Google Chromium Pre-Alpha çıkmış.

Başlatan such, 17 Mart 2009 - 19:29:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

such

RSS Reader'dan gördüm ilgimi çekti. indirip kurmadım haberi de tam olarak incelemedim ama bir an çok heyecanlandım doğrusu.

Pre-Alpha Sürümde olsa gelişme olduğunu görmek çok güzel bir şey. Söylentilere göre SunSpider JavaScript testinde,
Firefox dan 4.7 kat
Firefox 3.1 Beta 3 den de 2.9 kat daha hızlı imiş

Haberin detayları için (İngilizce) http://tombuntu.com/index.php/2009/03/16/pre-alpha-chromium-browser-now-available/

raskolnikov

Bu tarayıcıya niye bu kadar ilgi gösterildi anlamadım. Opera 10 ve firefox 3'ün yanında artıları nelerdir.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

such

Bana göre en büyük artısı ekranda görülebilir alan çok fazla artıyor. İkincisi çok hızlı tepki veriyor. f11 ile de firefox tam ekran oluyor oda aynı diyebilirsiniz ama işte aynı hissi vermiyor. Hem bu zevk meselesi biraz da :) Sizi bilmiyorum ama ben heyecanlandım ne yalan söyleyeyim :)

mustafa.tr

Ben sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü Firefox'umda o kadar çok eklenti var ki tek başına işletim sistemi gibi oldu :) İkinci ve Google Chrome tarzı bir tarayıcı sade ve kullanışlı arayüzüyle kişisel bloglardan uzun uzun yazılar okurken ya da sadece haber sitelerinde dolaşırken güzel oluyor bence. Bir de Google Reader, Gmail gibi servisler daha hızlı çalışıyor ve tarayıcıyla bütünleşik gibi bir izlenim yaratıyor insanda.

s7e7v7e7n

linux için olanı yok değil mi bunun chromo nun ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

mustafa.tr

Alıntı yapılan: tweety - 17 Mart 2009 - 19:51:14

Haberde bahsedilmiş ya :) Pre-Alpha sürümü yeni çıkmış. Ben yaz aylarında tam sürümü çıkacak diye duymuştum.

esrama

Şu anda iyi bir tarayıcı değil... Ama ilerde firefox'a alternatif olması açık kaynak dünyası için iyi gelişmelere sebep olacaktır (En yakın zamanda linux versiyonu da çıkartılacak) Unutmayın Opera kapalı !!!

@such Firefoxu aynı chrome gibi yapan eklenti mevcut :) Bunun dışında eğer sadece menüleri veya başka bir tuşu kaldırmak istiyorsan onu da eklentiler ile çok basit bir şekilde yapabilirsin.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: mustafa.tr - 17 Mart 2009 - 19:52:49
Alıntı yapılan: tweety - 17 Mart 2009 - 19:51:14

Haberde bahsedilmiş ya :) Pre-Alpha sürümü yeni çıkmış. Ben yaz aylarında tam sürümü çıkacak diye duymuştum.

anladım alpha diyince ben yeni bir versiyon anladım linux sürümü deseydin daha rahat anlardım :)
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

garafatma

Eğer google chrome gibi geniş bir görüntü isterseniz, firefox eklentilerinde "chromifox" ve "chromin frame" eklentilerini indirirseniz. aynı görünüme sahip olursunuz. Chromifox aynı görünmesini, chorim frame ise "alt" tuşuna bastığınızda yukarıdaki menuleri kapmaaya yarıyor.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

such

Alıntı yapılan: esrama - 17 Mart 2009 - 19:53:33
Şu anda iyi bir tarayıcı değil... Ama ilerde firefox'a alternatif olması açık kaynak dünyası için iyi gelişmelere sebep olacaktır (En yakın zamanda linux versiyonu da çıkartılacak) Unutmayın Opera kapalı !!!

@such Firefoxu aynı chrome gibi yapan eklenti mevcut :) Bunun dışında eğer sadece menüleri veya başka bir tuşu kaldırmak istiyorsan onu da eklentiler ile çok basit bir şekilde yapabilirsin.

Evet biliyorum ben sıkı bir Firefox kullanıcısı ve savunucusuyum diyebilirim. Ama yine de Chrome'u duyunca heyecanlandım. Sonuçta sizinde belirttiğiniz gibi açık kaynak ve gelişmelere sebep olacaktır muhakkak bekleyip zamanla hepimiz göreceğiz gelişmeleri. :)

esrama

Hatta firefoxta menülerin fare uzaklaştığında gizlendiği eklenti hatırlıyorum :)

such

Alıntı yapılan: keiser_soze - 17 Mart 2009 - 20:00:56
Eğer google chrome gibi geniş bir görüntü isterseniz, firefox eklentilerinde "chromifox" ve "chromin frame" eklentilerini indirirseniz. aynı görünüme sahip olursunuz. Chromifox aynı görünmesini, chorim frame ise "alt" tuşuna bastığınızda yukarıdaki menuleri kapmaaya yarıyor.

