lspci -l sorunu

Başlatan candasm, 10 Nisan 2009 - 23:41:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

candasm

lspci -l bunu biryerden kopyaladım yazdım uç birime yazmaz olaydım :(

sorun amorak kurdum ses çıkmıyordu amorak tan neden diye ararken bir forumda gördüm yazdım şimdi hiç bir ses gelmiyor :(

önceden de hd 2400 pro hd özellidğinden dolayı ses kartı gibi tanıyor ondan dolayı gelmiyordu sanırsam sonra "sistem->tercihler->ses  " ayarladım creative 5.1 diyerekten fakat :-s sonradan bu kodu yazdığım için ses gene gitti ne yapıcam ben şimdi ses gelmiyor bilg dan restart da ettim tık yok :-s

candasm

işin ilginç yanı "sistem->terchiler->ses" de sına dediğimde ses geliyor :-s bu arada gnope arayüzüünü kullanıyorum

zeitgeist

Ses tercihlerinde sas aygıtı olarak farklı seçenekleri denemen belki sorunu çözer.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

foma

Yazdığın komuttan kaynaklanmıyordur sesin gitmesi. Zaten geçersiz bir parametre vererek yazmışsın komutu, dolayısıyla bir işlem yapmaz. Eğer ayarlarla oynarak ses almayı başarmışsan sorun yoktur.
lscpi | grep audio
çıktısını verirsen, aynı kartı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
Son olarak sol üst köşedeki ses simgesine çift tıkladığında açılan pencerede "aygıt" yazan yerde ses kartını seçip orada bulunan sesleri açmayı deneyebilirsin.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

candasm

denedim sonunda ses gelior ama amorak da ses gelmiyor bi türlü :( bu arada yeniyim daha kodlara dahil ne nedir bilmiorum :-

lspci lsusb nin aygıtlar için oldunu daha yeni öğrendim o kadar yani :(

zeitgeist

Amorak uygulamasının ses özelliklerini kurcalayarak ses alabilirsin sanırım. Kodlar zamanla kullandıkça öğrenilecek şeyler, ondan önce bazı temel bilgileri edinmekte var. Ben ilk önce buradan başlamıştım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bytan

Burada yazacağın hiç bir komut, sistemine zarar vermez. Her komut belli bir mantık silsilesine dayandırılarak, sebep-sonuç ilişkisi göz önüne alınarak kullanıldığı için her gördüğün komutu uygulamamalısın. Öncesine ve sonrasına iyi bakmalısın.

Amarok oynatıyor ama ses mi vermiyor? Yoksa oynatma işlemi de sorunlu mu? Amarok içerisinde ses ayarlarını ayrıca deneyebilirsin. Başka yazılımlarda mp3 sorunun var mı? Kurulumdan sonra aşağıdaki pakedi kurdun mu?

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST