Compiz Fusion Hardy Kurulumu

Başlatan servet ümmetoğlu, 26 Nisan 2008 - 21:47:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

servet ümmetoğlu

ubuntu 8.04 kullanıyorum, diğer sürümlerde çalışır mı bilemem.Masaüstüme sağ tıklayın ve masaüstü artalanını değiştiri tıklayın.Ardından görsel efektler sekmesinden extrayı seçin ve kapatın (Ekran kartınızın sürücünün yüklenmiş olası gerekir. Sonra uygulama ekle kaldırdan compiz diye aratıp advanced desktop effect settings'i işaretleyin ve kurun. Son olarak sistem/tercihler altından yada alt+F2'ye basıp ccsm yazın ve ayarlarınızı yapın.
"Şeytanımı öldürdüm bebeğimi büyütücem
   Yandığım dünyayıda kalbimde küçültücem
     Denizleri taşırdım bulutları delicem
       Şişedeki küllerimi topraklara serpicem" (Düş Sokağı Sakinleri)

SoulSmasher

gutsy de de hardy de de bu şekilde çalışıyor evet :) envy ile ekran kartı için olan sürücüyü kurduktan sonra aktif oluyor

Sypro

Kısıtlanmış sürücü yönetiminden kurmak ile aynı şey. Nvidia için sorun çıkarmaz gerçi de ATI için envy yine de gerekebiliyor. (tecrübeyle sabittir)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

SoulSmasher

Alıntı yapılan: Sypro - 26 Nisan 2008 - 22:14:42
Kısıtlanmış sürücü yönetiminden kurmak ile aynı şey. Nvidia için sorun çıkarmaz gerçi de ATI için envy yine de gerekebiliyor. (tecrübeyle sabittir)

gerekiyor gerekiyor :) envysiz açmadı mereti..

vampire

nvidia içinde gerekiyor bazen envy geforce go 6200 kullanıyorum malesef cebelleştim masaüstümü görene kadar neyseki gördükte compizden ayarlarımızı yaptık:)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

gollom

selam,
Hardy heron`a yükselttikten sonra Eny`i kurdum.ccsm açtım ve kısıtlanmış sürücüyü ayarladım.Ancak çalıştıramadım. konsoldan şu hataları alıyorum

gollom@gollom-laptop:~$ compiz
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5653 (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz: 406: /usr/local/bin/compiz: not found

Ne yapmalıyım? Yardım!!!

s1bernet1k

Ya arkdaşlar konu saparmı bilmem ama hazır yeri gelmişken sorayım Hardy e compizi kurdum sistemden effect settingse giriyorum.
Fakat sağ click effectler dediğimde extra effectleri göremiyorum . Hardy de farklı mu kuruluyor acaba compiz.
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

heartsmagic

Benim anlamadığım zaten Compiz kuruludur, neden kurmak istiyorsunuz?
Compizi ilgilendiren sabit başlıklarımız var oraya bakmanızı tavsiye ederim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s1bernet1k

Alıntı YapBenim anlamadığım zaten Compiz kuruludur, neden kurmak istiyorsunuz?
Compizi ilgilendiren sabit başlıklarımız var oraya bakmanızı tavsiye ederim.
7.10 a Compiz kurarken compiz-setting-manager ve Python dosyasını beraber yüklüyorduk. Hardy için bu geçerli değilse bilmiyordum şimdiden özür fakat tam tersi ise net bir cevap rica etsem. Mümkünse tabi

heartsmagic

Yöneticisini diyorsan evet onu kurman lazım. Ancak compizin kendisi kuruludur. Sadece yönetici, ekstra eklentiler, fusion-icon kurulabilir örneğin.

s1bernet1k

Bu konu hakkında hemfikir olduğumuza göre münkünse
Alıntı YapHardy e compizi kurdum sistemden effect settingse giriyorum.
Fakat sağ click effectler dediğimde extra effectleri göremiyorum . Hardy de farklı mu kuruluyor acaba compiz.
sorduğum bu soruya bir çözüm rica etsem teşekürler.

heartsmagic

Nereye sağ click efektler dediğinde?

s1bernet1k

Normal masaütünde sağclick deyince olan var ya onu kastediorum en iyisi resim koyim bu alanda bir şey yapamıyorum ama sistem menüsünden girdiğimde ordan yapabiliyorum.

heartsmagic

İlginç bir problem. Compiz çalışıyor, sistem altından yapıyorsun ama buradan olmuyor?
Eğer yapabildiğin bir yer varsa zaten çok uğraşma derim. Ayrıca bu yönetim mevzusu için fusion-icon en isabetli program.

s1bernet1k

Dediğiniz gibi olsun zaten başka yerden yapıyorum kafama takıldı şimdi uykuda tutmaz sabaha kadar gider o öyle. :D

Moses

kurulumu bitirdim fakat bir türlü küp şeklini veremiyorum pencere geçişleri oluyor fakat şekil verdiremiyorum bişeyler mi eksik acaba.?

Moses

evet orayada yazmıştım ancak cevap alamadım, ayarlarımdamı eksiklik var acaba yada paketmi eksik anlayamadım

lseker

Compiz manager ' de Masaüstü küpü işaretlimi ?
Diğer efektler çalışıyormu ?
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

Moses

evet diger efektleri çalışıyor mesela küpü döndürebiliyorum, küp seçili fakat küp şekline geçmiyor bir türlü..

ufuk_k

Küpü döndürebiliyorsunuz, yani ortada bir küp var ama küp şeklinde değil. Yanlış mı anladım?

s1bernet1k

Compiz ayar menüsündeyken Genel>Genaral options>desktop size > Horizantal virtual size ı 4 yap

minimum4

ayarlarda var bi gariplik.

Le0n

Alıntı yapılan: zafercanpolat - 02 Mayıs 2008 - 22:48:03
Normal masaütünde sağclick deyince olan var ya onu kastediorum en iyisi resim koyim bu alanda bir şey yapamıyorum ama sistem menüsünden girdiğimde ordan yapabiliyorum.
ccsm'yi kurdum compiz'i kullanabiliyorum ama resimdeki gibi 3 seçenek var 4. yok:D bi sorun olurmu acaba.
sudo apt-get purge windows

demir

Küp değil üçgen oluyorsa... Masaüstü sayını 4 yap..

rehberin küple ilgili bölümünde şu yazıyor:

Alıntı YapKÜP İÇİN: İlk kurulduğunda küp hemen aktif olmayabilir... Bir de masaüstü sayınızın normal olarak 4 olması gerek...

Masaüstü sayınız 3 tane ise üçgen, 4 tane ise dörtgen, 5 tane ise beşgen olur... Bu uzuyor..

"CompizConfig Settings Manager"ın en tepesindeki sağında en yukarıda "General"i tıklayın...

Küçük bir not: Tüm efektlerin kullanımı ile ilgili kısa yollar Actions bölümü altında gösterilir...

ccsm'den General bölümüne gir. Orada "Desktop**" ile ilgili bir sekme olacak. Ayarlarını oradan yap...

Compiz Rehberi
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)