İlk defa ubuntu kuracağım

Başlatan dnzbzkn, 20 Nisan 2009 - 23:40:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dnzbzkn

5 yıl gibi bir süre windows xp kullanan birisi olarak farklı işletim sistemlerini denemek istedim ve izleyip,etkilendiğim videolar sayesinde ubuntu kurmaya karar verdim.Linux ve türevleri hakkında en ufak bir bilgim yok.Herneyse;
8.10 sürümünü indirdim ve cd'ye yazdım.Boot edildi * yalnız kurulum sayfası geldiğinde deneyerek kurmak istediğimde boot error hatası verdi verdi,kurulumu gerçekleştiremedim.
Biraz araştırma yaptım ve md5 kontrolü gibi * bir şey öğrendim.Çalışıp çalışmadığını kontrol amaçlıymış galiba.eski iso dosyasını md5 check utility programıyla kontrol ettim. The codes match! tarzında bir uyarı verdi.
Anlatımı okuduğum site burası;
http://jaycast.wordpress.com/2008/11/09/ubuntu-810-intrepid-ibex-kurulumu-resimli-anlatim/
Yeni iso indirdim yine aynı olay.Kod uyuşmuyor diye cd'ye yazıp denemek istemiyorum.
Ne yapacağım nasıl kuracağım bilmiyorum.Yardım edermisiniz arkadaşlar?
Valla soğumaya başladım hiç kullanmadan.Windows daha kolay geliyor yahu.

ihtiyar said

The codes match!=Kodlar eşleşti gibi bir anlama gelir ve bu da inen iso'un düzgün olduğunu söyler bize. ;)

Nasıl kurulum yapmaya çalıştığınızı söyleyebilir misiniz?

dnzbzkn

İngilizcemin cok iyi olduğunu söyleyemem.
Google translate aracılığıyla çevirdiğimde kodları eşleşmiyor dedi,onun için.
İlk iso dosyamı düşük hızda(8x) nero ile yazdırdım.
Boot önceliğini biostan ayarladım ve cd'yi takıp boot ettim.
Acılan sayfada Türkçe'yi seçtim(2.defa kurmaya çalıştığımda İngilizce idi.)Kurulumu deneyerek yapayım dedim,tıklıyorum bir süre sonra boot error hatası veriyor yeniden başlat diyor ve başlatıyorum aynı noktadayım.
O iso'yu md5 programıyla denetledim ve the code match uyarısı vermişti.Bende çevirinde Türkçe'ye sorun kod ile alakalı sandım ve tekrar indirdim.
2. iso'yu cd'ye yazmadım.Emin olamadım daha doğrusu.
Olay bundan ibaret.Ayrıca 2 sistem var hdd'de:
C:xp---D:Win7.
Win7 yerine kurmak istiyorum.

ihtiyar said

Google, ilk defa bu kadar saçma bir çeviri yapmış. Yuh! diyorum google'ye. Ben de çeviri yapmak istediğimde aynı sonucu aldım -normal olarak- ve daha iyi çeviri öner'e tıklayarak doğrusunu ekledim.

Siz hangi adımı yapıyorsunuz, halen anlamış değilim. Tıklıyorum derken, hangi aşamada yapılan bir tıklama bu?

bytan

İso sağlam. Kurulum sırasında ne tür bir hata varsa olduğu gibi aktarın. Mümkünse resmini çekin. Kuruluma geçmek içinse aşağıdaki linkte belirtilenleri uygulayarak, hangi adımda ne tür hata aldığını daha iyi görebilirsiniz veya kuruluma sorunsuzca geçebilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8516.msg104258.html#msg104258
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dnzbzkn

Kastettiğim olay şu:

Resimdeki ilk secenek ile yüklemek istiyorum.Hoş diğer secenkleri seçsemde aynı sorunla karşılaşıyorum.

bytan verdiğiniz linkteki yöntemi deneyeceğim.

mustafa.tr

F2'ye basıp Türkçeyi seçin ve daha sonra da birinci seçeneğe girin.

dnzbzkn

mustafa.tr arkadaşım bende farklı bir yol ile kurmaya çalışmıyorum zaten.

bytan kardeşim verdiğin linktekileri uyguladım ama herhangi bir sonuca ulaşamadım(veya ben beceremedim)
Yaptıklarımı sırasıyla anlatayım:
1.yol
1-)Usb'leri cıkardım.
2-)F6'ya basarak kastettiğiniz parametreden quiet splash yazısını sildim.
3-)Ctrl+Alt+F1 ile herhangi * bir şey olmadı.
Sonuçta yine aynı hatayı aldım.
Hata resmi 1:
http://img208.imageshack.us/img208/1259/84303682.jpg

2.yol

Üstteki yöntem aynı şekilde yaptım ve parametre üzerinde quiet splash silip noacpi nolapic acpi=off yazdım.
Enterladım sonuç yine hüsran.

Hata resmi 2:
http://img208.imageshack.us/img208/609/96041687.jpg

Ayrıca
F6'ya basarak noacpi nolapic acpi=off  seçenklerine tik attım sonuç aynı.
Ya ben çok beceriksizim * ya da gerçekten bir sorun var.
Kusura bakmayın ubuntu hiç bilmiyorum da ::)

Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

bytan

Diğer başlıkta da aynı sorunu  yaşıyoruz ve henüz çözüm çıkmadı. En son getirilen öneri daha farklı bir cd'ye yazmak.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8525.0/topicseen.html

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

dnzbzkn

Elimdeki cd en yavaş nero ile 16x ile yazılıyor.
4x veya 2x ile yazdıramıyorum?

bytan

Gerekirse başka bir yazılım kullanmalısın. Nero kullanmayalı uzun yıllar oldu. Nero ile ubuntu iso'su yazdıranlar yorum yapacaklardır. Ama aklımda daha düşük hızları da barındırdığı kalmış. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.

PF @ ST

dnzbzkn

3 cd gitti ubuntu kurmak için.
3. cd'mi imgburn programıyla 4x ile yazdırdım,sorun devam ediyor.

ebubekirs

Cd sürücünüz bir türlü okuyamıyor cd'yi. Aklıma bir öneri gelmiyor maalesef :(
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

dnzbzkn

Ubuntu cd aracılığıyla eve teslim edilebiliyormuş.
Bu yolla alayım diyorum en azından,uğraşmaktan sıkıldım.
Tam nasıl alabilirim?Sitesinde nasıl alınacağı belirtiliyor ama ingilizcem pek iyi olmadğından sipariş veremiyorum.
Hiçbirşey sorunumu çözemiyorsa bare bu sipariş olayına bir çözüm getirelim :D
Yardımcı olursanız?

bytan

PF @ ST

xwes

CD ROM ile anakart arasindaki kabloda ya da CD ROMun kendisinde bozukluk olmasi muhtemel. Başka live CDler ile ya da windows ile de oluyor mu?

Şoyle de yapabilirsiniz; ubunru iso dosyasini başka bir bilgisayara atin sonra ubuntu CDsini bu bilgisayara takarak boot edin. Live CD olarak açilinca ubuntu ile kurulu gelen araç ile kendinize "live ubuntu usb" yapin. Forumda ayrintisini bulabiliriniz.

dnzbzkn

Unetbootin anlatımı türkçe olsa yapabilirdim belki.

Cd rom bozuk olamaz başka cd'ler gayet düzgün çalışıyor.Ayrıca hem dvd-rw hemde combo cd-rw mevcut elimde.
İso dosyasını taşınabilir harddiskime atıp cd ile boot etsemde sorun aynen devam ediyor.(hdd ile pc arasındaki bağlantıyı kesiyorum tabi)

dnzbzkn

Diğer başlıkta konuya çözüm bulunmuş fakat bende hala sorun devam ediyor.
Md5 değeriyle ilgiliymiş sorun.
Bende bir resmini cektim değerlerin.

Bir anormallik sözkonusu mu?

bytan

Md5 eşleşmesinde bir sorun yok.  Dosya sağlam.

Unetbootin için ingilizceye gerek yok, zaten bir iso göstereceksiniz hepsi o. Forumda bilgi mevcut. Ya da google emrinize amade..

PF @ ST

dnzbzkn

Hmm,yalnız elimde flash disk maalesef yok.
Sadece kasada 80 gb hdd ve taşınabilir 500 gb hdd var.
80 gb hdd(xp+win7)
500 gb(depo)

Ubuntu win7 yerine kurulacak.Mecbur cd gelmesini bekleyeceğiz.

bytan

İso, xp'nin olduğu bölüme atılır. Unetbootin çalıştırılır. İso seçilir. İso ile boot edilir ve win7 bölümü biçimlendirilip ubuntu ile huzura erdirilir. ;)

PF @ ST

dnzbzkn

Dün 9.04 sürümünü indirdim ve kurdum.
Yavaş yavaş öğrenmek istiyorum.Windows'daki gibi bilgisayarım,belgelerim klasörleri yok galiba.
Ayrıca yeni sürüm olduğundan diğer sürümden çok farklılık gösterir mi?Yeni olduğundan sorun çıkarır mı?
Ve son olarak operayı indirip kuracağım ama sitesinde en son 8.10 sürüm destekli.
Ne yapmalıyım?

bytan

Acemiler bölümündeki kitap tavsiyelerinden başlayabilirsiniz. Dosya yapısı ve kullanımı üzerine temel bilgileri oradan alabilirsiniz.

Makinanızdaki diskler /media altına bağlanırlar. Belgelerim gibi klasörleri ise kullanıcının ev dizininde görebilirsiniz.

PF @ ST

dnzbzkn

Ya arkadşlar biliyorum tam bir sorunlar abidesiyim.
Az önce 9.04 sürümünü kaldırmaya çalıştım.(unetbootin ile 8.10 kuracaktım)
Ubuntuyu Xp cd sini takıp disk bölümleme kısmından komple sildim.Sonra tekrar biçimlendirdim.Buraya kadar hiçbir sorun yok.
Unetbootin ile sistemi boot ettim 8.10 masaüstüne ulaştım.Kur'a tıkladım ve gereken birkaç ayarı yaptım.Bölümleri hazırlama  kısmı tamamıyle boş.
Resim:

İleri dediğimde Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil.Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin hatasını veriyor.
9.04 sürümünde bu seviyedeyken disklerin bölümleri gösteriliyordu,8.10'da yok.
Ne yapacağım?Nasıl yükleyeceğim?

Bir fikri olan var mı acaba?

heartsmagic

Elle mi bölümleme yaptın? Eğer böyle yaptıysan kök (/) bölüm gösterdin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.