[Çözüldü]Mathematica Karakter Sorunu.

Başlatan nfortech, 18 Mart 2009 - 23:16:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nfortech

Mathematica v6 Linux'ü konsoldan başlattığımda şu hatayı alıyorum ve program kapanıyor:

"The front end could not locate a CharacterEncoding file for the requested encodig (iso8859-1)"

Anladığım kadarıyla sistem yazıtiplerini mathematica'yla ilişkilendirmem gerekiyor. Google araştırmalarımda bir netice elde edemedim.

Linux Kayıtlı Kullanıcı Kimliği:#4939557 Ubuntu Kayıtlı Kullanıcı Kimliği:#28252

heartsmagic

LC=C

komutundan sonra konsoldan çalıştırmayı dener misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nfortech

LC=C komutundan sonra Mathematica'yı çalıştırdığımda aşağıdaki sorunu alıyorum devamında mathematica açılıyor fakat yine aynı karakter sorunu.

xset:  bad font path element (#23), possible causes are:
   Directory does not exist or has wrong permissions
   Directory missing fonts.dir
   Incorrect font server address or syntax

Yönetici olarak komut vermeme rağmen bu hatayı alıyorum.
Linux Kayıtlı Kullanıcı Kimliği:#4939557 Ubuntu Kayıtlı Kullanıcı Kimliği:#28252

ubuntuki lilith

Merhaba, böyle bir programdan haberim yoktu ben openofficede ekle-nesne-formül biçiminde matematiksel sembolleri kullanabiliyorum ama bu hem zor hem de yetersiz geliyor acaba bahsettiğiniz programda bir denklemi yazıp kelime işlemcide kullanabiliyor muyuz?
Az önce eğer yanlış bir programa bakmadıysam bu program sanırım yazılan bir denklemi çözüyor, ms'deki mathtype benzeri ve word dökümanlarında denklem yazabilmek için bir program biliyor musunuz, tavsiye ederseniz çok sevinirim, aynı şekilde geometrik çizimleri de openofficede özellikle açıları gösterme ve çemberleri kesiştirme yaparken biri diğerinin altında kalıyor bunları düzgün çizebilmek için bir program tavsiye edebilir misiniz?

heartsmagic

@nfortech, bir de şöyle dener misin?

LC=C tek başına değil.

LC=C mathematica gibi vereceksin komutu.

@ubuntuki. Aslında şöyle bütünleşik bir program olsa güzel olur. Var mıdır bilemiyorum ancak ben sana bildiğim tavsiyeleri vereyim.
Anladığım kadarıyla sen bu yazma çizme işini uzun zaman yapacaksın. Bu nedenle matematik konusunda Latex ve Latex düzenleyicilerine bakabilirsin. Latex zor görünür ancak alışıldığında kimse bırakamaz. Sırf Latex ile kitap yazanlar biliyorum.

Geometri içinse http://www.geogebra.org var. Türkçe bir program.
Gerçi sen tek bir hamlede yapmak istiyorsundur bunu. Bir araya getirip basma konusu nasıl olur ben de bilmiyorum.

nfortech

@heartsmagic

LC=C mathematica komutu da işe yaramadı, Aynı iso8859-1 yazıtipi sorununu veriyor.

Dil seçeneklerinden İngilizceyi seçip oturumu yeniden başlatınca mathematica açılıyor ama Türkçe kullanmak yerine Ubuntu'yu ingilizce kullanmak hoşuma gitmedi.

heartsmagic

O zaman şöyle deneyelim:

LC_ALL=C mathematica

nfortech

İlgin için çok teşekkürler heartsmagic,

LC_ALL=C mathematica

komutuyla çalıştı. Sorun çözülmüş oldu.