Yeni bir makale yazmak?

Başlatan Serkan Aytın, 02 Nisan 2009 - 01:38:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serkan Aytın

Arkadaşlar forumun en yenilerinden ve Ubuntunun yeni kullanıcılarındanım yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum bu aşamada da araştırıp yeni öğrendiğim şeyleri burada yazmak isterim. Forumda görmüş olduğum [Nasıl] başlıkla konularda çok güzel püf noktalarını paylaşmış arkadaşlar gördüğüm kadarıyla benim gibi Windowstan Ubuntuya geçmiş kullanıcıların varolan mp3lerinde yaşadığı türkçe karakter sorununu forumda Nasıl olarak anlatılmamış.

İzninizle bunu resimli bir biçimde herkesin anlayabileceği gibi açıklamak isterim.

Yarın gün içinde hazırlamaya çalışacağım. Fakat merak ettiğim bu gibi makale yazımı nasıl bir prosedürle gerçekleştiriliyor.

ihtiyar said

Prosedür derken? İzin mi? Estğf. Burası hepimizin. Siz yazın, ekleyin. Biz de sabitleriz ;) Hem de çok teşekkür ederiz. ;)

bytan

Yeni kullanıcılarında katkı yapmaya başlamış olmaları bizleri çok sevindiriyor. Bugün bizler, yarın sizler, sonra sizden sonrakiler..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ihtiyar said

Alıntı yapılan: bytan - 02 Nisan 2009 - 02:44:36
Yeni kullanıcılarında katkı yapmaya başlamış olmaları bizleri çok sevindiriyor. Bugün bizler, yarın sizler, sonra sizden sonrakiler..

Duygulandım inan. :)  :'(

bytan

Bu hep böyleydi. İlk linux kurduğum günü hatırlıyorum hâlâ.. Bir arkadaşım bir gece Knoppix Live CD vermişti. O zamanlar işletim sistemini sadece makinada kurulu bir şey sanıyorduk tabii.. Bir de baktım ki, kurulumsuz çalışıyor. Ne de çok şaşırmıştım.. Ertesi gün Mandrake seti ile geldi. Bastık formatı. Yeni bir sistem görmenin heyecanı ve onun güzelliklerini keşfetmek çok eğlenceliydi. Hele hele GNU ve GPL felsefesini öğrendiğimde, hayatımın en önemli şeyini bulduğumu anlamıştım.

Şimdi ne zaman buradaki yeni arkadaşları görsem, o günlerim aklıma gelir..

Bak bende duygulandım. :P
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

umutubuntu

Alıntı yapılan: bytan - 02 Nisan 2009 - 02:57:15
Bu hep böyleydi. İlk linux kurduğum günü hatırlıyorum hâlâ.. Bir arkadaşım bir gece Knoppix Live CD vermişti. O zamanlar işletim sistemini sadece makinada kurulu bir şey sanıyorduk tabii.. Bir de baktım ki, kurulumsuz çalışıyor. Ne de çok şaşırmıştım.. Ertesi gün Mandrake seti ile geldi. Bastık formatı. Yeni bir sistem görmenin heyecanı ve onun güzelliklerini keşfetmek çok eğlenceliydi. Hele hele GNU ve GPL felsefesini öğrendiğimde, hayatımın en önemli şeyini bulduğumu anlamıştım.

Şimdi ne zaman buradaki yeni arkadaşları görsem, o günlerim aklıma gelir..

Bak bende duygulandım. :P
Benim elimden tutacak, bana CD'ler DVD'ler getirecek arkadaşlarım maalesef olmadı hiç  :'(  :D

celebron

@ihtiyar Said bugün keyfin yerinde herhalde ya her baslıkta bi espiri falan :D
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: celebron - 02 Nisan 2009 - 10:40:07
@ihtiyar Said bugün keyfin yerinde herhalde ya her baslıkta bi espiri falan :D

Keyfimiz her daim yerinde olsun, hep beraber. ;)

İç dünyamda sıkıntılar olsa bile dışarıya hep olumlu davranmaya çalışırım. Benim yüzümden bir de çevremdekiler/sevdiklerim üzülmemeli diye düşünürüm. Kimi zaman çok neşeli kimi zaman az neşeli olurum. ;)

Böyle güzel bir ortama biraz olsun neşe katmak için payıma düşeni yapıyorum sadece. ;)

Sypro

Alıntı yapılan: umutubuntu - 02 Nisan 2009 - 10:22:51
Benim elimden tutacak, bana CD'ler DVD'ler getirecek arkadaşlarım maalesef olmadı hiç  :'(  :D

Kafam kanıyo, peçete falan var mı? :)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

@reomell, herhangi bir prosedür yok. Daha önceki Nasıl belgelerine bakarak kendin bir şeyler kurgulayabilirsin. Sana tavsiyem bu konuda @erginemr'in Nasıl belgelerine bakman, zira benim gözde belgelerim onlardır :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Nisan 2009 - 20:44:01
@reomell, herhangi bir prosedür yok. Daha önceki Nasıl belgelerine bakarak kendin bir şeyler kurgulayabilirsin. Sana tavsiyem bu konuda @erginemr'in Nasıl belgelerine bakman, zira benim gözde belgelerim onlardır :)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,7888.msg96198.html#msg96198

;) Hoş geldin.

heartsmagic

Az önce gördüm ve oraya da bir yorum yaptım haliyle :) Buraya dönmediğinden henüz yazmadığını düşünmüştüm @reomell'in.
Hoş bulduk :)

Serkan Aytın

Bu işin üstadlarının yanında biz daha çok acemiyiz öğreneceğimiz ve öğrenip paylaşacağımız çok şey var. Böyle düzeyli bir ortam bulduğuma ubuntuyu bulduğumdan daha çok sevindim desem yeridir :)

Açık kaynak aynı zamanda iyi bir arkadaşlık ortamıymış yeni anladım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: reomell - 02 Nisan 2009 - 22:03:30
Açık kaynak aynı zamanda iyi bir arkadaşlık ortamıymış yeni anladım.

Özgür yazılımın büyük kalelerinden bir tanesi (bence en öndeki) bu şekildeki paylaşım ortamlarıdır. Dünya genelinde yüzlerce güzel ortam bulmak mümkün. Acemiliği atlatmak sadece zamana bağlı @reomell. Senden tek farkımız, bu güzel kaynağa daha önce girmiş olmamızdır, başka bir şey değil.