[Çözüldü] Sony Vaio Üzerinde Foksiyon Tuşu Çalışmıyor LCD Işığını Kısamıyorum

Başlatan PHoeniX, 25 Nisan 2008 - 22:05:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PHoeniX

Selamlar...
Sony Vaio Notebook'umda lcd ışığımı nasıl kısabilirim? Google araştırdım fakat birşey bulamadım...
LCD ışığını sonuna kadar açıyor hem de kısılmadığı için bataryayı bitiriyor hem de gözlerimi mahvediyor.
Sonylerde fn tuşları windowsta bile programı olmadan çalışmıyor... Ubuntunun içersinde lcd ışığını bir ayarı var mı yoksa bir program filan mı kurmak lazım?
Artı ara sıra kendisine göre açılıp kapanıyor ışık. Var mı karşılaşan arkadaşlar?

heartsmagic

Normalde ışık için fazladan bir şeye gerek kalmaz, ön tanımlı çalışır fakat Sony'de sorun olduğu bariz. Bilmem çözüm olur mu ancak keytouch isimli programı kurup inceleyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

PHoeniX

valla ışığını kıssam ne kadar güzel olacak...

bazıları kendi kendi kısıp normal değere geliyor ... en kısık değer değil yalnız... sonra bakıyorum yine en yükseğe çıkmış...

çok ilginç ya... bununla ilgili bir yazı var google da fakat site açılmıyor :(... umarım çözene kadar gözlerimi kaybetmem

egitimist

Bahsettiğin programı wine ile çalıştırmayı denedin mi? Bir de bios ayarlarına bir gözat derim.

PHoeniX

Kpowersave yi yükleyince ayarı buldum... sonunda biraz olsun gözlerim rahatladı.. :)

heartsmagic

O zaman konuyu çözüldü olarak işaretliyorum. Ancak Gnome'un da bu işi becermesi gerekir. Arada istisnalar çıkıyor demek ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.