archlinux üzerinde xfce menüsünde wine yok

Başlatan günberi, 24 Mart 2009 - 22:38:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

günberi

Archlinux üzerine xfce masaüstü yöneticisi kurdum. Wine kurdum fakat ne sağ tıklayıp "wine ile aç" seçeneğini görebiliyorum ne "diğer uygulamalarla aç" seçeneğinde wine var nede "xfce menü" de. ~/.wine dizini  oluşmuş. programın kurulumunda bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Daha önce ubuntu üzerine xfce kurduğumda, gnome menu sayesinde wine, xfce menüye yerleşmiş durumda idi.
sorunu nasıl çözebilirim?
Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

mtilhan

Alıntı yapılan: keiser_soze - 24 Mart 2009 - 23:29:00
wine' ı nasıl kurdunuz?
Nasıl kurduğu fark eder mi? Ben:
pacman -S wine komutu ile kurdum ama menüde yok :)
Bu bir sorun değil. Bu sadece normalde XFCE'nin wine'ı diğer programlar gibi kabul etmeyip alt plana almasından kaynaklanıyor.(Önceden gnome kurulu bir makineye xfce kurunca menüde görünüyor(önceden xfce olana gnome kurulunca ne oluyor bilmiyorum))
Ancak herhangi bir ihtiyacınız varsa komutlarla halledebilirsiniz :)
You're beatiful but you will never be mine.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

günberi

sudo pacman -S wine ile kurdum.
sorun xfce nin wineyi tanımaması. aynısı ubuntu ve pardustada olmuştu.
Kurduğum bilgisayarın performansı ancak lxde ve xfce kurmama izin veriyor. zaten ağ'a çıkarsak windows çalışmıyor neredeyse.(o nedenle windows yok bu makinede) O nedenle xfce kullanıp wineyi menüye eklemem lazım. xfce'de menü düzenlemek ile ilgili bir ayar bulamadım.

mtilhan

Alıntı yapılan: günberi - 24 Mart 2009 - 23:43:49
sudo pacman -S wine ile kurdum.
sorun xfce nin wineyi tanımaması. aynısı ubuntu ve pardustada olmuştu.
Kurduğum bilgisayarın performansı ancak lxde ve xfce kurmama izin veriyor. zaten ağ'a çıkarsak windows çalışmıyor neredeyse.(o nedenle windows yok bu makinede) O nedenle xfce kullanıp wineyi menüye eklemem lazım. xfce'de menü düzenlemek ile ilgili bir ayar bulamadım.
XFCE'de şu an bunu ekleyemezsiniz ama illa wine ile ilgili bir şey görmek isterseniz.
sudo su
pacman -S yaourt
exit
yaourt -S playonlinux

komutlarını sırayla girerek plo kurarsınız.
Yok sadece wine isterseniz zaten çalışıyor sadece menüde görünmüyor.
NOT: Daha fazla bilgi için irc.freenode.net 'in #archlinux.tr kanalına başvurabilirsiniz.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

günberi

Program kuramıyorum. Bu bir kurum bilgisayarı. Bazı windows programlarına gereksinimleri var. En azından bir süre daha. Zaten oyun oynanmıyor. bildiğim kadarıyla playonlinux oyun kurulumuyla ilgili.

günberi

Başka bir yazıyı okurken konsoldan wine ile nasıl program kuracağımı öğrendim. kurulumdan sonra masaüstüne kısayolları atarak kurum çalışanlarının kullanımını da çözmüş olurum diye düşünüyorum. Ama yarına kadar sabredeceğim artık.

wine setup.exe

garafatma

Tabi konsolda masaüstü klasöründe olmanız gerekiyor. Daha doğrusu .exe'ler neredeyse, konsolda da o klasörde olmanız şart, yazdığınız şekilde kurulum yapmak için.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

günberi

günberi

Utanarak yazıyorum...
xfce menu'ye sağ tıklayıp özelliklerden "şimdiki menu dosyasını kullan" seçeneğini aktifleştirince wine ortaya çıktı.  :-[

mtilhan

Alıntı yapılan: günberi - 26 Mart 2009 - 13:12:49
Utanarak yazıyorum...
xfce menu'ye sağ tıklayıp özelliklerden "şimdiki menu dosyasını kullan" seçeneğini aktifleştirince wine ortaya çıktı.  :-[
Ya sizde şimdiki menü dosyası nerde ben bulamıyorum o yüzden o seçeneği kullanamıyorum :)

günberi

Şu an bakamıyorum ama, özellikle bir menu dosyasını göstermedim. Xfce kendisi buldu.
Menuler /etc/xdg/menus dizininde. Onları tek tek deneyebilirsiniz.

mtilhan

Alıntı yapılan: günberi - 26 Mart 2009 - 13:31:03
Şu an bakamıyorum ama, özellikle bir menu dosyasını göstermedim. Xfce kendisi buldu.
Menuler /etc/xdg/menus dizininde. Onları tek tek deneyebilirsiniz.
Buldum ama bende hala gözükmedi wine :)