Chromifox Linux ile çalışıyor değil mi. Gerçi soru biraz saçma oldu ama merak ettim :)

Alıntı yapılan: esrama - 17 Mart 2009 - 20:04:54
Hatta firefoxta menülerin fare uzaklaştığında gizlendiği eklenti hatırlıyorum :)

Bu eklenti de güzel miş. Adı nedir acaba.

garafatma

Alıntı yapılan: such - 17 Mart 2009 - 20:08:20
Alıntı yapılan: keiser_soze - 17 Mart 2009 - 20:00:56

Chromifox Linux ile çalışıyor değil mi. Gerçi soru biraz saçma oldu ama merak ettim :)

Alıntı yapılan: esrama - 17 Mart 2009 - 20:04:54

Bu eklenti de güzel miş. Adı nedir acaba.

Chromifox Çalışıyor ancak chromo frame çalışmıyor sanırım
Chromo
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

canosayan

google ilk tarayıcı açıklamasında chrome için biz bir tarayıcı değil servislerin doğru çalışması için bir platform yaptık gibi bir cümle kullanmıştı.
sanırım sadeliği buradan
Chmod bizim işimiz.

such

Ben kurdum ama internete giremedim yine de bir kaç tane resmini çektim ilk görüntüler güzel :) Açılışı falan çok hızlı. Ama şimdilik bundan ibaret.

Gimp Uzmanı

Key nasıl ekleniyor onu çıkaramadım.

esrama

@such eklentiyi bulmam biraz zor olacak.... mustafa.tr ' nin verdiği ilk eklenti bence daha mantıklı veya Tiny Menu eklntisi de aynı işi görüyor. Hatta seni şöyle alayım : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&safe=off&q=firefox+ferahlatan+eklenti&btnG=Ara&meta= :) Eğer illaki onu istiyorum diyorsan, sen bana yaz, ben bir daha bakınacağım...

such

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 17 Mart 2009 - 21:49:11
Key nasıl ekleniyor onu çıkaramadım.

Keyi seçtikten sonra yeni dosya oluştur ve içine yapıştır. Sonra import key kısmından içeri aktarılmasını sağla.

Alıntı yapılan: esrama - 17 Mart 2009 - 22:26:59
@such eklentiyi bulmam biraz zor olacak.... mustafa.tr ' nin verdiği ilk eklenti bence daha mantıklı veya Tiny Menu eklntisi de aynı işi görüyor. Hatta seni şöyle alayım : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&safe=off&q=firefox+ferahlatan+eklenti&btnG=Ara&meta= :) Eğer illaki onu istiyorum diyorsan, sen bana yaz, ben bir daha bakınacağım...

Tamam şimdi bakayım bulamazsam sizi bulurum ;)

heartsmagic

Açılış süresiyle dikkat çekiyor kendisi. Ancak ufak tefek sıkıntıları var şu anda, sanırım alfa olduğundan. Örneğin fontlar bir hayli kötü göründü bana. Yeni sekme açmaya çalıştığımızda varolan sayfayı eziyor.

Linux tarafı bir gezgin daha kazanıyor, hayırlı olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gimp Uzmanı

@such Çok teşekkürler. Sayenizde yeni * bir şey öğrendim. :D

Bende kurdum. Sayfa yükleniyor ama görüntülenmiyor.

okanakyuz

alpha sürümlerde olur böyle şeyler. Prosesleri fork yaptığı için olsa gerek biraz kasabilir sistemi. Ben geçerli versiyonu bekliyeceğim.

aynshtein

Alıntı yapılan: okanakyuz - 18 Mart 2009 - 10:15:13
Prosesleri fork yaptığı için olsa gerek

pardon ama "prosesleri fork yapmak" tam olarak nedir?
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

okanakyuz

chrome teknolojisinde her bir pencere ayrı bir süreç (linuxde biz bunu fork fonksiyonunu ile yürütüyoruz). Her bir süreç (chrome de tab) ayrı bir bellek alanında açılıyor ve chrome fonksiyonları her süreç için kopyalanıyor. Bunun artıları şunlar.
* Aynı sayfa içinde yenileme hızı artıyor.
* Tablardan birisi çökünce onu kapatıyorsunuz komple uygulama gitmiyor.
Dezavantajları.
* yeni tablar nispeten daha zor açılıyor.

mustafa.tr

Alıntı yapılan: okanakyuz - 18 Mart 2009 - 11:24:10
chrome teknolojisinde her bir pencere ayrı bir süreç (linuxde biz bunu fork fonksiyonunu ile yürütüyoruz). Her bir süreç (chrome de tab) ayrı bir bellek alanında açılıyor ve chrome fonksiyonları her süreç için kopyalanıyor. Bunun artıları şunlar.
* Aynı sayfa içinde yenileme hızı artıyor.
* Tablardan birisi çökünce onu kapatıyorsunuz komple uygulama gitmiyor.
Dezavantajları.
* yeni tablar nispeten daha zor açılıyor.

Anlattığınız durumla sayfalarda sitelerin görüntülenememesi arasında bir ilişki göremedim. Sadece Chrome'un tab mantığını anlatmışsınız.