Gnome'da ikonlar nerede?

Başlatan Eren, 13 Nisan 2009 - 19:11:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Bir KDE kullanıcısı ve fanatiği olarak Gnome kullanmak için kendimi epey zorluyorum. KDE'de örneğin masaüstünde olan bir ikonun simgesini değiştir dediğimizde önümüze bir çok simge geliyor. Gnome'da bir ikonun simgesini değiştir dediğimizde ise herhangi bir simge gelmiyor. Gözat yolu ile /usr/share/icons altına gelip oradan simge seçmek gerekiyor. Ancak /usr/share/icons altında programların ikonları yok. KDE'de belli başlı program ikonları da görülebilir durumda.

KDE'de olduğu gibi bir simge setine ait ikonların hepsini derli toplu görebileceğim ve seçim yapabileceğim bir yol arıyorum.

Not : Gnome kullanmak gerçekten zor.

ihtiyar said

/home/ihtiyar/.icons/

yoluna ben bir icon seti koymuştum. Örnek olarak bir başlatıcı oluştururken direk burayı okuyor.

Eren

Oraya simge seti atıp açman lazım benim istediğim tam olarak bu değil. Yüklü ve kullandığımız simge setini açması ve orada simge seçtirmesi. Şu haliyle sistemde kurulu simge setine ait bütün ikonları göremiyorum.

zeitgeist

Simge setini tamamıyla değştirmeyi biliyorsundur zaten.

Tek bir öğenin simgesini değiştirmek istediğinde sistemde bulunan tüm simgeleri göstermiyor, onun yerine varsayılan simgenin bulunduğu klasörü gösteriyor ki o da usr/share/icons altında. Bazen masaüstü artalanını değiştir>tema bölümüne sürükle bırak yöntemiyle yüklediğimiz simge seti klasörleri usr/share/icons klasöründe olmuyor. O yüzden ben, simge setlerini arşivden çıkarıp klasör olarak usr/share/icons lar bölümüne kopyalıyorum. Böylece tek bir öğenin simgesini değiştirmek istediğimde "Gözat" bölümünden "icons" klasörüne girip istediğim simge seti klasöründe beğendiğim simgeyi seçiyorum. Bunun daha pratik bir yolu varsa eğer ben de bilmek isterim ama bence yeterince pratik. 
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Eren

KDE bu işte bir adım önde.

xwes

Burasi işe yarayabilir;
/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/

zeitgeist

Anlaşıldı "apt-get install kubuntu-desktop" zamanı geldi. ;)

Sypro

:) Bir ara tek tek programların iconlarını değiştirmeye kalktığımda (gnome) kafayı yememe sebep olmuştu bu durum. Dediğin gibi Eren, gnome biraz daha arkada kalmış sanırım bu konuda. Ama Windows'ta shell32.dll ve explorer.exe ile saatler süren boğuşmaya oranla yine gayet iyi:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

maxxblade

xwes

Bence ikisi de zor ya da ikisi de kolay (Her ne kadar KDEci olsam da...)

graindor

Paneldeki  bir simgeyi mi değiştireceksiniz yoksa masaüstündeki simgeyi mi?
Paneldeyse bendede sizin dediğiniz gibi oluyor, o başlatıcının özelliklerine tıklıyorum sonra simgesine tıklıyorum işte burada o simgenin yer aldığı dizin açılıyor ve simgeleri yükleyip bize gösteriyor.Şimdi ben o dizindeki simgelerden değilde farklı bir dizinde olan simgeyi seçmek istiyorum.Bunun için Gözat tıkladıktan sonra açılan dosya yöneticisini(nautilus) kullanarak istediğim dizini seçiyorum ama sizin dediğiniz gibi hiçbir resim,simge göstermiyor.Bir ara bende kafayı taktım simgeler görünmüyor diye simge seçemiyordum.Meğer dizini seçtikten sonar pencerenin sağ alttaki "Open" veya "Aç" düğmesine basmak gerekiyor.Basıncada simgeler hemen gelmiyor biraz bekleyip yüklemesini beklemek gerekiyor.

Eren

Masaüstünde yer alan simgelerden bahsediyorum. Masaüstü ikonlarının simge görüntüsünü değiştirmek istediğimde /usr/share/icons altına elle gitmek gerekiyor.

graindor

Ben şimdi masaüstündeki Ev ve Çöpün simgelerini aynı metodla /home/nerede/Resimler dizininden seçerek değiştirdim.
Yalnız masasüstü simgeleri paneldekiler gibi geç sürmüyor dizini gösterir göstermez hemen dizindeki tüm resim doysaları gösteriyor.
Yada ben sorunu yalnış anladım :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: graindor - 13 Nisan 2009 - 23:04:17
Bunun için Gözat tıkladıktan sonra açılan dosya yöneticisini(nautilus) kullanarak istediğim dizini seçiyorum ama sizin dediğiniz gibi hiçbir resim,simge göstermiyor.Bir ara bende kafayı taktım simgeler görünmüyor diye simge seçemiyordum.Meğer dizini seçtikten sonar pencerenin sağ alttaki "Open" veya "Aç" düğmesine basmak gerekiyor.

Sanırım herkesin takıldığı nokta burası zira fark etmek cidden çok güç. Ben de simgelerle uğraşırken bir türlü gösterememiştim ilk seferinde. Bunu keşfettiğimde oldukça garibime gitmişti.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

serenler

Arkadaşlar usr>share>icons da iken sağ tıkla>yapıştır neden çalışmıyor bende. Nerden aktif hale getirebilirim?
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

özgürubuntu

Alıntı yapılan: serenler - 26 Mayıs 2011 - 06:51:39
Arkadaşlar usr>share>icons da iken sağ tıkla>yapıştır neden çalışmıyor bende. Nerden aktif hale getirebilirim?

Muhtemelen oraya root yetkisi ile girmediğinizdendir :)

serenler

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 26 Mayıs 2011 - 08:23:27

Muhtemelen oraya root yetkisi ile girmediğinizdendir :)

Yani ne yapmam ya da nasıl yapmam gerekir? :D :D

Neyse ki oraya klasör yapıştırmadan ikonların yüklenebildiğini öğrendim. Ama söylersen öğrenmiş olurum.
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

zeitgeist

@serenler,

sudo nautilus

ile dizinleri yönetici haklarıyla dolaşabilirsin.

heartsmagic

Ya da .ICEAuthority sorunu ile uğraşmamak için yeni gözdemiz olan:
gksudo nautilus ile yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.