[Çözüldü] 8.10`a nvidia ekran kartı nasıl kuruluyor

Başlatan sireno52, 20 Mart 2009 - 18:23:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sireno52

selam arkadaşlar belki düzelmiştir deyip bugün itibariyle  ubuntu 8.10`u kurdum 8.04`de yaptığım işlemleri  8.10`da da yaptım yani ekran kartı kurulumu için  envy`yi kurdum  sudo apt-get install envyng-gtk     komutuyla    ana menüde  envy aradım  ama birtürlü bulamadım  bende synaptik  paketten  driver  aradım  3 adet driver buldum  bunlar (glx-173)  (glx-177)  (glx-180)  ben sırayla ilk önce glx-180 kurdum   sonra pc`yi kapatıp yeniden açtım olmadı sonra glx-180 sildim onu yerine  glx-177`yi kurdum ve tekrar pc`yi kapatıp  açtım  oda olmadı    ben nvidia 8600 ekran kartı kullanıyorum    bu kartın driveri nasıl yükleniyor  eğer yüklenmiyorsa yandık tekrar  8.04.2 yi kuracağım demektir daha  web cam kurulumu yapmadım  inşallah ondada bir sorun cıkmaz.
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

bytan

Buradaki wiki sayfasında envyng bilgisi mevcut. Konsoldan çalıştırmak içinse;

sudo envyng -g
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sireno52

Alıntı yapılan: bytan - 20 Mart 2009 - 18:44:30
Buradaki wiki sayfasında envyng bilgisi mevcut. Konsoldan çalıştırmak içinse;

sudo envyng -g
ben sizin verdiğiniz komutu kullandım fakat   şöylebir hata aldım root@sireno-ubuntu8:/home/sireno# sudo envyng -g
ERROR: Make sure that envyng-qt is installed
root@sireno-ubuntu8:/home/sireno#

envy  kurulu  fakat açamadım ne gibi bir sorun olabilir bilmiyorum bu gün sadece  skype`yi kurdum birde web cam için  apt-get install cheese   komutunu kullandım  ha birde türkçe dil paketlerini kurmak için  language-pack-kde-tr   ve   sudo apt-get install language-pack-kde-tr  komutlarını kullandım  ve sistemimde başka hiç bir şey yok neden böylebir hata verdi anlamadım  gerçi  kameramda çalışmadı site içi arama yapacağım kamera kurulumu hakkında ilk önce  bu sorunu gidereyim dedim kamerayı daha sonra yaparım.  (NOT: 8.10 güncellemesinide kurulum bittikten hemen sonra  yaptım yani sistemim güncel ve de yukarda bahsettiğim  uygulamala haricinde * bir şey yüklemedim)
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

btermeli

envyng-qt

paketin yüklü olduğundan emin ol.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

sireno52

sireno52

şimdi oldu gerçi görsel envy çıkmadı sadece konsol  olarak çıktı ilk  kurduğumda yanlışlık yaptım sonra sildim baştan kurdum   bir de ingilizce olduğu için zorlandım ama şimdi oldu canavargibi çalışıyor taşekkürlar   

garafatma

Sorun çözüldüğüne göre, başlığa [Çözüldü] etiketini yapıştırp konuyu kilitledim. Hayırlı olsun
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010