Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta

Başlatan hasanyılmaz, 27 Mart 2009 - 02:53:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atomkarinca

Dayanamadım ve ben de betayı denedim bugün. Açılış gerçekten 15 saniye sürüyor ve bu beni heyecanlandırdı. 7.10'da başlayan bir çözünürlük problemi yüzünden "alternate" CD üzerinden kurmak adetim olduğu için yine bu şekilde yaptım kurulumu. Açılışta 800x600 olarak gördü, "sürücüler kurulmadığı için heralde böyledir" dedim ve sürücüleri kurdum. Yeniden başlattığımda en yüksek çözünürlük seçeneği 640x480 idi. Bilinen bütün yöntemleri denedim (elle sürücü kurmak, envy ile kurmak, nv sürücüsünü kullanmak, xorg.conf'u elle düzenlemek, dpkg-reconfigure'ün yaklaşık 5 değişik versiyonunu denemek vs.) fakat alabildiğim en yüksek çözünürlük 800x600 idi. Fazla bir şey de istemiyordum, sadece 1024x768 fakat ne yazık ki olmadı.

Benim asıl garibime giden şu: ekran kartım NVidia FX 5500 ve monitörüm gayet eski diyebileceğimiz 15" bir monitör ve buna rağmen doğru dürüst çözünürlük elde edemiyorum. Bundan biraz daha garip olan 7.04'e kadar (7.04 de dahil) böyle bir sorun yoktu. Yoksa sürümler ilerledikçe Ubuntu geliştiricileri eski donanımlara olan desteklerini kaldırıyorlar mı? Mesela geçen gün bir arkadaşın AirBook'una kurdum ve sorunsuz, tamamen sorunsuz kuruldu. Düşünebiliyor musunuz Mac kurulumu benim makinamdakinden daha zahmetsiz oluyor.

Şimdiye kadar birçok dağıtım denedim ve bu sorun sadece Ubuntu türevlerinde oluyor, Debian'larda bile olmuyor! O kadar heyecanla başlayan serüvenim ne yazık ki 5 saatin sonunda çaresiz ve mutsuz bir şekilde sonuçlandı. Umarım daha sonraki sürümlerde düzelir de en azından denememe olanak tanırlar.

3mr3

Sanırım yeni teknolojik donanımlar daha çok önem vermeye başladılar. Herkes yeni donanım alıp bu niye tanımadı diye çok eleştiri olsa gerekte çok ilerlediğini düşünebilirler yazılımcılar. Bu devirde bunu kim kullanır gibisinden falan. Bilmem ben yanlış düşünmüş olabilirim.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

heartsmagic

@Kirmizi, hayırlı olsun :)
@atomkarinca, eskiye yönelik desteğin kalkacağını sanmam da belirttiğin üzere Ubuntu türevlerinde yaşanan bir uyuşmazlık olabilir bu.

@özgür77, Google Earth'yü kurarken sana nereye kurduğunu söyler zaten, bakmadın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Malik

jaunty de amsn sorunu yaşayan var mı acaba? Amsn'e bir türlü giremedim. Acaba sadece sorun bende mi?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

ironic

Alıntı yapılan: iRoNMaSTeR - 28 Mart 2009 - 03:00:17
Güncellemeler 50 şer 50 şer geliyor maşallah :)
bu arada çevirme esnasında Y-T karışıklığı olmuş çevirmen arkadaşlardan bir taneside benim gibi tombul parmaklı anlaşılan Yeniden Yükle olmuş Teniden Yükle :) (Synaptic Paket Yöneticisinde)
şaka bir yana çevirmenlerinde ellerine sağlık.

