Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta

Başlatan hasanyılmaz, 27 Mart 2009 - 02:53:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 05 Nisan 2009 - 18:02:02
....
python ile ilgili bir şeylerin çalıştığını ve bu yüzden yükleyemediğini düşündüm, çıktıdan anladığım kadarıyla. Ctrl+F1 ile konsola düştüm, gdm'yi durdurdum -python ile ilgili servislerin de duracağını düşünerek-. Tekrar güncelleme yapmaya çalıştım, aynı hata ile karşılaştım. Bu arada ekiga da yükseltilmiyor.  :o

Ek: Bir böcek ile karşı karşıyayız.

https://lists.ubuntu.com/archives/universe-bugs/2009-February/056458.html
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+source/wxwidgets2.8/+bug/337696

Böcek öldürülmüş. :) Böcek ile ilgili hata çıktısı alıntı yaptığım mesajımda. ;)

ekiga, halen yükseltilmiyor.  :o

localhost

Farketmiyorki, her ikisindede güncelleme yok :)

Bu arada Flashplayer stabil calismiyor.
Linux LPIC1 - MCSA

zulfikar

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 06 Nisan 2009 - 16:24:22

Ekiga yi yukseltmek icin once sistemden komple kaldirip tekrar kurarsan duzelecektir.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: zulfikar - 06 Nisan 2009 - 16:51:54
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 06 Nisan 2009 - 16:24:22

Ekiga yi yukseltmek icin once sistemden komple kaldirip tekrar kurarsan duzelecektir.

Bu bir çözüm olabilir ama güncellemelerle yükselmesi de gerekir. Bakalım, bekleyelim. ;)

Malik

Hayırlı günler. Kolay gelsin.

3 gün önce smplayer dondu. Sonra smplayerda sorun yaşamaya başladım. Sesi kısarsam ya da arttırırsam smplayer donuyor. 3 gündür güncellemelerle son bulur diye bekledim ama bir türlü düzelmedi. Neden olabilir acaba? Sorun sadece bende mi yoksa jaunty'den kaynaklanan bir sorun mu?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: chilekesh - 08 Nisan 2009 - 13:08:24
Hayırlı günler. Kolay gelsin.

3 gün önce smplayer dondu. Sonra smplayerda sorun yaşamaya başladım. Sesi kısarsam ya da arttırırsam smplayer donuyor. 3 gündür güncellemelerle son bulur diye bekledim ama bir türlü düzelmedi. Neden olabilir acaba? Sorun sadece bende mi yoksa jaunty'den kaynaklanan bir sorun mu?

Aynı şeyi ben de tv izlerken yaşadım ama sorunun üstüne gitmedim.

Malik

Filmlerimi smplayer ile izliyorum. Kullanımı bana çok rahat geliyor. O yüzden ben de çözülsün istedim. Malum ses önemli filmlerde.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: chilekesh - 08 Nisan 2009 - 13:52:20
Filmlerimi smplayer ile izliyorum. Kullanımı bana çok rahat geliyor. O yüzden ben de çözülsün istedim. Malum ses önemli filmlerde.

Bir sorun varsa çözülmesi elbette güzel olur ve gereklidir. Sadece, ben uğraşmak istemedim. ;)

mustafa.tr

Yol Haritasından anladığıma göre 9 Nisan'da yanı yaklaşık olarak yarın sadece ingilizceyi destekleyen bir tam sürüm çıkacak. Yanılıyor muyum?

heartsmagic

İngilizce'yi destekleyen derken? Farklı diller için sürümler çıkmaz Ubuntu'da.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabian

arkadaşlar bilgisayarda hem ubuntu hemxubuntu ayrı ayrı kurulu. Ben Ubuntu için 23 nisan'ı beklerken Xubuntu için yükseltmeyi şimdi yapmak istiyorum. Acaba nasıl yükseltiliyor. ubuntudaki gibi "sudo apt-get upgrade" dediğimde bişey yükseltmedi de...
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

sabian

Alıntı yapılan: dewrim2 - 08 Nisan 2009 - 19:54:07
     arkadaşlar bilgisayarda hem ubuntu hemxubuntu ayrı ayrı kurulu. Ben Ubuntu için 23 nisan'ı beklerken Xubuntu için yükseltmeyi şimdi yapmak istiyorum. Acaba nasıl yükseltiliyor. ubuntudaki gibi "sudo apt-get upgrade" dediğimde bişey yükseltmedi de...

ben kodu yanlış hatırlıyormuşum :D "update-manager -d" kodunu Alt+F2 ye yazmam yeterliymiş. Ben nerden aklımda kalmışsa yukardaki kodu yükseltme kodu sanmışım. Duvarı kirlettiğim için kusura bakmayın :D kolay gelsin.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

mustafa.tr

https://wiki.ubuntu.com/JauntyReleaseSchedule

adresinde 9 April'in karşında yazanlardan çıkardım. Orada hem NonLanguagePackTranslationDeadline hem de finalfreeze yazıyor. Ama yanlış anlamış olabilirim.

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: mustafa.tr - 09 Nisan 2009 - 00:23:59
https://wiki.ubuntu.com/JauntyReleaseSchedule

adresinde 9 April'in karşında yazanlardan çıkardım. Orada hem NonLanguagePackTranslationDeadline hem de finalfreeze yazıyor. Ama yanlış anlamış olabilirim.

