[Çözüldü] live cd inca modemimi görmüyor

Başlatan BurakErayKayis, 21 Mart 2009 - 21:49:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BurakErayKayis

live cd yi takıyorum calıstırıorum fakat ethernet inca modemimi görmüyor internete baglanamıyorum.. sorunumu nasıl çözerim

not : ubuntu 8.10

Sypro

Şimdiye kadar neler denediniz mesela? Genellikle ethernet üzerinden bağlanırken sorun çıkmaması gerek. Wireless bazen uğraştırsa da..

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

BurakErayKayis

ilk kez ubuntu kullanıyorum..terminale sudo pppoeconf yazmaktan başka bir şey denemedim ama inca ethernet modemimi görmüyor nedense.. sorunumu çözüp ubuntuya geçmem lazım

BurakErayKayis

ifconfig
------------------------

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1d:7d:3f:24:1f 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:2727091415 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:220 Base address:0x4000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:216 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:216 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:13536 (13.5 KB)  TX bytes:13536 (13.5 KB)
--------------------------------
lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL PCI Express Root Port (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600] (rev a2)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

zeitgeist

Alıntı yapılan: BurakErayKayis - 21 Mart 2009 - 23:17:24
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

Burada bir etheret kartı görünüyor ve tanınmış ayrı bir İnca ethernet kartın mı var? Eğer öyle ise biostan onboard etherneti kapatmış mıydın?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

BurakErayKayis

başka ethernet kartı yok..

modemini resetle sonra konsola
sudo ifdown eth0
sudo ifup eth0
yaz yeniden ip alsın

dedi biri.. işe yararmı

zeitgeist

Bu komutlar bağlantıyı kapatıp açmak için, denemekten zarar gelmez.

BurakErayKayis

işe yarar mı dersiniz.. modemde benım kullanıcının ışıgı yanmıo ..neden olabilir ki.. yükledikten sonra driveri mi kursam..?

BurakErayKayis

10 tl verip yeni bir ağ kartı alsam onunla calıstırsam olur mu?? diger etherneti nasıl pasif ederim onboard olanı pasif etmek gerekiyor sanırım.

zeitgeist

Şimdi anladım durumu; kablolu internet bağlantın var, İnca modem kullanıyorsun ve Ubuntu live cd ile internete bağlanamıyorsun.

Bilgisayarında başka bir işletim sistemi yüklü mü ve onunla internete bağlanabiliyor musun? İnternet bağlantındaki problem yalnızca Ubuntu Live cd ile mi oluyor?

garafatma

Alıntı yapılan: BurakErayKayis - 21 Mart 2009 - 23:51:09
işe yarar mı dersiniz.. modemde benım kullanıcının ışıgı yanmıo ..neden olabilir ki.. yükledikten sonra driveri mi kursam..?

@zeitgeist' e ek olarak, bilgisayardan gelen kablonun modeme takılan ucununmu ışığı yanmıyor anlamadım?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

BurakErayKayis

@zeitgeist

Evet, Windowstayken bilgisayardan modeme giden ışık yanıyor ve internete bağlanabiliyorum.Live cd ile calıstırınca ise o ışık yanmıyor yani bağlanamıyorum.

@keiser_soze

Evet , aynen öyle.

---

ek olarak ethernet kartım : Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

Bu realteklerde bi sorun varmış sanırım.. yeni ağ kartı alsam 5-6 tl sanırım fiyatları.. onboard olanı nerden pasif edebilirim? yardımcı olurmusunuz

yeah

http://sys-admin.org/files1/r8168-fix.tar.gz

burada bulunsun da bu, elbet biri alır editler daha kolayına çevirir :P

BurakErayKayis

biri bunun içindeki readmeyi bana acıklasın. ben ubuntuyu kurup yapayım

garafatma

Eğer ışık yanmıyorsa kaboda problem olma ihtimali daha yüksek, kabloyu değiştirmeyi denedin mi?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

BurakErayKayis

Ya hocam söylemişim sana windowsta ışık yanıyor diye.. Ubuntuda yanmıyor.. Sorun ethernet kartının ubuntuyla düzgün calısmamasından kaynaklanıyor.. driveri falan var ama zorlanıyorum o yüzden bgün başka bir ethernet kartı ile halledicem.. şunun cevabını verirseniz sevinirim:

dışardan ethernet kartı takınca dahili (onboard) ethernet kartını nasıl pasif edebilirim.. yeni ethernet kartını görmesini nasıl saglarım.. otomatik mi oluyor yoksa bios tan biseler yapmak gerekiyor mu?

zeitgeist

@Burak,

İlk mesajımda seni yanlış anladığım için ethernet kartını sorguladım oysa senin ethernet kartında bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü ilk sayfada verdiğin çıktıda ethernet kartın sorunsuzca tanınmış. Kendine ekstra bir masraf açmadan önce forumda "internete bağlanamıyorum" diye bir arama yaparak açılmış konuları incelemeni tavsiye ederim. Örneğin şöyle bir başlık var:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7515.0

İnternete bağlanamama ile ilgili bir çok başlık var önce onlara bir göz at derim, büyük ihtimalle sorununu çözersin. Eğer incelemelerin neticeside yine bağlanamaz isen bu başlığa nerede takıldığını aktarırsın.