Hatayı buldum ve düzelttim. Teşekkürler. :)

localhost

Evet TV kartini da yüklemis bulunmaktayim  :D Uzun bir kafa patlatma sonrasi birazda ise hile ile TV karti modulunu sagdan link olustururken soldan derken birde icine make sonucu ortaya cikan modul derken karistirip kernele monte ettim. Ama sorun birtane degilki Kaffeine ile ATI calismiyor makine cakiliyor. ATI Driverini kaldirirsam ekran kartinin fani tuhaflasiyor. Kurdugumda bir sorun yok. Kaffein de önceleri olusan bir bug tekrar ortaya cikmis bulunmakta.
Bu Linkteki hatayi tekrar bildirebilirmisiniz? @heartsmagic sen yaparsin bu isi :)

8.520544] em28xx-input.c: remote control handler attached
[    8.520546] em28xx #0: Found Pinnacle PCTV DVB-T
[    8.520568] usbcore: registered new interface driver em28xx
[    8.600393] em2880-dvb.c: DVB Init
Linux LPIC1 - MCSA

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Kirmizi - 04 Nisan 2009 - 01:35:12
AMSN bende de baglanmiyor.

Amsn bende de bağlanmamaya başladı, beta versiyonu yüklemeye çalıştım ama henüz başarılı olamadım.

Malik

Ben dün yükledim Jaunty'i güncellemeleri bugün yaptım. İlk yüklediğimden beri bağlanamıyorum amsne. Pidgin ile rahat bağlanabiliyorum. Ama amsn bağlanmıyor. Hata bile vermiyor. Birde compizi yükledim efectlerinde alev efecti yok olmuş. Beraberinde bir çok efect de gitmiş. Sizde mevcut mu acaba alev ve diğer efectler?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

localhost

Ben onlari kullanmiyorum. Bende compiz filan kapali. Sade benim icin ideal.
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

@chilekesh, forumda Compiz bölümünde bahsi geçmişti istediğin şeyin.
@Kirmizi, eğer internet sorunumu aşabilirsem bakarım hata kaydına. Ancak tam olarak ne yapılması gerekiyor? Eski bir sorun Jaunty üzerinde devam mı etmekte?

Not: Zaten Jaunty için bir bildirim yapılmış.

sabian

ben bugün itibariyle jaunty'den 8.10'a geri döndüm. Kararlı sürümü beklemeye karar verdim, sürekli çöküntüler ve firefox'un çökmeleri kopete'nin çökmeleri beni delirtti,, dün önde debian kurdum o da test sürümü lenny'ydi, onun da birsürü sorunu çıktı, yok ekran kartı yok kodek vs. vs... ben de yine bildiğim işletim sistemi ubuntu 8.10'a geri döndüm. bana hayırlı olsun :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

localhost

Evet oradaki hatanin aynisi devam etmekte. Bir degisiklik yok. Birde söyle bir bildirim yapabilirmisin bilmiyorum. Kaffeine ile ATI/AMD driveri bir arada yürümüyor. Terminalde
kaffeine -x xshm komutunu uyguladigimda kaffein calisiyor yoksa calismiyor. Normal sekilde calistiginda makine kilitleniyor. Bilmiyorum bu sorun kaffeine denmi yoksa ATI denmi ? Ama 8.10 da ayni hata var. Kaffeine deki sorun zapping te de var.
Linux LPIC1 - MCSA

Malik

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Nisan 2009 - 01:53:56
@chilekesh, forumda Compiz bölümünde bahsi geçmişti istediğin şeyin.
@Kirmizi, eğer internet sorunumu aşabilirsem bakarım hata kaydına. Ancak tam olarak ne yapılması gerekiyor? Eski bir sorun Jaunty üzerinde devam mı etmekte?

Not: Zaten Jaunty için bir bildirim yapılmış.

@heartsmagic, ben forumda compiz ile ilgili arama yaptım ama bulamadım. Acaba link ile yönlendirebilir misiniz? Jaunty'de o efectlerin olmaması çok şaşırtıcı!!!

localhost

[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/516/bildschirmfotoy.png[/img]
[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/bildschirmfotoy.png/1/w1280.png[/img] Mplayer  haricinde diger programlardan görüntü alamadim. Neyse bunada sükür. Buna bir script yazarim idare ederim simdilik. MPlayer de ATI problem yapmiyor.

3 saat sürdü ama sonuca ulastim :)
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

@Kirmizi inan net çok berbat, bir ara ilgilenelim bu hatayla :)
@chilekesh sana da aynı bahaneyi sunacağım :) Fakat eminim bu soru forumda konuşuldu. Compiz Masaüstü bölümünde mutlaka olması gerekiyor.