O sanırım 9 Nisan'da ne çevrilmişse o çeviriler kararlı sürümde olacak anlamında. Çevirilerini dışarıdan halleden uygulamalar için son gün.

mustafa.tr

Anladım. Açıklama için teşekkür ederim.

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: ALpAsya - 09 Nisan 2009 - 01:20:50
Kurduğum günden beri güncelleme olmadı. 5 Nisan'dan bu yana hatta kurduktan sonrada olmadı. Neden?  :-\

Güncelleme yöneticisi bende de kendiliğinden bildirmiyor nedense. Bu yüzden elle denetleme yaptırıyorum, o zaman çıkıyor güncel paketler.

ironic

ironic

Bu yeni bildirim özelliğiyle ilgili bir durummuş fakat son girilen ( Mark Shuttleworth tarafından girilmiş) etiketlemeye göre düzeltme yapılmayacakmış.  :-\ Değişen bir şey olmazsa bu şekil devam edecek.

ironic

Bu şekilde kalacağını sanmıyorum. Yoğun eleştiri alacağı kesin. İlerleyen günlerde hata durumu değişebilir.

mustafa.tr

Dün gece yarısından sonra güncelleme yaptım, kapatıyordum kapanış esnasında dondu. Sonra reset attım. Tekrar açılırken kernek panik verdi. Şuan live cd üzerindeyim tekrar kuruyorum. Bugünlerde son güncellemelere dikkat edin bence. Hatta ben şimdi bir iki gün güncellemeyeceğim.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: mustafa.tr - 09 Nisan 2009 - 16:09:24
Dün gece yarısından sonra güncelleme yaptım, kapatıyordum kapanış esnasında dondu. Sonra reset attım. Tekrar açılırken kernek panik verdi. Şuan live cd üzerindeyim tekrar kuruyorum. Bugünlerde son güncellemelere dikkat edinc bence. Hatta ben şimdi bir iki gün güncellemeyeceğim.

Kernel panic gıcık bir hata olduğu kadar çözüme ulaşan arkadaşlar da oldu -örnek, ben :)-. Keşke kuruluma başlamadan önce biraz baksaydınız. Neyse, hayırlısı. Uyarı için teşekkürler. ;)

ihtiyar said

Bilgisayar Kapıcısı maalesef sorunlu. Kernel güncellemesinden sonra eski kernelleri kaldırmasını istedim, menu.lst'imdeki diğer dağıtımları silmiş. Bu ikinci kez oluyor. Eğer kullandığınız sistemin kerneli diğer dağıtımlarından yüksek ise yeni gelen çekirdek kullanılıyor diye eski çekirdeği kaldırmak istiyorsunuz. Sonuç; kaldırıyor. Ama sorun, menu.lst'te sadece kendi dağıtımının güncellenen çekirdeğine dokunmuyor. Kullanılmakta olan dağıtımın eski çekirdeğini siliyor, diğerlerini sadece menu.lst'ten siliyor.

Bir istek;

Pardus'ta görmüştüm. menu.lst'te ismi geçen dağıtımları otomatik olarak açma imkanı sunuyor. Yani; Ubuntu, Archlinux, Pardus örnekleri olsun. Yeniden Başlat dediğinizde karşılaştığınız uyarıcık penceresinde açılmasını istediğiniz dağıtımı da seçiyorsunuz. Böylece grub ekranını beklemiyorsunuz. Böyle bir özelliği Ubuntu'ya katabilir miyiz acaba?

Fark ettiğim bir güzellik ise;

Bir dosyayı USB belleğinizden mailinize kadar birçok yere sağ tık menüsü ile göndermenize olanak sağlanıyor. Hatta sıkıştıp da göndermek isterseniz, hay hay ne demek efendim! :P

esrama

Linuxta ext4 e geçenler için disk birleştirme yapabileceklerini birçok yazıda okudum. Ne kadar da ext dosya sistemi (ki 4te daha da geliştirildi) pek fazla disk birleştirmeye ihtiyaç duymasada büyük serverlarda yıllar sonra ağırlaşmalara sebeb olabiliyomuş. Küçük kapasiteli (200-300 gb) kullanıcılar için psikolojik bir rahatlama olacak diyebiliriz :) Bunu yapabilecek bir program ubuntu 9 betada yayınlandımı ?

raspacı

Ben güncellemeleri sağ üst köşede görmeyince iyi oldu gliba diyorum. Sanki her güncellemeyi indirmek gerekli gibi oluyor öyle. ext4 ile disk birleştirme derken umarım düşündüğüm şey kasediliyordur. O zaman tam istediğim şey. Araştırmak lazım.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

heartsmagic

Alıntı yapılan: esrama - 11 Nisan 2009 - 15:48:36
pek fazla disk birleştirmeye ihtiyaç duymasada büyük serverlarda yıllar sonra ağırlaşmalara sebeb olabiliyomuş.

Kısacası aslında bizim pek işimiz olmaz. Bu konuda güzel ve açıklayıcı bir örnek:
http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,2008.msg9244.html#msg9244
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.