Pencere çubukları kayboldu

Başlatan opusxx, 13 Nisan 2009 - 00:19:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

opusxx

Sistem gözlemcisinden yanlışlık ile bir uygulamayı kapattım ve pencer çubukları yok oldu ve restart attıktan sonra bile gelmedi. Menü>ayarlar>pencere yöneticisine tıkladığım da unknow uyarısı alıyorum.

Denemek amacı ile metacity --replace olmadı sonrasın da openbox -- replace ine olmadı, gdm --replace bu da olmadı, ardından da compiz --replace dedim ve compizi açabildim sonunda ve şuan da pencereler geri gldi geçici bir ssüre için. 
openbox --replace te openbox kurmam gerektiğini söylüyor, gdm de ise gdm --replace
gdm[11296]: WARNING: GDM file gdm-daemon-config.c: line 2033 (): Cannot run seteuid to 0: Operation not permitted
GDM file gdm-daemon-config.c: line 2033 (): Cannot run seteuid to 0: Operation n
bunlar çıkıyor. 
Bu uyguladıklarım dam da emin değilim * tabi ki. Bir ara aklım daa openbox kalmıştı ama sitede de bulamadım hem çok geç oldu ehmde yapmam gereken işlerimi bu sayede çok uzun süreler de yapa biliyorum.  :'(

Saygılar...
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

erginemr

Normalde masaüstü efektleri (Compiz) aktif mi? Eğer öyleyse, Synaptic'ten fusion-icon programını kurarak buradan da pencere başlığı dekoratörünü de seçebilirsiniz.

opusxx

Compiz i aktive etmek zorunda kaldım. Ben xcfe nin kurulum sonrası değiştirmediğim pencere ayarlarına dönmek istiyorum.  Bu dediğiniz o işe yarayacak ise tamam ama dediğim gibi, efekt' siz kullanmak istiyorum xcfe yi.

bu ara da compiz' i de kapatıp bunu yazdığım da  xfwm4 --replace

** (xfwm4:17074): WARNING **: Another Window Manager is already running
!!!

Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

garafatma

Başka bir pencere yöneticisi yüklemişmiydin?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

opusxx

Hayır. Synapticten xcfe' yi kendi önerdiği gibi kurdum, ayrı hiçbir eklenti yüklemedim. Fakat --repalce ile metacity, ne alaka ise gdm, ccsm :), compiz, ve openbox yazdım o kadar panik haldeydim :( 

Bu arada sudo aptitude purge xubuntu' yu ve geri kalanını da synapticten tamamen kaldırdım sonra x ubuntuyu yeniden kurdum fakat herşey olduğu gibi duruyor.  Sitede aynı problemi dün görmüştüm fakat şimdi bulamıyorum.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

microanaliz

Bende de aynı sıkıntı vardı neredeyse yeniden yükleyecekdim pencere en üstündeki çubuk yok oldu ve çözdüm depodan compiz fusion icon indirip kurdum ve açtım menü çubuğunda işareti çıkıyor oradan metacity tıkladım geri geldi şaşırdım...

[eklenti yönetici tarafından silindi]
MicroAnaliz

speakerXXL

Eğer pencere simgeleriniz Compiz altında yok oluyorsa çözümü aşağıdaki gibi.

CompizConfig Ayar Yöneticisini açınız. Aşağıdaki kodu uçbirimde kullanarak da açabilirsiniz.

ccsm

CompizConfig Ayar Yöneticisini açınca sol tarafataki Kategori bölümünden Efektlere tıklayın ve Pencere Dekorasyonu özelliğini işaretleyin.

Aşağıdaki kod ile compiz'i tekrar çalıştırabilirsiniz.

compiz --replace