mint'i Ubuntu'ya mı çevirmek istiyorsunuz ?

localhost

Evet kurabilirsin. 1. Format atarak. 2. /home/kullanici adi klasörünü yedek alirsin Ubuntu kuruldugunda bu klasör icindekileri ubuntuya kopyalarsin. 3. Eger 9.04 gecmek istiyorsan 9.04 depo adreslerini linux mint adresleri ile degistirerek upgrade yapabilirsin. Emin degilim ama bu sekilde sorunlar cikabilir her ihtimale karsi yinede yedek almani tavsiye ederim. Ne önerirsin dersen. Kullandigin Islemcinin 64 Bit destegi varsa Ubuntu 9.04 64 Bit indir ve temiz bir kurulum yap hemde ext4 dosya sistemine kavusmus olursun.
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

Bugün kurduğum 9.04 kararlı sürüm bana eski Ubuntu'mdan bir şey aktarayım mı diye sormadı. Not olarak eklemek istedim. Bu nedenle kullandığın programların yapılandırma dosyalarını, temalarını yedeklemeyi düşünebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gençfuat

Arkadaşlar dosyalarımı yedekleyip temiz bir ubuntu kurdum.Bu arada  evet aktarıyımmı diye sormadı.
böteci

ihtiyar said

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Nisan 2009 - 17:49:12
Bugün kurduğum 9.04 kararlı sürüm bana eski Ubuntu'mdan bir şey aktarayım mı diye sormadı. Not olarak eklemek istedim. Bu nedenle kullandığın programların yapılandırma dosyalarını, temalarını yedeklemeyi düşünebilirsin.

Bende niye sordu? Ben seçilmiş insan mıyım? :P

localhost

Kafasina göre takiliyor Ubuntu 9.04. ilk kurulumda banada sormadi ayni CD ayni partition`a ikinci kurulumda sordu :)
Linux LPIC1 - MCSA

bytan

Bana ise aktarılacak bir şey bulunamadı türü bir şey yazdı. Halbuki makinada hem bir ubuntu hem de bir moonos vardı..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

AbkHaZiaN

Banada neleri aktarmak istersniniz diye sordu aktarmak istediğiniz oturum var mı diye.

volkana34

farklı disk bölümünde ki işletim sistemlerinin ayarını içeri aktarmayı teklif ediyor .

heartsmagic

Alıntı yapılan: volkana34 - 25 Nisan 2009 - 21:37:54
farklı disk bölümünde ki işletim sistemlerinin ayarını içeri aktarmayı teklif ediyor .

Anlatmak istediğimiz herkeste böyle olmadığı :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.