[Çözüldü] uninstall problemi

Başlatan challenger, 24 Mart 2009 - 19:49:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

challenger

Kaynak kodundan "deluge" isimli programı kurdum fakat bir türlü kaldıramıyorum. Forumda araştırdım, kaynak kodun olduğu klasörde terminalden "sudo make uninstall" komutunu giriyorum fakat

make: *** No rule to make target `uninstall'.  Stop.

sonucunu alıyorum. Programı bir türlü kaldıramıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim, herkese iyiçalışmalar.

bytan

Kaynak kodun olduğu yerde, kurulum esnasında make install komutu verdiğin yerde deneyeceksin. Eğer uninstall bu şekilde çalışmıyorsa, elle dosyaları temizlemekten başka seçeneğin yok.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

challenger

Alıntı yapılan: bytan - 24 Mart 2009 - 20:04:14
Kaynak kodun olduğu yerde, kurulum esnasında make install komutu verdiğin yerde deneyeceksin. Eğer uninstall bu şekilde çalışmıyorsa, elle dosyaları temizlemekten başka seçeneğin yok.

"sudo make uninstall" komutunu "make install" komutunu verdiğim yerde girdim fakat dediğim gibi silme işlemi başarılı olamadı. Peki dosyaları elle temizlemek derken bilgisayar içerisinde bir arama yapıp ilgili dosyaları silmeyi mi kastediyorsunuz?

bytan

Evet, arama yaparak silmeyi kastediyorum.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

challenger

dediğinizi yaparak deluge isimli bütün dosyaları arattım karşıma çıkanbütün dosyaları sildim fakat bazıları silinmediler. Tekrar denememe rağmen silemedim ama "deluge" prgram menüsünden kalkmış, bu silindiği anlamına mı geliyor acaba? ilgilendiğiniz için teşekkürler.

aynshtein

Programı kaldıramıyorsan, önce tekrar kur, sonra kaldırmayı denemekte fayda var. aynı klasörde şu sırayla komutları denemeniz işe yarayabilir...

make
sudo make install
sudo make uninstall
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

challenger

Alıntı yapılan: aynshtein - 24 Mart 2009 - 20:35:50
Programı kaldıramıyorsan, önce tekrar kur, sonra kaldırmayı denemekte fayda var. aynı klasörde şu sırayla komutları denemeniz işe yarayabilir...

make
sudo make install
sudo make uninstall

Programı kurduktan sonra kaldırmayı denedim fakat kaldıramadım, sonra forumda başka bir başlıkta okuyup dediğiniz gibi yaptım tekrar kurdum ama yinede çalışmadı. Ubuntu'da henüz yeni sayılırım, hemen hemen birçok farklı platform kullandım ama buna biraz anlam veremedim yani dosyaları elimizle seçip silmek "normal" bir yolmu yoksa bir bir çeşit zorunluluk mu? Eğer böyleyse linux için program yapan insanlar neden o programın bir gün kaldırılmak isteneceğini düşünmezler?  :-[ mesela bu deluge isimli programın hiçbir yerinde sitesi de dahil olmak üzere o programı kaldırmaya yarayan bir bilgi-dosya vs. yok.

ironic

Deluge için hazır ve güncel .deb paketleri mevcut. Kurulumdan önce  ./configure komutu ile bağımlılıkları denetlediniz mi? Düzgün kurulmamış olabilir.

Farklı olarak .deb paketi olarak baştan kurun. Eski kalmış dosyalar silinir. Daha sonra synaptic' den kaldırın.

Bağımlılıkları kaldırmak için;

sudo apt-get autoremove komutu yeterlidir. Ayrıca daha önceden kaldırdığınız yazılımlara ait bağımlılıklar da kalkar.

http://www.getdeb.net/app/Deluge

challenger

evet bütün bağımlılıkları kontrol ettim ve yükledim, sorunsuz yüklendiler, bir de sizin önerdiğiniz yoldan deniyeyim, teşekkürler.

challenger

problem çözüldü, dediğiniz deb paketi ile tekrar kurup synapticten kaldırdım, yardımcı olan herkese teşekkürler.

bytan

Güzel yöntemmiş. Teşekkürler @ironic.

PF @ ST