[Çözüldü] Compiz Fusion İnternetsiz Kurulum Sorunu

Başlatan kaansef, 16 Nisan 2009 - 20:39:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxxblade

uygulamalar-sistem araçları-fusion icon'a bas sağ üstte mavi beyaz bi icon gelcek sağ tıkla
select window manager'den compiz'i seç.

kaansef

Tamam efektler neler nasıl aççam nasıl kullancam?
# 28065

ironic

Öncelikle ekran kartı sürücüsünü yükledin mi?

lspci | grep VGA

glxinfo | grep render

komutlarının çıktısını buraya geçer misin?

Forumumuz bir başlıktan ibaret değil. Arayarak sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,27.0.html

kaansef

kaansef@KaanSef-Ubuntu:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: InnoTek Systemberatung GmbH VirtualBox Graphics Adapter
kaansef@KaanSef-Ubuntu:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
kaansef@KaanSef-Ubuntu:~$
# 28065

kaansef

# 28065

localhost

Virtualboxta Compiz calisiyormu ? Yes ciktisi alsaniz bile calisacagini sanmiyorum.
Linux LPIC1 - MCSA

maxxblade

Alıntı yapılan: Kirmizi - 18 Nisan 2009 - 16:46:26
Virtualboxta Compiz calisiyormu ? Yes ciktisi alsaniz bile calisacagini sanmiyorum.
neden ki? ekran kartının çoğunu verirse çalışır.

localhost

Virtualboxta tam 3d destegi yok. Eger calistirmak istiyorsa xorg.conf dosyasinda ayar yapmasi gerekiyor. Virtualbox 2.1 3d destegini OpenGL üzerinden yeni sunmaya baslamis. Cogu yerde akici calistiramamislar. Hem neden Virtualbox ta Compiz calistirmak istiyorki?. Compiz icinmi Ubuntu kuracak? Sadece Compiz icin Ubuntu kuracaksa bence hic kurmasin daha iyi.
Linux LPIC1 - MCSA

maxxblade

Alıntı yapılan: Kirmizi - 18 Nisan 2009 - 17:16:05
Virtualboxta tam 3d destegi yok. Eger calistirmak istiyorsa xorg.conf dosyasinda ayar yapmasi gerekiyor. Virtualbox 2.1 3d destegini OpenGL üzerinden yeni sunmaya baslamis. Cogu yerde akici calistiramamislar. Hem neden Virtualbox ta Compiz calistirmak istiyorki?. Compiz icinmi Ubuntu kuracak? Sadece Compiz icin Ubuntu kuracaksa bence hic kurmasin daha iyi.
Haklısın ama ubuntuyu ve compiz'i görmek,denemek bence olabilir.

localhost

Ubuntuyu görmek icin virtualbox kullanilabilir ama Compiz icin degil :) Compiz görmek istiyorsa malum türkiyede yasakli siteden bakabilir. Simdik Virtualbox üzerinde compizi calistiramadigi icin ubuntu kurmaktan cekinebilir. Kullanici bilmiyorki Virtualbox la Compiz calismadigini.
Linux LPIC1 - MCSA

maxxblade

gerçi windows ise deneme amaçlı wubi kurulabilir  :)

maxxblade

kaansef

Ya offfbu windows çok kötü.CD'lerini kırmamak için kendimi zor tutuyorum.Yemin ediyorum yarın silcem windows'u bidahada windows kullanmicam.Ubuntuya geçmeyi düşünüyorum.
# 28065

kaansef

Şimdi çalışırmı normal olarak kursam pcye?Çalışıyosa no problem:DEminsiniz dimi virtualbox yüzünden olduğundan?Ona göre yarın ubuntu kurcam bu arada ben ubuntuyu sadece compiz için değil çok güzel diye kuruyorum. 5 yaşımdan beri windows'a mahkum kaldım:(( o zamanlar 95 wardı:DEski günler geldi aklıma:D
# 28065

localhost

Biz nerden bilelim Ubuntunun senin PC de düzgün calisacagini. Donanimin güncel cok eski degilse ve ekran kartin güncel bir kartsa sorun olmaz sanirim.
W95 Zamanindan Bilgisayarin varsa Ubuntu calismaz zaten :)
Linux LPIC1 - MCSA

maxxblade

Evet çalışır çalışmasada hallederiz :)
NOT:ben 5 yaşındayken xp vardı  :D

localhost

@kaansef: Windows XP 2001 yilinda cikmis. maxxblade 5 yasinda yil 2009 maxxblade kac yasinda ?
Linux LPIC1 - MCSA

kaansef

wayy demek zenginmişsiniz.Ozamanlar xp pc çook pahalıydı:D
# 28065

kaansef

Walla bende bilmiyorum ama anasınıfında karşı binada cihan diye bi çocukta vardı:DAcayip imreniyodum:D
# 28065

kaansef

Neyse konuya dönelim ben bağımlılıkları kuriyim dedim daha çok bağımlılık istedi:( Pyton u istedi:(((
# 28065

kaansef

Resmini yolluyorum...  Resim  arkadaşlar indirdikten sonra adını kaan.jpg yapın yanlış kaydetişimde:(
# 28065

maxxblade

Alıntı yapılan: kaansef - 19 Nisan 2009 - 11:02:10
wayy demek zenginmişsiniz.Ozamanlar xp pc çook pahalıydı:D
xp pc yoktuki xp çıkmıştı
ben ilk pc'mi 2004'te aldım  :D
Alıntı yapılan: kaansef - 19 Nisan 2009 - 11:05:13
Neyse konuya dönelim ben bağımlılıkları kuriyim dedim daha çok bağımlılık istedi:( Pyton u istedi:(((
2 bağımlılığı bulamamıştım onlarıda sistemle vardır diye düşünmüştüm hemen bakıyorum.

kaansef

Bu arada ben 15 yaşındayım 10 şubat 1995:D ben anasınıfındayken xp vardı çok iyi hatırlıyorum.Ama 1.sınıfta olabilir??:D

Bu arada çok teşekkür ederim:D
# 28065

kaansef

# 28065