[Çözüldü] .deb Yükleme sorunu

Başlatan Sercan Gündoğdu, 14 Nisan 2009 - 01:46:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Gündoğdu

Merhaba,

Ben internetten indirdiğim .deb uzantılı dosyaları yüklemek istediğimde "Error: Wrong architecture 'i386' " hatasını alıyorum. İlk önce adobe flash player 10 yüklemek istediğimde ubuntu için olan .deb dosyasını indirdim. Açtığımda aynı hatayı aldım ve indirilirken eksik indirilmesi hasar görmüş olması ihtimaliyle tekrar indirdim ve denedim. Aynı hata.. Şu anda bunu yazdığım vakitten biraz önce getdeb sitesinden blander programını indirdim ve aynı sorunla karşılaştım bu sorun canımı sıkmaya başladı . Yardım ederseniz çok sevinirim

Teşekkürler...

localhost

ubuntu 64 bit kullaniyorsun buyuk ihtimal
Linux LPIC1 - MCSA

Sercan Gündoğdu

Onu bilmiyorum daha yeni geçtim zaten nereden bakılıyor söylerseniz bakayım hemen

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

Sercan Gündoğdu

evet 64 bit =/

sorun nasıl giderilebilir

raskolnikov

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 14 Nisan 2009 - 02:03:27
evet 64 bit =/

sorun nasıl giderilebilir
İndirdiğin deb paketlerini 64bit için indirmen gerek. Yani i368 yerine x64 olarak indireceksin deb paketlerini.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

Sercan Gündoğdu

http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP

indirdiğim yer.. dediğiniz gibi her hangi bir seçenek gelmiyor karşıma

raskolnikov

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 14 Nisan 2009 - 02:11:34
http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP

indirdiğim yer.. dediğiniz gibi her hangi bir seçenek gelmiyor karşıma
eğer jaunty kullanıyorsanız bende de yukarıdaki linke göre 64bit çıkıyor ama ben 32 bit kullanıyorum. Sanırım yukarıdaki konu ile ilgili bir sıkıntı var. Başka deb paketleri denediniz mi hiç? Bir de flashplayer'ı ekle/kaldır'dan kursanız daha iyi depoda mevcut çünkü.

Depo yerine bu kodlada flasyplayer ve javayı yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
-Sri Chinmoy Ghose-

Sercan Gündoğdu

ekle/kaldırdan kurdum zaten eski sürümünü gerektiren yerlerde kullanmak için ama bazı yerler en yeni versiyonunu istediği için 10 yüklemeliyim. birde dediğim gibi sadece flashplayer değil sorun..

raskolnikov

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 14 Nisan 2009 - 02:16:53
ekle/kaldırdan kurdum zaten eski sürümünü gerektiren yerlerde kullanmak için ama bazı yerler en yeni versiyonunu istediği için 10 yüklemeliyim. birde dediğim gibi sadece flashplayer değil sorun..
Bir deneyeyim sonucu yazarım...

Bende sorunsuz yüklendi. Sanırım sisteminiz hakikaten 64 bit.

Operanın 64bit paketini indirip kurmaya çalışır mısınız
http://www.opera.com/download/?os=linux-x86-64&ver=9.64&local=y
-Sri Chinmoy Ghose-

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: peligom - 14 Nisan 2009 - 02:17:52
Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 14 Nisan 2009 - 02:16:53
Bir deneyeyim sonucu yazarım...

Bende sorunsuz yüklendi. Sanırım sisteminiz hakikaten 64 bit.

Operanın 64bit paketini indirip kurmaya çalışır mısınız
http://www.opera.com/download/?os=linux-x86-64&ver=9.64&local=y

evet 64 bit

peki 64 bit olunca ne oluyor sorun ne çözümü varmı ?

heartsmagic

@Sercan Gündoğdu 64bit olması bir sorun değildir. Senin işlemci mimarine göre 64 bit kullanman normal bile görülebilir. Fakat, eğer 64 bitlik bir sistem kullanıyorsan yazılımları buna göre seçmen gerekiyor. Depoda varsa oradan kur, eğe yoksa yazılımın sitesinden 64bit olanını ara. Eğer yoksa yapacak bir şey yok, ya bekleyeceksin 64bit sürümü çıksın diye ya da 32bitlik Ubuntu kuracaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sercan Gündoğdu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Nisan 2009 - 02:30:06
@Sercan Gündoğdu 64bit olması bir sorun değildir. Senin işlemci mimarine göre 64 bit kullanman normal bile görülebilir. Fakat, eğer 64 bitlik bir sistem kullanıyorsan yazılımları buna göre seçmen gerekiyor. Depoda varsa oradan kur, eğe yoksa yazılımın sitesinden 64bit olanını ara. Eğer yoksa yapacak bir şey yok, ya bekleyeceksin 64bit sürümü çıksın diye ya da 32bitlik Ubuntu kuracaksın.

anladım

linkdeki 64 bit opera sorunsuz bir şekilde kuruldu !

raskolnikov

Alıntı yapılan: Sercan Gündoğdu - 14 Nisan 2009 - 02:32:43
anladım
linkdeki 64 bit opera sorunsuz bir şekilde kuruldu !
Sistemin 64bit ve ne yazıkki adobe'nin sitesinde 64bit için link yok. Eski sürümle devam edeceksin gibi duruyor.
-Sri Chinmoy Ghose-

Sercan Gündoğdu

konudan anladıklarım :

-sistemim 64 bit ancak yeni yazılımların 64 bit versiyonları yavaş yavaş gelişiyor.
-benim sistemime uygun flashplayer yazılımı yok çıkarsa ileride sorunsuz bir şekilde yükleyeceğim.
-sorun .deb uzantılı dosyalarda değil yazılımın sistemime uygun olmamasından kaynaklanıyor.

hepinize Teşekkür ederim arkadaşlar. Çok sağolun... :)

heartsmagic

Çok doğru anlamışsın. Aslında birçok yazılım kendisini 64bit için uyarladı, forumda 64bit ile mutlu olanlar mevcut. Ancak arada bazı istisnalar olabiliyor gördüğün üzere. Biz de sana teşekkür ederiz. Konuyu etiketleyip kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.