Lifeview Tv Kartı sorunu

Başlatan Oguzcana, 05 Nisan 2009 - 17:16:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raskolnikov

Bu arada ben de tecrübelerimi paylaşayım belki işe yarar birisinde.
Arch linux'da tvtime ile ses alamadım sudo modprobe saa7134-alsa index=1,2,3,4 yaptıktan sonra tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay - yaptıktan sonra ses geliyor. Tabi bilgisayarda sox kurulu olması lazım.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

raskolnikov

-Sri Chinmoy Ghose-

localhost

evet var. Ben altta görmemisim.
sudo apt-cache search dvb
Yanlis hatirlamiyorsam senin TV kartina sahip birisi  DVB paketlerini Ubuntu da kurarak calistirmisti. Bu konuyu bulamadim...
Linux LPIC1 - MCSA

Eren

Alıntı yapılan: Kirmizi - 25 Nisan 2009 - 00:19:10
sudo apt-cache search vdr
:)

Tamamda bu görüntü almak için benim derdim görüntü ile değil ki.

raskolnikov

Alıntı yapılan: peligom - 25 Nisan 2009 - 00:10:25
Arch linux'da tvtime ile ses alamadım sudo modprobe saa7134-alsa index=1,2,3,4 yaptıktan sonra tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay - yaptıktan sonra ses geliyor. Tabi bilgisayarda sox kurulu olması lazım.
@Eren bunları bi denesen. Sadece merak ediyorum çalışır mı diye. Ben de ilk kodu girmeden ikinciyi girince aplay: playback:2208: okuma hatası hatası alıyordum.
-Sri Chinmoy Ghose-

localhost

Belki calisir, denemekten zarar gelmez. Artik eskisi gibi bagimli pakette kurulu kalmiyor sistemde.

sudo apt-get autoremove :) Sana yardim etmek isterim ama Analog kartlar hakkinda bir bilgim yok. DVB TV al sen :)
Linux LPIC1 - MCSA

Eren

Alıntı yapılan: peligom - 25 Nisan 2009 - 00:31:55
Alıntı yapılan: peligom - 25 Nisan 2009 - 00:10:25
@Eren bunları bi denesen. Sadece merak ediyorum çalışır mı diye. Ben de ilk kodu girmeden ikinciyi girince aplay: playback:2208: okuma hatası hatası alıyordum.

Denedim ancak aynı cevabı aldım.

erginemr

O komutta "hw:1,0" parametresi TV/ses kartının adresi olabilir ve her donanımda aynı olmayabilir:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,293.msg15107.html#msg15107

Eren

Olabilir. Bende o kablo takılı. Windows altında ses alabiliyorum ancak Ubuntu altında ses yok. Uğraşmayı bıraktım, TV izleyeceğim zaman Windows açıp izliyorum. Ne denediysem ses alamadım.