linux mint ses sorunu

Başlatan manjedix, 21 Mart 2009 - 14:13:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

manjedix

Bilgisayarıma xubuntu 8.10 yükledim. Ses kartımı tanıdığı halde ses gelmiyordu. Multimedia programları ses yürütülüyor gösteriyor ama hoparlörden hiç ses çıkmıyor. Neyse linux da yeniyim synapticten bir şeyler denedim hala sorun çözülmedi bu sefer açılışta da sorun çıktı. Sildim xubuntuyu Linux Mint yükledim alsa driverlarda sorun yok kartımı tanıyor alsa mixer sesleri master sesleri açık ama hala ses gelmiyor aplay-l yaptım gözüküyor. Ses mm değil 00 açık anlamına geliyor. Ama ben ses alamıyorum.

Birde sudo kodlu (sudo modprobe gibi) bir şey girdiğimde benden şifremi istiyor ama klavyeden tuşa bastığımda yanıt alamıyorum. Ne olur yardım edin.

Windowsda çalışıyordu. Via 82xx ve Philips usb Hoparlör ve sanırım ses kartıda var (? :( ). Çünkü iki kart gösteriyordu. ne yapabilirim. Forumda araştırma yaptım ama çözüm olmadı.

zeitgeist

Alıntı yapılan: manjedix - 21 Mart 2009 - 14:13:23
...Birde sudo kodlu (sudo modprobe gibi) bir şey girdiğimde benden şifremi istiyor ama klavyeden tuşa bastığımda yanıt alamıyorum...

Şifreyi yazdığın esnada ekranda görünmez.

Alıntı yapılan: manjedix - 21 Mart 2009 - 14:13:23
Windowsda çalışıyordu. Via 82xx ve Philips usb Hoparlör ve sanırım ses kartıda var (? :( ). Çünkü iki kart gösteriyordu. ...

Burayı anlamadım iki ses kartın mı var? Eğer öyleyse soruna bu neden olabilir.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

manjedix

aplay -l komutunu yazdığımda #0 via82... diye devam eden ses kartım var ve #philips usb diye ikinci birde seçenek var her ikisinde ayrı ayrı denedim ama olmadı :(

heartsmagic

Paneldeki ses tercihlerinden tüm ses kanallarını etkinleştirmeyi denedin mi? Eğer bunu denediysen oradaki aygıtlardan farklı bir aygıt seçip aynı işlemi yaptın mı?

Not: Dikkat et görünen ses kanalları demiyorum, Ses ayarlarını açtıktan sonra Tercihlerden bazı kanalları ekleyip çıkartabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

manjedix

sanırım sorun usb hoparlör kullanmamda kuzenim hoparlörünü getirdim hiç bir sorun olmadı çalıştı. Acaba usb hoparlörü tanıdığı halde neden ses vermiyor kafayı yemek üzereyim.

heartsmagic

Bir önceki iletimde anlattıklarımı kurcaladın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.