[Çözüldü] Evolution'ı sildim, gnome çöktü

Başlatan Tutunamayan, 08 Nisan 2009 - 19:54:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tutunamayan

Merhabalar...

Durduk yere başıma iş çıkardım gibi bir şey oldu arkadaşlar. Evolution'u hiç kullanmadığım için, kaldırmaya karar verdim. Synaptic paket yöneticisinden Evolution'u kaldırınca, sanırım kendisine bağımlı olan gnome paketlerini de kaldırdım. Şu an bu mesajı Live cd ile açtığım sistemden yazıyorum. Normal olarak hdd'den başlatınca pc'yi, her şey normal bir şekilde gidiyor. Açılış ekranı geliyor. Kullanıcı adı ve şifremi girdiğim zaman bomboş bir masaüstü'ne düşüyorum. Ne paneller, ne de uygulamalar menüsü var. Dediğim gibi sanırım gnome'u çökerttim de. Nasıl kurtaracağımı bilmiyorum. :( Forumda arama yaptım. Ancak böyle bir saçmalığı tek ben yaptığım için * bir şey bulamadım konu ile ilgili...
Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ironic

Öncelikle paketleri kaldırırken çıkan bağımlılık uyarılarını gözden geçirin. Buna benzer sorunu daha önce bende yaşadım ve sistemi uçurdum.  ;)

Ubuntu giriş ekranında ( oturum açma sayfası) aşağıdaki tuşlara aynı anda basarak uçbirim açın.

Ctrl+Alt+F2

Daha sonra şu paketi yükleyin.

sudo apt-get install gnome-panel

Tekrar giriş ekranına dönmek için;

Ctrl+Alt+F7

Kodu bir kağıda not etmeyi unutmayın.  :)

ihtiyar said

Evolution'u tekrar yüklese daha mantıklı gibi duruyor.

Alt+F2>gksu synaptic

Synaptic açıldıktan sonra Evolution'u seçip kurmak -bağımlılıkları ile birlikte yüklenecektir- çöxüm olur gibi.

bytan

Terminal ekranından aşağıdaki komutu vererek kırıklıkları varsa düzeltebilirsiniz ve gnome'un eksik paketlerini kurabilirsiniz:

sudo apt-get install -f
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Aklıma takılan konu ise, gnome mu yok yoksa kişisel ayarlarınızda meydana gelen bir sorundan dolayı mı ekranınız boş?

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Tutunamayan

Yardımlarınız sayesinde sorun çözüldü arkadaşlar. Hepinize tek tek teşekkür ederim ve başınızı ağrıttım için özür dilerim.

Aynı durumla karşılaşabilecek diğer arkadaşlarımız için de, ayrıntılı çözüm anlatımına gelirsek:

Öncelikle @ironic arkadaşımızın verdiği Ctrl+Alt+F2 tuş kombinasyonu ile Uçbirim'i açtım. Daha sonra yine @ironic arkadaşımızın verdiği şu komutla:

sudo apt-get install gnome-panel

gnome'u yeniden yükledim ve kullanıcı adı ve şifremi girerek masaüstüne düştüm.

Şu hata penceresi çıktı:

"OAFIID:GNOME_FastUserSwitchApplet" yüklenirken panelde bi sorunla karşılaştı. Uygulamacık çalıştırılmadan silinsin mi?

Sol alttaki "Sakın silme" seçeneğini tıkladım.

Yalnız ekran çözünürlüğü 1024 x 768'de idi. Ekran kartımı tanımamıştı sistem.

Synaptic Paket Yöneticisi'ni açıp, ilk önce gnome-applet diye arattım. Çıkan uygulamacığı yükledim. Yine Evolution'u aratıp yükledim. Evolution'la beraber Ekiga'yı da yeniden yükledi.

Daha sonra @bytan'ın verdiği:

sudo apt-get install -f
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Bu kodlarla eksik gnome paketlerini kurdum.

En sonunda da, EnvyNG ile ATI ekran kartımı yeniden tanıtarak, 1280 x 1024 çözünürlüğe alabildim görüntüyü...
Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7