tuks.org - Maskot deyip geçmeyin

Başlatan Çağlar, 15 Nisan 2009 - 15:48:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çağlar

Tuks.org, özgür yazılım ve linux dünyasına dair haber ve makalelerin yayınlandığı bir portaldır.

Üye yazarların ekledikleri yazılar ile gelişip, büyümeyi hedeflemektedir.

Tuks.org'un amacı, linux kullanıcılarını bir araya getirerek onları bilgilendirmek ve bilgilerinden, diğer kullanıcıların faydalanmasını sağlamaktır.

Çeşitli kategoriler altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu kategorilerde yardımcı olabilecek her yazar katkı sağlayabilmektedir.

İletişim için: iletisim@tuks.org
We got a badass over here!

foma

Artık takip ettiğimiz ingilizce siteler yerini yavaş yavaş Türkçe kaynaklara bırakıyor :)
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

kernel

Hayırlı olsun, linux camiası artık her geçen gün büyüyor.  :)
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

kernel

Linuxmasasi.com ile tuks.org'un birleşmesi ile ilgili konuşmalar yapılıyordu. Ama son durum olana kadar kimseye yanlış haber vermemek adına, bir açıklama yapılmadı. Durum, linkte açıklandığı gibidir: http://www.tuks.org/index.php?option=com_content&view=article&id=34:birlesmeler&catid=10:duyuru

Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

turabi

Xenophobia

Bir kaç gündür çalışmaları içinde bulunduğumuz taşıma işlemi sonlanmıştır.

Linux ve özgür yazılım haber portalı Tuks.org, bugün itibari ile Habertux.com adresine taşınmıştır. Tuks.org adresi, Habertux.com'a yönlendirilecek ve üzerinde bulunan eski linkler çalışmayacaktır.

Sitemizi takip eden arkadaşlarımızın, tarayıcılarını bu değişikliğe göre ayarlamaları gerekmektedir.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Xenophobia - 12 Temmuz 2009 - 12:04:15
Bir kaç gündür çalışmaları içinde bulunduğumuz taşıma işlemi sonlanmıştır.

Linux ve özgür yazılım haber portalı Tuks.org, bugün itibari ile Habertux.com adresine taşınmıştır. Tuks.org adresi, Habertux.com'a yönlendirilecek ve üzerinde bulunan eski linkler çalışmayacaktır.

Sitemizi takip eden arkadaşlarımızın, tarayıcılarını bu değişikliğe göre ayarlamaları gerekmektedir.

Tarayıcı ayarlandı bile. :D sekme olarak ekledim.

maxxblade

neden habertux.com bende geç açılıyor acaba...

Gimp Uzmanı

maxxblade

Xenophobia

Sunucuda veya sitede bir problem yok. Taşıma işlemi de eksiksiz bir şekilde gerçekleşti.

Ortalama 1-4 saniye arasında açılıyor site. Sizin bağlantınızla alakalı bir durumdu sanırım.

By_Mihni

Kullanıcı ve şifre giriş bölümü biraz geniş kaçmış gözüküyor bende sizde de öyle mi ? .

egitimist

Alıntı yapılan: Xenophobia - 12 Temmuz 2009 - 20:55:59
Sunucuda veya sitede bir problem yok. Taşıma işlemi de eksiksiz bir şekilde gerçekleşti.

Ortalama 1-4 saniye arasında açılıyor site. Sizin bağlantınızla alakalı bir durumdu sanırım.

ttnet dnslerini kullanıyorum. Site açılmıyor. dün de açılmıyordu. web proxy ile görüntülüyorum.

Xenophobia

Ben de ttnet dns'leri kullanıyorum ve bende her şey normal. Ayrıca sorduğum bir çok kişide de "gayet normal ve hızlı açılıyor" cevabını aldım. Görüntüsü de aşağıdaki gibi. Firefox ve diğer tarayıcılarda da herhangi bir tema sorunu göremedim ben.

