GRUB Error 21

Başlatan Metin, 10 Nisan 2009 - 14:05:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Metin

şimdiye kadar bir çok sorunun çözümünü bulduğum forumlarda 1 yıl sonunda ilk kez kesin bir çözüm üretemedim :( ve ilk kez yardım istiyorum. forum konusunda acemi olduğumdan soruyu yanlış yerde sormadığımı umarak ve özür dileyerek ;

Bugün yeni satın aldığım 8gb usb belleğimin gelmesi ile heyecanla ubuntu 8.4.1 kurdum. Sistemde iki tane Sata diskim olmasına rağmen :) 8 gb lık usb belleğimi kurulum için tercih ettim. Ancak kurulum işleminde ufak bir farklılık söz konusu.

Ubuntu 8.4.1 cd iso dosyasını UNetbootin (bilmeyenler için; linux iso dosyalarını usb bellekte çalıştıran bir program) ile bir diğer usb belleğe yazdım. Bu usb bellekten ubuntu live olarak bilgisayarı açtım ve diğer usb belleğime kurulumu gerçekleştirdim :)

Bilgisayarımı yeniden başlattığımda live cd (usb)i çıkarttım, Grub error 21 hatasıyla karşılaştım. Halbuki Live usb i takınca grub sorunsuz yükleniyor hem ubuntu hem de winzort açılıyor. Usb belleğe mahkum oldum :) yardım önerilerinizi bekliyorum.

garafatma

Ubuntu kurduğunuz USB bellek bilgisayara takılı iken, BIOS ayarlarından USB boot'u aktif etmelisiniz. Daha sonra USB bellekten bilgisayarı başlatacağı için grub'ı görmesi lazım.

Not: Konuyu doğru yere taşıdım
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Metin

usb boot konusunda bir sorunum yok ancak winzort'un kurulum öncesinde olduğu gibi sata diskimden boot olmasını istiyorum. dediğim gibi usb bellek takılı değilken error 21 ile karşılaşıyorum.

zeitgeist

Anladığım kadarıyla grubu usb belleğe değil sata diskine kurmuşsun. Doğru mu anladım?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Metin

hayır sanırım tam tersi, ubuntu grubu usb belleğe kurmuş ancak winzort diskte olduğu için grub hata veriyor.

zeitgeist

Bir özet yapalım:

Sende iki adet usb bellek var; bunlardan birini çalışan cd olarak kullanıyorsun, diğerine ise Ubuntu kurdun. Çalışan cd yi çıkardığın zaman, Ubuntu kurduğun usb bellek takılı olduğu halde grub 21 hatası alıyorsun. Çalışan cd yi taktığın zaman grub sorunsuz yükleniyor ve hem Windows hem de Ubuntu'yu açabiliyorsun.

Eğer bu doğru bir özetse; tek sorun grubu Ubuntu kurulu olan usb belleğe taşımak olmalı.

Metin

evet aynen öyle. grub nasıl taşınır peki ?

zeitgeist

Taşımaktan kastım grubu yeniden kurmak. Tabi bunu yaparken "sudo fdisk -l" çıktısını gözeterek hareket etmende fayda var. Böylece Ubuntu kurulu usb belleğin hangisi olduğunu görebilir ve grubu ona kurabilirsin.