[Nasıl] shipit.ubuntu.com'dan CD sipariş etmek

Başlatan ihtiyar said, 20 Nisan 2009 - 22:47:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxxblade

bugün misgibi pırıl pırıl kıpır kıpır
havalı havalı cd'm geldi çok mutluyum  :D

AbkHaZiaN

Konunun fazla dağılmaması için cdlerle ilgili bu başlığı kullansak daha uyun mu olur acaba arkdaşlar ;)

heartsmagic

Alıntı yapılan: AbkHaZiaN - 23 Mayıs 2009 - 22:39:28
Konunun fazla dağılmaması için cdlerle ilgili bu başlığı kullansak daha uyun mu olur acaba arkdaşlar ;)

Tam isabet.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kahraman masa esat

CD sipariş için bir sorum olucak. Ktü Kütüphanesinin internet kafesinde Fedora kullanıyorlar. Hangi sürüm olduğuna bakmadım ama oOo 2.0 vardı. Ben de yetkiliye sürüm yükseltmelerini rica ettim. Ancak onlarla kimse ilgilenmiyormuş. ( Enformatik dahil. Ne kadar acı) Herhangi bir şeyden de anlamıyorlarmış. Kendi gayretleriyle Windowsa para vermemek için bir yerlerden Cdleri bulup kurmuşlar.) Yaklaşık 30 makina var. Donanımına bakamadım. Denemeleri için şiparişten gelen 9.04 Cdme kıyıp denemeleri için verdim. Şimdi şöyle bir durum var. Şiprişten istek yaparken mazeret bildirip birden çok Cd isteyeceğiz. Sizce mazeret bildirirken ne yazmak gerek? Yani ne yazarsak daha inandırıcı bulup bize 20-30 CD yollarlar?

canosayan

Alıntı yapılan: kahraman masa esat - 21 Haziran 2009 - 13:12:07
CD sipariş için bir sorum olucak. Ktü Kütüphanesinin internet kafesinde Fedora kullanıyorlar. Hangi sürüm olduğuna bakmadım ama oOo 2.0 vardı. Ben de yetkiliye sürüm yükseltmelerini rica ettim. Ancak onlarla kimse ilgilenmiyormuş. ( Enformatik dahil. Ne kadar acı) Herhangi bir şeyden de anlamıyorlarmış. Kendi gayretleriyle Windowsa para vermemek için bir yerlerden Cdleri bulup kurmuşlar.) Yaklaşık 30 makina var. Donanımına bakamadım. Denemeleri için şiparişten gelen 9.04 Cdme kıyıp denemeleri için verdim. Şimdi şöyle bir durum var. Şiprişten istek yaparken mazeret bildirip birden çok Cd isteyeceğiz. Sizce mazeret bildirirken ne yazmak gerek? Yani ne yazarsak daha inandırıcı bulup bize 20-30 CD yollarlar?
ne için çok cd istiyorsanız onu yazın. şuna çok cd verir şuna vermezler gibi bir yapı yok.
ayrıca ihtiyacınız olandan çok istemeyin. sonuçta her fazla cd fazladan masraf ubuntu için
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Kütüphaneye bir CD yetiyor mu? Eğer yetiyorsa garanti olması açısından 20 tane istemeyin. Elimizde birden fazla olsun diyorsanız da 5 tane isteyip kullanım alanı için kütüphane olarak belirtin.

agritux

Bir tane isteyip çoğaltın. Kaldı ki indirip iso dosyasını cd ye yazabilirsiniz. Arada pek fark yokki. @canosayan ın uyarısını dikkate alın. Linux camiası için bir şey yapmak istiyorsunuz ya da kütüphane için. Ama o cd ler bedava basılmıyor ve yollanmıyor.

kahraman masa esat

CD'yi çoğaltmada bir sorun yok. Sorun şu ki oraya gelip hiç görmekdikleri bir sistemle internete bağlanan, ödevini yapan vs. insanlar var. Pek çok kişi "nedir abi bunlar" gibisinden soruyorlar. Merak edene çekmeceden orjinal cdsini vermek şık olur. Sempatiyi de arttırır diye düşündük. Olan bundan ibaret.

4 sene önce üniversiteye yeni geldiğimde yurda 100'ü aşkın Ubuntu Cdsi gelmişti. O zamanlar herhangi bir bilgim yoktu. Bir dönem bekledi o Cdler Çuvalın içinde. Sonrası malum. Çöp. Sonradan, Ubuntu'yla tanıştıktan sonra jeton düştü. Şimdi olursa gelicek Cdler en azından bir şeye yarayacak.

maxi_rocker

bende burdan siparişi geçtimde kafama takılan iki yer var, şimdi ben bir tane ubuntu bir tanede kubuntu sipariş ettim, kardeşim için birde edubuntu istiyordum ama o artık addon şeklindeymiş artık indirip deneyeceğim onuda ama benim almak istediğim sürümler 64 bit idi bana hiç 32 mi 64 mü diye sormadı acaba bana gelecek cd'ler hangi marka?

birde bir yerde görmüştüm bu laptopdaki windows vista stickeri gibi ubuntu sticker vardı, acaba oda cdyle birlikte geliyor mu? eğer gelmezse nerden edinebilirim? zaten windowsunki çıkıo yavaş yavaş, onu tamamen söküp ubuntu yapıştırmak daha bi güzel olcak gibi  :D :D

heartsmagic

Gelecek CD'ler 32bit ve yanlış hatırlamıyorsam marka belirtilmiyor.
Evet, çıkartmalar CD'lerle beraber gelecek.

maxi_rocker

64bit edinmenin bir yolu yok mu acaba? ayrıca o çıkartmalar bir siteden edinilebiliyormuş sadece posta ücreti ödenerek, türkiye içinde kocaelideki bir firma tarafından dağıtılıyor. bahsettiğim stickerlar cd ile gelenler gibi büyük değilde şu küçük laptop stickerları tarzında...

heartsmagic

64bit'i ancak çevrendiki birisinden ya da doğrudan kendin indirerek edinebilirsin.
Evet benim bahsettiğim ince uzun olan "sticker"lar. Diğer türlü forumda nasıl alınacağı bir başlıkta yazılmıştı. CD'lerin gelip gelmediğini konuştuğumuz başlık olabilir.

aliorhan

arkadaşlar cd siparişinde ne kadara geliyor acaba?

ihtiyar said

Alıntı yapılan: aliorhan - 16 Ağustos 2009 - 12:11:54
arkadaşlar cd siparişinde ne kadara geliyor acaba?

Sanırım ücretten bahsediyorsun, herhangi bir ücret alınmıyor.

aliorhan

teşekkürler siprarişi verdim 4 ila 6 hafta arasında gelir diyor.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: aliorhan - 16 Ağustos 2009 - 13:00:09

Hayırlı olsun. Evet, süre biraz uzun. Geldiği yer de kısa mesafe değil zaten. :)

kuleyni

9.10 için şimdiden sipariş vermek mümkün mü?

aliorhan

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 16 Ağustos 2009 - 13:01:24
Alıntı yapılan: aliorhan - 16 Ağustos 2009 - 13:00:09

Hayırlı olsun. Evet, süre biraz uzun. Geldiği yer de kısa mesafe değil zaten. :)

saolasın.windows'u kullanıcama gerekirse 2 ay beklerim yinede beklerim :D

bytan

Alıntı yapılan: kuleyni - 16 Ağustos 2009 - 13:07:58
9.10 için şimdiden sipariş vermek mümkün mü?

Henüz başlamamış. Ekim ayına doğru veya ilk günlerinde ön-istekleri almaya başlarlar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kuleyni

Teşekkürler @bytan.Bugüne kadar hiç cd sipariş etmedim ama 9.10 için ilk siparişi ben göndermek istiyorum :)

bytan

Heh heh :) Siteyı sık sık takip etmen gerekecek. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kuleyni

Bu konuda bilgilendirme sistemi var mı acaba?

rms

arkadşlar kargo ücreti dahi alınmıyormu ??

wiper

Alıntı yapılan: rms - 24 Eylül 2009 - 16:49:11

Kargo ile değil Posta ile geliyor. Bu nedenle kargo veya herhangi bir ücret alınmıyor.

rms

Alıntı yapılan: wiper - 24 Eylül 2009 - 17:44:36
Alıntı yapılan: rms - 24 Eylül 2009 - 16:49:11

Kargo ile değil Posta ile geliyor. Bu nedenle kargo veya herhangi bir ücret alınmıyor.

teşekkürler. herhangi bir ücret yok madem yeni sürümü bende posta ile isticem