Yazılar, simgeler, menu vs. çok büyük?

Başlatan torrrent, 17 Mart 2009 - 21:45:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

torrrent

Linux Mint
Önce çözünürlük sorunu vardı 17" mönütörü 15" olarak tanıdı.Nvidia 173 ve 177 driverleri kurdum Nvidia X Server Settings'ten ayarladım biraz düzeldi yinede Windows'ta olan görüntü yok. Simgeler, yazılar falan çok büyük nasıl düzeltebilirim?

mustafa.tr

Yazı stillerinden kaynaklanıyor galiba Linux'taki bu durum. Ben küçültüyorum font boyutlarını bir de dpi gibi ayarları yükselttiğimde güzel görünüyor. siz de yazı stilleriyle ilgili ayarları kurcalayın bnece. Bir de ekran çözünürlülüğünün istediğiniz seviyede olduğuna emin misiniz. nvdia x server settings yerine gnome'un kendi ayarlarından deneyin bir de bence.

agritux

Simgeleri dosya tarayıcısının seçeneklerinden düzenleyebilirsiniz
% olarak ayarlanabiliyor.

torrrent

Alıntı yapılan: mustafa.tr - 17 Mart 2009 - 23:33:08
Yazı stillerinden kaynaklanıyor galiba Linux'taki bu durum. Ben küçültüyorum font boyutlarını bir de dpi gibi ayarları yükselttiğimde güzel görünüyor. siz de yazı stilleriyle ilgili ayarları kurcalayın bnece. Bir de ekran çözünürlülüğünün istediğiniz seviyede olduğuna emin misiniz. nvdia x server settings yerine gnome'un kendi ayarlarından deneyin bir de bence.

Kendi ayarları driver yüklemeden önce 17" mönitörü 15" olarak tanıdı.Driveri yükledikten sonra "Bilinmeyen" olarak gösteriyor.Kendi ayarlarıyla olmuyor. 17" Philips monitör 1024x768 olmadı. Nvidia X Server Settings ayarlarıda pcyi kapatıp açınca gidiyor.Yani ne yaptıysam olmadı.
sorunu nasıl çözebilirim?

garafatma

Envy ile kurmayı denedinmi ekran kartını? Mint'te zaten yüklü olarak geliyor,sistem menüsü altında olmalı.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

torrrent

agritux

Alıntı yapılan: torrrent - 18 Mart 2009 - 00:05:41
Alıntı yapılan: mustafa.tr - 17 Mart 2009 - 23:33:08

Kendi ayarları driver yüklemeden önce 17" mönitörü 15" olarak tanıdı.Driveri yükledikten sonra "Bilinmeyen" olarak gösteriyor.Kendi ayarlarıyla olmuyor. 17" Philips monitör 1024x768 olmadı. Nvidia X Server Settings ayarlarıda pcyi kapatıp açınca gidiyor.Yani ne yaptıysam olmadı.
sorunu nasıl çözebilirim?

uçbrime
sudo nvidia-settings de
ayarlarını yap
yaptıktan sonra nvidia settings içinde save x configurasyon file diye bir düğme var ona bas
öyle çık bakalım
yeniden başlat sabit kalacak mı ayarların