Kolay gelsin.

foma

Alıntı yapılan: BurakErayKayis - 22 Mart 2009 - 14:45:10
dışardan ethernet kartı takınca dahili (onboard) ethernet kartını nasıl pasif edebilirim.. yeni ethernet kartını görmesini nasıl saglarım.. otomatik mi oluyor yoksa bios tan biseler yapmak gerekiyor mu?
Otomatik oluyor sanırım. Olmaza bile bios'tan pasif etmesi kolay. Ama bilgisayarında başka sorun olabilir. Zaten ethernet kartını tanımış. Sorun başka yerde ise yeni bir kart alsan bile aynı sorunla karşılaşacaksın. Onun için sen bu kartınla sorunu halletmeye bak. Ama zaten alacaktım bir ethernet kartı daha, önemli değil dersen, al ve bir de onunla dene. Dediğim gibi şu an sorunun başka bir yerde gözüküyor.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

bytan

Şunun çıktısı nedir? Listede görünüyor olması modüllerinin yüklendiği anlamına gelmediği için, gerekli modülün yüklenip yüklenmediğine bakabiliriz ve ya yeniden derleyebiliriz:

lsmod | grep r8168

Bu çıktı sonucunda yeniden derlemek mecburiyeti olursa, canlı cd kullanmanın bir anlamı kalmaz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Kusura bakma net bir sekilde aciklama yapmamisin ? Inca modemin Bilgisayarina Ethernet Karti üzerindenmi bagli yoksa USB üzerindenmi ?

Windowsta baglanti seklini degistirmeden modemin calisiyorsa, donanimsal bir sorun yok demektir. Baska alternatiflere yönel. Ethernet karti almaya gerek yok bence

Bilgisayarina istedigin kadar ethernet karti takabilirsin. Eger anakartinda yeterince PCI slot ve PCIE1X varsa :) Ubuntunun sadece takilan kartlari tanimasi yeterli.

Senin yapman gereken bir kac sey var.

1. Uygulamalar>Donatilar>Ucbirimi acip

Eger modemde bir IP var ise: ping modemin_ip seklinde bir komut ver. Sana dönen cikti su sekilde olur:
ping modemin_ip

PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.732 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.636 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.648 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.651 ms
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2997ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.636/0.666/0.732/0.049 ms

Bu ciktilari aliyorsan. NetworkManager den

DSL sekmesine gelip Kullanici adini ve sifreni yazdiginda Modem internete baglaniyormu bakabilirsin.

Linux LPIC1 - MCSA

BurakErayKayis

Alıntı YapDSL sekmesine gelip Kullanici adini ve sifreni yazdiginda Modem internete baglaniyormu bakabilirsin.

driveri kurdum artık modemi gördü tamam.. ama DSL bölümüne nasıl yazıcam onu anlayamadım.. service kısmı war user password kısmı oraları nasıl dolduracagım

bytan

Alıntı yapılan: BurakErayKayis - 24 Mart 2009 - 21:32:12
Alıntı YapDSL sekmesine gelip Kullanici adini ve sifreni yazdiginda Modem internete baglaniyormu bakabilirsin.

driveri kurdum artık modemi gördü tamam.. ama DSL bölümüne nasıl yazıcam onu anlayamadım.. service kısmı * var user password kısmı oraları nasıl dolduracagım

Nasıl? Hangi yolu kullandınız?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

BurakErayKayis

realtek in sitesinden driveri indirip kurdum.. sımdı ne yapmam lazım.. modemi gördü ama nete baglanmıyor.. biri el atarsa sevinicem..

Wired alanında bi baglantı war.. Sanırım DSL bölümüne baglantı eklemek lazım.. nasıl yapabilirim

foma

Dsl alanına eklemen gerekmiyor. Wired alanında senin bağlantın. Modem ile normalde internete giriyorsan, live cd ile de girersin. Wired alanındaki bağlantıya tıkla, sağ taraftan düzene tıkla, açılan pencerede ipv4 setting sekmesine tıkla, orada otomatik dhcp seç, bakalım girecek mi. Firefox dosya-çevrimdışı çalış seçeneğinin seçili olmadığından emin ol.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition