Ubuntu 8.10 yükleme sorunu

Başlatan shox, 07 Nisan 2009 - 00:32:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

Alıntı yapılan: ironic - 10 Nisan 2009 - 20:09:42
menu.lst hatalı komut sonucu yanlış yazılmış olabilir. burada çözüm sunulmuş.

Benim ingilizcem o sayfayı anlayacak ve uygulayacak kadar iyi değildir. acaba orada ne yazdığını ve benim ne yapmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz?
Teşekkür ederim.

shox

yaa ben baktımda boot klasörü içerisinde grub diye bir dosya yokki??birde gedit açılıyor fakat alt dosya olan menu.lst yok maalesef. gedit /boot/grub/menu.lst  yazıyorum açılan menu.lst dosyasının içi boş maalesef. yaa bu sorunu nasıl çözeceğimi anlayamadım birtürlü?? oysaki kullanmayı okadar çok istiyorum ki bu ubuntu yu.Yaa kurdurun artık şu ubuntuyu bana :)

Birde bu kurulum sırasında bölüm hazırlanırken ext3 günlüklü dosya sistemi oluşturulurken bağlantı noktası ne seçilmeli??   / işaretimi seçilmeli yoksa /boot mu seçilmeli??? ben / seçiyorum ama inşallah doğrudur.
  Örnek resimler Alıntıdır kendi sistemimden değildir.

zeitgeist

@shox,

Öncelikle şunu söyleyeyim açtığın bir başlık içerisinde sana yardımcı olmaya çalışılırken farklı konularla ilgili soru sorman durumu karmaşıklaştırır. Başlık içinde sorduğun diğer sorularının açıklaması forumda pek çok yerde var. Herşeyden önce forumda açılmış konulara biraz göz gezdirmende fayda var, özellikle acemiler bölümüne ve bu sayfaya şefkat göster ;)

Ubuntu ile her sorun yaşadığında format atma ve forumda çözümü bulmaya çalış bence.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Grub hiç mi kurulmuyor senin sisteme? Eğer öyleyse garip bir şeyler var demektir. Karşına Grub menüsü geliyor mu? Senin disk slave olarak mı bağlı? sdb olarak görünmesi neden? Eğer masaüstü ise diski master olarak ayarlayıp kurulum yapman mümkün mü?
Yukarıdakilerin cevabını alalım ancak arada bir şey deneyelim. Çalışan CD ile sistemi aç.

sudo mkdir /media/ubu
sudo mount /dev/sda5 /media/ubu
sudo chroot /media/ubu

ile kurulu Ubuntu'ya geç.

dpkg -l | grep grub
ls -l /boot

komutlarının çıktısını ver.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shox

Alıntı yapılan: zeitgeist - 11 Nisan 2009 - 00:35:35
@shox,

Öncelikle şunu söyleyeyim açtığın bir başlık içerisinde sana yardımcı olmaya çalışılırken farklı konularla ilgili soru sorman durumu karmaşıklaştırır. Başlık içinde sorduğun diğer sorularının açıklaması forumda pek çok yerde var. Herşeyden önce forumda açılmış konulara biraz göz gezdirmende fayda var, özellikle acemiler bölümüne ve bu sayfaya şefkat göster ;)

Ubuntu ile her sorun yaşadığında format atma ve forumda çözümü bulmaya çalış bence.

Sanırım yanlış anlaşılmış. benim sorunum tek. oda ubuntuyu kurdum fakat söylenilen grub olayı olmuyor. ben aklıma gelen birkaç şeyi söylüyorum acaba grub kuramammamamın nedeni olabilirmi diye. sanırım siz yanlış anlamışsınız.

zeitgeist

Alıntı yapılan: shox - 12 Nisan 2009 - 11:04:06
...gelen birkaç şeyi söylüyorum acaba grub kuramamammamın nedeni olabilirmi diye. sanırım siz yanlış anlamışsınız.

Alıntı yapılan: shox - 10 Nisan 2009 - 23:53:03
...ext3 günlüklü dosya sistemi oluşturulurken bağlantı noktası ne seçilmeli?
Alıntı yapılan: shox - 10 Nisan 2009 - 22:41:00
Peki ben bu ubuntudan kopyaladığım metinleri nasıl NTFS biçimli harddiske atabilirim?...

Hımm, tamam. Ben yukarıda alıntısını yaptığım ifadelerinden grub sorunundan farklı meseleleri de soruyorsun diye düşümüştüm ve önerilerin ana meseleye odaklanması dolayısıyla senin işinin de kolaylaşması için böyle bir tavsiyede bulundum. O halde sorunu çözmek için çabaya devam. Son durum nedir? @heartsmagic'in önerisini denedin mi?

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

shox

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Nisan 2009 - 03:42:18
Grub hiç mi kurulmuyor senin sisteme? Eğer öyleyse garip bir şeyler var demektir. Karşına Grub menüsü geliyor mu? Senin disk slave olarak mı bağlı? sdb olarak görünmesi neden? Eğer masaüstü ise diski master olarak ayarlayıp kurulum yapman mümkün mü?
Yukarıdakilerin cevabını alalım ancak arada bir şey deneyelim. Çalışan CD ile sistemi aç.

sudo mkdir /media/ubu
sudo chroot /media/ubu

ile kurulu Ubuntu'ya geç.

dpkg -l | grep grub
ls -l /boot

komutlarının çıktısını ver.

heartsmagic sudo grub yazdığımda grub> çıkıyor karşıma.sanırım. diskin slave olarak bağlanması ne oluyor??sdb olaraka görünmesi neyi ifade ediyor?Eğer masaüstü ise diski master olarak ayarlamak nedemektir??Nasıl yapılır??

sudo mkdir /media/ubu
sudo chroot /media/ubu

komutunu uçbirime mi yazmalıyım??

dpkg -l | grep grub
ls -l /boot

bu komutu da ubuntuya girdikten sonra uç birimemi yazmalıyım??

Çok oldu ama anlamadığım konular. şimdiden sabır ve özür dileirm :D

heartsmagic

Diskleri kablolarıyla bağlama sıralamasına göre slave veya master yaparsın. Eğer ilk sırayı CD-Rom gibi bir aygıt almışsa bu durumda disk slave olacaktır.

Evet verdiğim komutları uçbirimde yapacaksın ve kurulu Ubuntu'ya giriş yaptıktan sonra son iki komutu vereceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.