Asus eeepc 1000h

Başlatan mbt28, 05 Nisan 2009 - 01:28:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbt28

EEEPC 1000h linuxlu ve windowslu sürümleri olmasına rağmen ben Türkiyede hiç linuxlu sürüme raslamadım. Bilen duyan vs varmı?

Timucin_Kizilay

Alıntı yapılan: mbt28 - 05 Nisan 2009 - 01:28:20
EEEPC 1000h linuxlu ve windowslu sürümleri olmasına rağmen ben Türkiyede hiç linuxlu sürüme raslamadım. Bilen duyan vs varmı?
Türkiye'de yeterince satılmadığı için Linux kurulu versiyonları ithal etmediklerini duymuştum. Bize zorunlu MS vergisi verdirdikleri için Asus ithalatçılarını kınıyorum.

mbt28

760 liraya gittim samsung nc10 aldım. Oldukça temiz güzel bir makina, allahtan donanımının hepsi direk çalışmıyor :D beni derinlere daldırıyor. Şu pardus 2009 çıksaydı buna güzel giderdi ama bana yeni bir pardux ışığı doğdu :D .

raskolnikov

Arkadaşta acer marka mini laptop gördüm içinde linux yüklü gelmişti. İnanılmaz kullanışlı ve güzeldi. İçinde gnome benzeri bir şey vardı ama acer kendi programlarını yapıp koymuş hep içine.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

mbt28

Lxde ve lxlauncher ile yapılabiliyor o benzeri programlar. Eğer merak eden olursa.

raskolnikov

Üzeinde linpus linux diye bir distro vardı. Çok kullanışlı bir şey olduğunu tekrar belirtmek isterim. Ayrıca acer instant messenger programı vardı ve programın kamera desteği bile vardı.

"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

dr.amon

EeePC 1000H  a ubuntu 64 bit uyar mı?

heartsmagic

Alıntı yapılan: dr.amon - 02 Ocak 2010 - 17:50:07

Bellek miktarı nedir bu makinede?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

akelek

Alıntı yapılan: dr.amon - 02 Ocak 2010 - 17:50:07

eee pc 1000 de 64 bit denedim uymadı. 64 bitin uyması işlemciye bağlı olduğuna göre, atom n270 li hiç bir makineye uymayacaktır. atomun üst serilerindeki durumu bilmiyorum.

kagan.palandoken

asus eee 1000h de bulunan atom işlemci lafta 64 ü desteklese de, bunu hypertrading dedikler tek çekirdege 2 yoldan çift işlem yollama yoluyla yapıyor. Yani gerçekte 64 bit kodlarınada sahip olsa da gerçek bir 64 den bahsedemeyiz hatta gerçek bir çift çekirdekten ve performanstanda bahsedemeyecegimiz gibi. Elimde bir ara 900 ve 100 vardı , bildiginiz gibi biri 900 mhz celeron digeri 1.5 cift çekirdek (gibi gözüküyor) ... O zamanlar ubuntu 9,04 (32 bit) kurmuştuk 2 makineyede ... Arada %5 ten az performans farkı vardı .. Yani eee 1000 çekirdegi düşünüldügü kadar performanslı değil ama ne yalan söyliyim gayet az enerji harcıyor. Zaten bu makinelerde uzun pil ömürleri ön planda sanırım...