Malik

Sonunda hemen hemen tüm başlıkları okuyarak buldum. Halloldu. Teşekkür ederim. Ubuntuyu birçok defa kurdum ilk defa böyle bişeyle karşılaşınca acaba dedim Jaunty'e yüklediğim compizde mi sorun var diye düşündüm ama şimdi kendime gülüyorum :) Bir de amsn bağlansa tam olacak.

Malik

Benim bildiğim kadarıyla güncellemelerle sağlıklı bir şekilde kararlı sürüme geçiliyor. Ben de o yüzden yükledim ama tam emin değilim.

atomkarinca

Güncellemelerle tam sürüme geçiliyor. Tabi isterseniz baştan da kurabilirsiniz, buna hiçbir zaman mani yok.

fadike

Alıntı yapılan: ALpAsya - 04 Nisan 2009 - 16:22:12
Bugün canım sıkılıyor. 8.10 süper çalışmakta yükleyecek uraşakcak bir şeyde bulamadım. Düşündüm 9.04 Beta'yı sıfır kurulum yapayım.

19 gün çok geldi gözüme. Sorum şu 9.04 beta'yı kurdum. 19 gün sonra karalı sürüm çıktığında yeniden sıfır kurulum yapmak zorunda mıyım?

Yoksa güncellemelerle kararlı sürüme geçer mi?

Uğraşacak yeni bir şeyler arayışı içindeysen Debian ya da Arch kurmanı öneririm; zira ikisi de GNU/Linux üzerine deneyim kazandırmakta.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

heartsmagic

Alıntı yapılan: fadike - 04 Nisan 2009 - 22:22:11
.. zira ikisi de GNU/Linux üzerine deneyim kazandırmakta.

Bu söz yanlış anlaşılabilir. Buna mahal vermemek için "her ikisi de daha fazla yapılandırma uğraşı isteyeceğinden, daha kısa sürede tecrübe kazandırmakta" dersek güzel olacaktır. Zira Ubuntu ve herhangi bir X dağıtımı da bize GNU/Linux deneyimi kazandırır.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: ALpAsya - 04 Nisan 2009 - 22:41:32
Teşekkür ederim arayış içinde değilim. Ben sadece bugün kendime yapacak bir şey bulamdığım için uğraştım.

Kurulum tamam da neden EXT3 oldu ben onu anlamdım.

8.10 kaldırmadım duruyor. Acaba ondan mı?

Sen ext3 olarak formatlamışsın harddiskini ya da zaten ext3 idi ve öylece üstüne kurdun. Bölümleme sırasında ext4 olarak seçmeliydin, şu anda da ext4'e geçiş mümkün ama biraz sancılı olabilir. heartsmagic'in tecrübesi oldu sanırım bu konuda.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: ALpAsya - 05 Nisan 2009 - 01:36:19
Fazla özeleştirmeden yeniden kursam olmaz mı?

Canım sıkıldı şimdi.

Madem eğlence arıyorsun, bence baştan kur. :)

ihtiyar said

Alıntı yapılan: ALpAsya - 05 Nisan 2009 - 01:55:43
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 05 Nisan 2009 - 01:37:28
Alıntı yapılan: ALpAsya - 05 Nisan 2009 - 01:36:19
Fazla özeleştirmeden yeniden kursam olmaz mı?

Canım sıkıldı şimdi.

Madem eğlence arıyorsun, bence baştan kur. :)

Senimi kıracam üstad. Şu anda yine lifecd üzerindeyim. Gpardet'la bölümü ext4 yaptım şimdi yeniden kuruluma başlıyorum. :D

Aman, dur. Üstad filan, haddime değil. ;)

Benimkisi sadece bir öneriydi, sen de hazırmışsın zaten. :)

Hadi bakalım, hayırlı olsun. ;)

3mr3

Gparted yeni sürümünde ext4 biçimlendirme mevcut mu? Yukarda öyle bir söz geçti fakat 8.10 live cd ile gelen gparted programında böyle bişi yok.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...