[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/3122/habertux.png[/img]

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Xenophobia - 12 Temmuz 2009 - 21:28:49
Ben de ttnet dns'leri kullanıyorum ve bende her şey normal. Ayrıca sorduğum bir çok kişide de "gayet normal ve hızlı açılıyor" cevabını aldım. Görüntüsü de aşağıdaki gibi. Firefox ve diğer tarayıcılarda da herhangi bir tema sorunu göremedim ben.

[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/3122/habertux.png[/img]

Site açılıyor ama açılması geç sürüyor bazen 15 saniye. Bazende site yanıt vermiyor. Nedenini bir araştırın isterseniz

Xenophobia

Sabahtan beri sorduğum bir çok kişi 1-4 saniyede açtığını söylüyor. 15 saniyeyi ilk defa burada gördüm zaten. Yaklaşık 1 ay sonra, sponsor tarafından sunucu yükseltilecek.

Eğer bir tutarsızlık varsa, zaten yükseltme ile sorun kendiliğinden çözülecektir.

canosayan

firefoxta extended statusbar eklentisi kullanıyorum
habertux.com ilk açılışta 17 sn civarı sürdü

ikinci açılış 12.848 saniye
üçünü açılış 9.726 saniye

önbelleksiz tekrar açılma 17.371
ikinci önbelleksiz açılma 9.313

sanırım sunucu istek karşılamada biraz zorlanıyor.
Chmod bizim işimiz.

magicbox

Ben bu sitenin amacini anlayamadim. Linux masasi gibi bir sitemi hedefleniyor yoksa burasi gibi bir destek ortami mi olussun isteniyor?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: kavanoz - 12 Temmuz 2009 - 22:20:12
Ben bu sitenin amacini anlayamadim. Linux masasi gibi bir sitemi hedefleniyor yoksa burasi gibi bir destek ortami mi olussun isteniyor?
Sanırım linuxmasası ile aynı hedefte.

egitimist

magicbox

@samurai tesekkurler.

Eger Linux masasi ile hedef ayni ise bence yeni bir siteye ihtiyac yok. Linux masasi yardima ihtiyac duyuyor, site ele gecirildikten sonra hala tam anlami ile toparlanamadi. Linux masasi altinda toplanip o projenin daha fazla insanla bulusmasi saglanabilir. Boyle tek tek bireysel cabalar yerine toplu hareket etmek gerektigini dusunuyorum.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: egitimist - 12 Temmuz 2009 - 22:28:39
Ben hâlâ görüntüleyemiyorum.
[IMG]http://img407.imageshack.us/img407/2941/tuks1.th.png[/img]

Benim ilk sıradaki dns bu.
193.140.100.215
Bende sorunsuz açılıyor açılma hızı da fena değil anlık bir sorun olabilir belki.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Temmuz 2009 - 22:32:31

Alıntı yapılan: kavanoz - 12 Temmuz 2009 - 22:29:20
@samurai tesekkurler.

Eger Linux masasi ile hedef ayni ise bence yeni bir siteye ihtiyac yok. Linux masasi yardima ihtiyac duyuyor, site ele gecirildikten sonra hala tam anlami ile toparlanamadi. Linux masasi altinda toplanip o projenin daha fazla insanla bulusmasi saglanabilir. Boyle tek tek bireysel cabalar yerine toplu hareket etmek gerektigini dusunuyorum.
Ben de aynı fikirdeyim fakat sonuçta site sahibinin bileceği iş bize laf düşmez.

Xenophobia

Amaç kullanıcılara destek olmak, haber vermek, bilgi paylaşımı arttırmak ve özgür yazılımları tanıtmak. Kısacası amaç, diğer tüm Linux ve özgür yazılım destekçisi siteler ile aynı.

Bugün sadece haber portalı olarak yayındayız, fakat yarın ne olur bilemeyiz.

maxxblade

16 saniyede açıldı burası 1 sn'de açılıyor...

By_Mihni

Bende sorunsuz hızlı açılıyorda kullanıcı ve şifre bölümü geniş gözüküyor.