[Çözüldü] Kısa süreli ekran kararması

Başlatan xxx3, 22 Nisan 2009 - 02:00:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxx3

Arkadaşlar bugün 9.04 rc ye geçtim çok memlunum yalnız söyle bir sorun baş gösterdi bazen ekranım çok kısa süreli kararıp geri eski haline geliyor ama süresi çok kısa ekranın göz kırpması diyelim Sürücümü envyle kurdum 180.44 sürümü bir de sanırım internette flashlı bir siteye girince oldu.Önceden bir sorunum yoktu yeniden başlatınca sorun düzeliyor ama ara ara gene de yapıyor birde sanırım gdm'yi yeniden başlatmak için kullanılan  ctrl alt backspace kombinasyonunu kaldırmışlar
yeni sürümde onu nası layarlayabilirim.Konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm karasız kaldım compiz bölümüne mi yoksa buraya mı açsam diye yönetici arkadaşlardan özür dilerim.  :(

Not:Ekran kartım nvidia 7400 go

localhost

Tam stabil olmasini bekle istersen. Ondan sonra karar asamasina gecebiliriz. Simdik tam su paket veya sundan oldu dememiz mümkün degil. Cikti alma imkaniniz varsa ciktilara göre bir yorum gelebilir.  Sistem stabil gözükse de Ubuntu tarafindan hala gelistirilmekte olan bir sistem olarak görünüyor. Bence sen emin olmak icin bir kac sey yapabilirsin. Cok flashli siteleri gez veya ekran karti sürücünü kaldirip elle kurulum yapmayi dene. Bu ikisinde sonuc alamazsan bug olarak bildirme gibi bir sansin olabilir. Tabi sunuda unutmamak gerekir soruna compiz de neden olabilir.
Linux LPIC1 - MCSA

xxx3

Haklısınız yalnız bende daha önceki sürümlerde de bu sorun olmuştu her nasılsa sonradan düzelmişti  ben bu düzelmede ki etkeni şuna bağlıyorum compiz yapılandırma programı olarak ben simple-ccsm kurdum ve sorunum düzelmişti şimde de onu kurmama rağmen olunca konu açıyım dedim.Flash sitelere girip çıkıyorum video filan izledim fakat yapmadı sanırım ara ara yapıyor ve bazı sitelerde bu olay meydana geliyor şimdilik en iyisi beklemek  ;)

heartsmagic

Diğer sorunun için aslında forumda backspace olarak aratsan alacağın ilk sonuç seni memnun edecekti :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,7795.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xxx3

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Nisan 2009 - 12:29:13
Diğer sorunun için aslında forumda backspace olarak aratsan alacağın ilk sonuç seni memnun edecekti :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,7795.0.html

Çok teşekkürler üstad bu sorunuda hallettik :D

heartsmagic

Üstad bize uzak bir sıfat.
Diğer sorun için başlık açık kalsın, kararlıdan sonra dönüş yaparsın geriye.

xxx3

Arkadaşlar bu kararma sorunum halen devam ediyor yalnız önceki gibi sadece internet kaynaklı değil normal masa üstündeyken de bu sorunu yapıyor sizce bir çözümü var mı ? Yoksa böyle mi devam edicez ? Sanırım bir çözümü yok neyse artık böylede kullanabilirim ama genede böyle bir sorunla karşılaştık diye bir mail atılamaz mı  ???

ihtiyar said

Alıntı yapılan: xxx3 - 30 Nisan 2009 - 03:01:00
Arkadaşlar bu kararma sorunum halen devam ediyor yalnız önceki gibi sadece internet kaynaklı değil normal masa üstündeyken de bu sorunu yapıyor sizce bir çözümü var mı ? Yoksa böyle mi devam edicez ? Sanırım bir çözümü yok neyse artık böylede kullanabilirim ama genede böyle bir sorunla karşılaştık diye bir mail atılamaz mı  ???

Çözüm ürerinde biraz daha uğraşırız, çözüm olmazsa bir hata bildirimi yaparız.

xxx3

Teşekkürler bende tam xorg dosyasına bakıyordum bir sorun yok gibi ama birde size göndereyim
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
Disable "dri2"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "DontZap" "False"
EndSection

heartsmagic

Acaba sürücü temelli mi bu sorun? Nvidia'nın başka bir sürücüsünü denesek çözüm olur mu? Hangi yolla kurmuştun sürücüyü?

Bu gibi hatalarda eposta gönderilmiyor, hata kaydı açılıyor. Fakat hata kaydı açmayla iş bitmiyor ne yazık ki. Probleme ait geri bildirim ister mutlaka geliştiriciler.

xxx3

Sürücüyü envy yolu ile kurmuştum 180. sürümüydü yalnız başka versiyonlarıda denemiştim 177 173 aynı sorun gene vardı
Gerçi 8.10 da bu sorunla pek karşılaşmadım ama genede bir iki kere sıkıntı yapmıştı.Heartsmagic birde sürücüleri elle kurup denemek istiyorum sonuca göre tekrar geri dönüş yaparım.Bir tek elle kurmadığım kalmıştı kısıtlı sürücü yöneticisinde de aynı sorunla karşılaşmıştım.Yarın epey bir testden geçiririm  :) 

xxx3

Arkadaşlar bugün sürücümü elle kurdum şu an için sorun yaşamadım sanırım düzeldi yalnız bir şey dikkatimi çekti envy ile kurdum sürücüde normal zamanda ekran kartı sıcaklığı 40 dereceyi geçmezdi şimdi ise 43 derece acaba bir nedeni var mı ? Bir de şimdi bu elle kurduğum  sürücüyü kaldırmak istersem nasıl kaldırıcam yani bir gün ben gene envy ile sürücü kurmak istedim neler yapam lazım teşekkürler  :D

erginemr

Alıntı yapılan: xxx3 - 01 Mayıs 2009 - 23:25:40
Arkadaşlar bugün sürücümü elle kurdum şu an için sorun yaşamadım sanırım düzeldi yalnız bir şey dikkatimi çekti envy ile kurdum sürücüde normal zamanda ekran kartı sıcaklığı 40 dereceyi geçmezdi şimdi ise 43 derece acaba bir nedeni var mı ? Bir de şimdi bu elle kurduğum  sürücüyü kaldırmak istersem nasıl kaldırıcam yani bir gün ben gene envy ile sürücü kurmak istedim neler yapam lazım teşekkürler  :D

Sürücüyü kurma betiğini "--uninstall" komutu ile ters yönde çalıştırabiliyorsunuz:
sudo sh NVIDIA-....run --uninstall

xxx3

Alıntı yapılan: erginemr - 01 Mayıs 2009 - 23:41:42
Alıntı yapılan: xxx3 - 01 Mayıs 2009 - 23:25:40

Sürücüyü kurma betiğini "--uninstall" komutu ile ters yönde çalıştırabiliyorsunuz:
sudo sh NVIDIA-....run --uninstall
Teşekkürler başka  bir şey yapama gerek yok sanırım tekrar teşekkür ederim  :D

heartsmagic

Başlık bir süre açık kalsın. @xxx3 senden ricam biraz daha bu şekilde kullandıktan sonra buraya geri bildirim yapman. Daha sonra etiketleyip kapatırız.

xxx3

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Mayıs 2009 - 02:45:38
Başlık bir süre açık kalsın. @xxx3 senden ricam biraz daha bu şekilde kullandıktan sonra buraya geri bildirim yapman. Daha sonra etiketleyip kapatırız.
Heartsmagic kaç gündür girmediğim flashlı site compizde yapmadığım numara,efekt kalmadı. Sorunum düzelti yardımlarınız için herkeze teşekkür ederim. :D

erginemr

Geçmiş olsun @xxx3. O zaman, başlığı kapatalım. :)