aMSN

Başlatan gypso, 27 Nisan 2008 - 10:56:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gypso

Selamlar, 8.04 paket deposu içerisinde aMSN yok galiba arkadaşlar bulamadım, yoksa nerden indirebilirim?

Semih

Alıntı yapılan: gypso - 27 Nisan 2008 - 10:56:26
slmlar ,8.04 paket içersinde aMSN yok galiba arkadaşlar bulamadım, yoksa nerden indirebilirim?

Var var iyi bak:)Olmazsa Burada Var
A.Semih Türk

umutubuntu

Aramadan ulaşmak için burayada bakabilirsin.
Gutsy paketini yükledim Hardy'de çalışıyor.

platonix

bendede yoktu ekle kaldirdan bulup kurdum

gypso

teşekkürler arkadaşlar kurdum, bişey daha sorcam, aMSN temalarını nasıl uyguluyorsunuz, bir kaç güzel tema buldum ama uyguluyamadım

SoulSmasher

/home/kullanıcıadınız/.amsn/skins klasörüne skinleri
/home/kullanıcıadınız/.amsn/plugins klasörüne de eklentileri atın

(gizli klasör görünümünü ctrl+h klavye kısayolu ile yapabilirsiniz)

tavsiyelerim:
amsn i hardy kullananlar mutlaka depodan indirsin, tcl değil core fontlarını kullanıyor o sürümü ve de dolayısıylka mükemmel olmuş, herkes bunu istiyordu :)

eklenti olarak: colorednicks (msn plus live renklendirmesini
music (now playing): şimdi çalınıyoru gösteriyor
senddraw: yazı değil de tabletylerdeki gibi çizdiğiniz resmi de yollamanıza izin veriyor

tema olarak da amsn live! (ama modlanmış olarak)
xml indeki <buddy_xpad>36</buddy_xpad> değerini 0 yapın
bir de smileyleri eski içerisindeki, arkaplanları transparam değil, yeni bir paketten transparam arkaplana sahip smileyleri alırsınız

kısa bir süre sonra bu halinin ekran grüntüsünü atacağım

Eren

SoulSmasher

aMSN modlamasını da ilk defa senden duydum :) At bakalım bende merak ettim.

yogarock

arkadaşlar bir sorum olacak bir türlü wink yollayamadım arkadaşalara tabi onlar da....acaba winks yollayabiliyor musunuz? çözümü nedir?

SoulSmasher

Alıntı yapılan: Eren - 28 Nisan 2008 - 00:42:15
SoulSmasher

aMSN modlamasını da ilk defa senden duydum :) At bakalım bende merak ettim.

[IMG]http://img257.imageshack.us/img257/9374/screenshot1au9.th.png[/img]

windows live messenger ve messenegr plus live ı aratmıyor, core fontları ile mükemmel oldu bence :)

Eren

SoulSmasher

Alıntı yapılan: yogarock - 28 Nisan 2008 - 00:58:58
arkadaşlar bir sorum olacak bir türlü wink yollayamadım arkadaşalara tabi onlar da....acaba winks yollayabiliyor musunuz? çözümü nedir?

şu an malesef wink yollanmıyor  ::)

Eren

Bu wink denilen şey denir? Kusura bakmayın Windows ve Windows Live Messenger görmeyeli uzun yıllar oldu, bu nedenle o özelliği hiç görmedim :)

SoulSmasher

Alıntı yapılan: Eren - 28 Nisan 2008 - 13:56:26

Bu wink denilen şey denir? Kusura bakmayın Windows ve Windows Live Messenger görmeyeli uzun yıllar oldu, bu nedenle o özelliği hiç görmedim :)

flash tabanlı ufak animasyonlar. karşı taraf açtığında konuşma penceresinin üzerinde ayrı bir katman olarak flash animasyonu olarak öpücük, uzaylı, futbol topu gibi şeyler açılıyor. çok lüzumlu bir şey değil bence

Eren

Teşekkürler Arda.

komikimben

ya arda biladerim ben bu dediklerin eklentileri kurdum ama işe yaramadı.

yani mesela music attım plugin kısmına ama hala göstermiyo. yada ne bileyim işte skinleri falan nasıl aktif edicem peki?

ufuk_k

Hangi klasöre, hangi dosyayı/klasörü attıgın önemli. Yoksa görünmemesi için bir sorun yok.

komikimben

kusura kalmayın işte.

ben araştırmadan etmeden saçmaladım işte.

oldu valla şimdi canavar canavar.

buradan insanlara seslenmek istiyorum  kopete kullanmayın sakın ama sakın amsn var çünkü. :P

Linux

peki şöyle birşey yapılabilir mi ? mesela windows live messenger'de durumumuzu mesgul yaptigimiz zaman oturum acanlari zırt pırt sağ altta buuble (Baloncuk) şeklinde görmek zorunda kalmıyoruz, ancak amsn'de, durum meşgul iken böyle birşey söz konusu değil bu durumda rahatsızlık veriyor, bir çözüm yolu bulunabilir mi ?

Kutadgu

Kde de amsn kullanırken oturum acan biri  olduğunda veya biri yazı yazdığında sesli uyarı veriyordu. Şimdi Gnome üzerinde baktım pidgin isteklerimi karşılamıyor amsn kurdum. Fakat bu sefer de sesli uyarı yok acaba yüklemem gereken ek bir Kde programı mı var sorun ne olabilir?

komikimben

ayarlardan ayarlıyorsun.

ancak ilginçtir ki ben oradan ayarlamama rağmen gene ses gelmiyor.

sende de aynı sorun olabilir. o yüzden bende merak ediyorum sorunumuzun çözümünü. ;)

Kutadgu

evet bende ayarlarından ayarladığım halde ses yok :) acaba Kde sisteminde kendiliğinden var olan bir (artık kütüphane mi deyim ne deyim) program eksik de onu mu kurmamız gerekiyor?

komikimben

heralde öğledir ama birisinin onu nasıl yapmamız gerektiğini anlatması lazım.

dur eren şuanda konuyu inceliyor :D her an cevab gelebilir :P

heartsmagic

Bu Amsn'nin hangi ses sistemini kullanacağı ayarlanmıyor mu? Misal Alsa falan. KDE ise arts istiyor olabilir ama sadece bir tahmin, benim bildiğim amsn kde'den bağımsızdır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

komikimben

yok sanırım.

yani sadece 3 seçenek var.

konuşma penceresinde mesaj gelince uyar gibi.

kutuları işaretliyorum. bir önceki sürümünde böyle bir sorun yoktu, o yüzden ses sistemi ile ilgili bir sorun yok dedim. ama yanılıyorda olabilirim.

ayrıca aynı sorun kopete 'de vardı.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mayıs 2008 - 02:44:31
Bu Amsn'nin hangi ses sistemini kullanacağı ayarlanmıyor mu? Misal Alsa falan. KDE ise arts istiyor olabilir ama sadece bir tahmin, benim bildiğim amsn kde'den bağımsızdır.

Amsn KDE den bağımsız ancak bir çok KDE kullanan dağıtımda Amsn-KDE paketi mevcut. Bu paket Amsn'i KDE ile tam uyumlu hale getiriyor. Amsn'yi sistemi çok fazla kastığı için kullanmıyorum. Genelde Java ile yazılmış uygulamalar bu kadar kasmaz ama Amsn oldukça yavaş çalışıyor ve sık sık çöküyor.

Amsn sesleri çalmak için Snack kütüphanesini kullanıyor. Kullandığınız dağıtımda bu kütüphaneyi kurarsanız sorun yaşamazsınız. Seçenekler -> Diğerleri -> Ses Sunucusu altından ayarları yapabilirsiniz.