Ubuntu'da MS Office 2007 belgeleri açılabiliyor artık.

Başlatan efekan, 28 Nisan 2008 - 19:33:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efekan

Ubuntu işletim sisteminin son sürümünü kurduktan sonra (8.04) birde ne göreyim. Office 2007 de oluşturduğum .docx uzantılı dosyaları OPEN OFFICE açabiliyor. İnanamadım. Bu güzel haberi size vermek istedim.

heartsmagic

İyi de ettin, sağ ol. Varsa bu konuda sıkıntı çekenler sevineceklerdir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

uvercinka

Docx yollayanları uyarmaktan sıkıntı gelmişti artık :)

fortran

Bunu, OpenOffice'in son sürümüyle ilgili olarak hatırlıyorum.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

heartsmagic

Doğru, asıl sebep o zaten. Hardy sadece Ooo'yu güncellemiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

demir

İşin komik tarafı... .Docx'leri, Office 2005 kullananlar da açamıyor :)))

Office kullananlar Microsoft'un sitesinden bir converter indirdikten sonra ancak :)

Ben daha fazla anlatamayacağım.. Gerçekten komik :)
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

Eren

Bana hiç .docx uzantılı dosya gelmedi, gönderenler hep .doc uzantılı dosya yolluyordu. Hatta böyle bir uzantı olduğunu ilk kez burada duydum.

SoulSmasher

işin ilginç kısmı şu: windows yüklü makinam üzerinde kullandığım ooo 2.4 de bu destek yok :)

Sypro

Benim önceki tüm denemelerim abidik karakterler ile sonuçlanmıştı. Hem OOo -> MSOffice hem de MSOffice -> OOo için aynı şey geçerli. Sonra da bıraktım zaten denemeyi. Bir ara tekrar ilgilenmek gerek demek ki.

@arda,
kedidir kedi.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Kutadgu

.docx uzantılı dosyaları Office in eski sürümlerde açamıyor ama Hardy deki Ooo açıyor. Hatta .pptx uzantılı olanları bile açıyor en azından Office 2003 gibi hiç açamama sorunu yok ancak eksiksiz açmıyor , bazı metinler ve resimler çıkmıyor.

ubunturk

ben windows office xp ye windows'un sitesinden güncel bir patch indirdim docx falan açıor hepsini ama open office açıyorsa silerim officexp yi
_,-O
O(_)) ubuntu
 `-O

Eren

Windows için olan OpenOffice.org Docx uzantısını açmıyor çünkü gerekli yama mevcut değil. Docx uzantısı için olan yamayı Suse yapmış ve Ubuntu geliştiricileri bu yamayı Ubuntu da gelen OpenOffice.org'un içine gömmüşler. Bu sebeple Ubuntu da gelen OpenOffice.org docx uzantısını açabiliyor.

ubunturk

_,-O
O(_)) ubuntu
 `-O

OpenSolaris

Alıntı yapılan: ubunturk - 31 Ağustos 2008 - 13:34:58
hmm anladım ama yakında koyarlar herhalde oo3.0'a

Standart OpenOffice paketinde docx desteği muhtemelen olmayacak sebebi malum

AbkHaZiaN

evet iyi bişey ubuntu 8.10 da varmı bakmadım ama pardus 2008.1 de  istersen değişiklik yaptıktan sonra docx olarak da kaydede biliyordun

ihtiyar said

Şu anda deneme şansım yok ama bilen varsa memnun olurum. OOo 3'te office2007 dosyaları (docx, pptx..) açılmıyordu -2.4'te açılıyordu ama-. Bir gelişme var mı?

Eren

3.x sürümünde Office 2007 dosyaları açılıyor. Eğer Windows yazı tipleri sisteminizde kurulu ise belgeyi neredeyse MS Office 2007 ile aynı şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Eren - 02 Ocak 2009 - 15:56:38
3.x sürümünde Office 2007 dosyaları açılıyor. Eğer Windows yazı tipleri sisteminizde kurulu ise belgeyi neredeyse MS Office 2007 ile aynı şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

3.0'a geçtiğimde açamıyordum. Bu yeni mi? Yoksa ben mi açamıyorum acep?

OKAN

ihtiyar said

Alıntı yapılan: OKAN - 02 Ocak 2009 - 16:11:05
Dosya>Aç' tan dosya yolunu gösterirsenz açar.

Deneme şansım olduğunda deneyeceğim. ;) Şu anda böyle bir ihtiyacım yokken niye sordum? Çünkü, her zaman internetim olmayabiliyor ama sorunlarım olabiliyor. Birisi gelipte bak yapamıyorsun işte, Ubuntu şöyle filan deyince canım sıkılıyor. Olası tüm sorunları internetim varken halletmeye çalışıyorum. :)

Teşekkürler.

Çağlar

OpenOffice 3 bende açıyor şahsen direk hiç de sorun yapmadı.
We got a badass over here!

Eren

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 02 Ocak 2009 - 16:07:00

İlk yayınlandığı gün yükledim ve sorunsuz açıyordu, hiç açmamazlık yapmadı. Bugün mevcut olan sürümü de açıyor ve hiç açmamazlık yapmadı. Ben 2.4 de açamıyordum docx dosyalarını ama şimdi sorunsuz açabiliyorum.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Eren - 02 Ocak 2009 - 16:48:56
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 02 Ocak 2009 - 16:07:00

İlk yayınlandığı gün yükledim ve sorunsuz açıyordu, hiç açmamazlık yapmadı. Bugün mevcut olan sürümü de açıyor ve hiç açmamazlık yapmadı. Ben 2.4 de açamıyordum docx dosyalarını ama şimdi sorunsuz açabiliyorum.
Alıntı yapılan: Çağlar - 02 Ocak 2009 - 16:41:12
OpenOffice 3 bende açıyor şahsen direk hiç de sorun yapmadı.

Şimdi iyice garipsedim. İlk yüklediğim günlerde denemiştim. Simge olarak exe uzantılı olan dosyalar gibi bir simge beliriyordu. ilk fırsatta deneyip, döneceğim.

ihtiyar said

Denedim ve sorunsuz açtı. Çok garip. ilk zamanlarda açamamıştım ve bu yüzden biraz sorun yaşamıştım.

Linuxman.

OpenOffice'yi seviyorum.Böyle bir yazılımın Özgür Yazılım'a uyması gerçekten güzel bir şey...
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !