[Çözüldü] Compiz ile 2 masaüstü sorunu

Başlatan raskolnikov, 18 Nisan 2009 - 01:34:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raskolnikov

İyi geceler arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır compiz kullanıyorum ve ilk önceleri herkes gibi 4 masaüstü kullanıyordum. Sonraları masaüstlerinin sayısı fazla geldi ve sayıyı 2'ye düşürme ihtiyacı hissettim. Yaklaşık 1 yıldır 2 masaüstü kullanıyorum. Sorunuma gelince örneğin 4 masaüstü arasında bir pencereyi taşıyınca geçişler çok sorunsuz oluyor. 3 masaüstü ve hatta 16 masaüstünde de durum sorunsuz ama iş 2 masaüstüne gelince biraz garipleşiyor. Bir masaüstünden diğerine pencere taşırken ekranda garip şekiller çıkıyor ve kırılmalar meydana geliyor. İlk önce ubuntu ile alakalı bir konu sandım ama sonra arch kurduğumda da aynı şeyle karşılaştım. Compiz'in güncellemesini bekledim ama o da fayda etmedi. Sanırım benden başka 2 masaüstü kullanan yok :D. Bu konu hakkında fikri olan birisi var mı acaba?

Yakalayabildiğim ekran görüntüsünü de paylaşayım
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

Çağlar

Öncelikle 2 masaüstü ile ilgili sorun olmadığını belirteyim. Sonrasında ekran kartınızı ve kullanıdığınız driverı sorayım.
We got a badass over here!

raskolnikov

Ekran kartım nvidia 8600gt ve jaunty ile arch yüklü sistemde ama ikisinde de aynı sorun var.
-Sri Chinmoy Ghose-

Çağlar

Muhtemelen aynı driverı kullanıyorsunuzdur ve bunun driverdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ortada bir rendering sorunu var.

raskolnikov

Dediğim gibi 1 yıldır bu sorun var bende. Yani bu sorundan sonra 2 driver güncellemesi geldi  :D
-Sri Chinmoy Ghose-

Çağlar

Çok enteresan bir durum ama 8500 ile bir kere çift masaüstü ve compiz kullandım sorun olmamıştı :) Kader ortağına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum :)

heartsmagic

Grafik kartı sürücüsü sorunu olsa 3 masaüstünde de aynı şeyi yapması gerekir diye düşünüyorum. Sorun ilginç bir sorun ama itiraf etmek gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raskolnikov

:D Sorunu çözdüm arkadaşlar. Ben her sistem kuruşumda compiz ayarlarını yedekleyip sonra tekrar kullanıyordum yeniden ayar yapmamak için. Şimdi arkadaşımdan compiz ayarlarını aldım ve onunkiyle sorunsuz çalıştı. Yanarım 1 yıldır bu sorunla uğraşıyorum  >:(

Çözüldü olarak işaretleyebiliriz.
-Sri Chinmoy Ghose-