Linux From Scratch sorunu

Başlatan By_Mihni, 17 Mart 2009 - 18:38:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

By_Mihni

İyi günler arkadaşlar
Lfs kurulumunda chown -R lfs $LFS komutuyla izinleri verdikten hatalar veriyor binevi ubuntuyu bozuyor kullanılamaz hale geliyor kaynak olarak buradan yararlanıyordum http://armish.linux-sevenler.org/
Nerede hata yaptığımı söylebilirmisiniz...

bytan

Oradaki anlatıma göre önce ilgili dosya tanımlanmalı:

export LFS=/mnt/lfs

Ayrıca, bu komutu verdikten sonra ubuntu da nasıl bir bozulma oluyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

By_Mihni

Alıntı yapılan: bytan - 17 Mart 2009 - 18:58:23
Oradaki anlatıma göre önce ilgili dosya tanımlanmalı:

export LFS=/mnt/lfs

Ayrıca, bu komutu verdikten sonra ubuntu da nasıl bir bozulma oluyor?

Masaüstüne kadar geliyor gelene kadar bir takım hatalar alıyorum masaüstü resmi (backgruond) geliyor ama hiç bir şey yok ortalıkta hatalar ise aklımda değil şuanda

bytan

Ben anlayamadım. Masaüstüne kadar gelen nedir? Ubuntu'ya verdiği sıkıntı nedir?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

By_Mihni

Alıntı yapılan: bytan - 17 Mart 2009 - 19:07:59
Ben anlayamadım. Masaüstüne kadar gelen nedir? Ubuntu'ya verdiği sıkıntı nedir?
Yanlış anlattım heralde
Ubuntu giriş bölümüne kadar geliyorum kullanıcı adını şifreyi falan giriyorum daha sonra hatalar alıyorum hepsini kapatıyorum daha sonra masaüstüne geliyor ama hiç birşey çıkmıyor sadece masaüstü resmi çıkıyor
inşallah anlatabilmişimdir :)

garafatma

Hataların ne olduğunu görmeden yardım etmek zor, tahminle yardım edemeyiz. Hataları buraya yazarsanız çözüm bulunabilir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

By_Mihni

Alıntı yapılan: keiser_soze - 17 Mart 2009 - 19:53:58
Hataların ne olduğunu görmeden yardım etmek zor, tahminle yardım edemeyiz. Hataları buraya yazarsanız çözüm bulunabilir.
Kullanıcı girişi yaptıktan sonra aldığım hatalar
User's $HOME/.dmrc file is being ignnored. This prevents the default session and language from being saved. File should be owned by user and have +44 permissions. User's $HOME directory must be owned by user and not writable by nther users
İkinci hata
Could not update ICEauthority file /home/kullanıcı/ICEauthority.
Üçüncü hata
There is a problem with the configuration server (/usr/lib/libgconfig2-4/gconf-sanity-check-2 exitedi with 256)statust
Dördüncü Hata
Cannot creat the directory "/home/kullanıcı/.gnome2/share/fonts". This is needed to allow changing the mause pointer theme.
yazabildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım...

heartsmagic

Öncelikle tavsiyem Arman'ın LFS anlatımı çok eskiye dayanıyor. Temelde bazı şeyler aynıdır ancak üzerinden çok süre geçti. Bu nedenle LFS/BLFS yapacaksan asıl sitedeki İngilizce belgelerden yapmanı öneririm.

Sanırım LFS olayını Ubuntu üzerinden deniyorsun. Böyle yapacaksan chroot gibi konuları az çok biliyor olman lazım. Neyi nasıl yaptığını bilmezsen Ubuntu'nun da çorba olması işten bile değil. Sen ilk iletinde verdiğin komutu doğrudan Ubuntu içn verirsen tüm izinleri allak bullak edersin. Gerçi komutu tam olarak nerede, hangi amaçla verdiğini yazmamışsın ancak dediğim gibi eğer Linux'a tam olarak hakim değilsen şimdilik LFS'nin kendi belgelerini takip et.
Hatta Linux'a hakim olana kadar LFS'den vazgeç bile diyebilirim.

Not: Başlığa Sorun eklemeye gerek yok. Ayrıca konuyu taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

By_Mihni

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2009 - 00:29:23
Öncelikle tavsiyem Arman'ın LFS anlatımı çok eskiye dayanıyor. Temelde bazı şeyler aynıdır ancak üzerinden çok süre geçti. Bu nedenle LFS/BLFS yapacaksan asıl sitedeki İngilizce belgelerden yapmanı öneririm.

Sanırım LFS olayını Ubuntu üzerinden deniyorsun. Böyle yapacaksan chroot gibi konuları az çok biliyor olman lazım. Neyi nasıl yaptığını bilmezsen Ubuntu'nun da çorba olması işten bile değil. Sen ilk iletinde verdiğin komutu doğrudan Ubuntu içn verirsen tüm izinleri allak bullak edersin. Gerçi komutu tam olarak nerede, hangi amaçla verdiğini yazmamışsın ancak dediğim gibi eğer Linux'a tam olarak hakim değilsen şimdilik LFS'nin kendi belgelerini takip et.
Hatta Linux'a hakim olana kadar LFS'den vazgeç bile diyebilirim.

Not: Başlığa Sorun eklemeye gerek yok. Ayrıca konuyu taşıyorum.
Anladım @heartsmagic teşekkürler LFS ten fazgeçmek istemiyorum önerdiğin lfs sitesinde ki bookları uygulamaya başlıyacağım cevap yazan arkadaşlara teşekkürler  :)

acemiyim91

Bende LFS ana sitesinden ingilizce dökümanı denedim, pass 1 leri sorunsuz kurdum ama pass2(paketleri tekrar kurma) yi bi türlü yapamadım bıraktım ondan sonra :D

atomkarinca

LFS'nin sitesinde bir adet de çalışan cd (live cd) linki olması gerekiyor. Eğer sisteminizi bozmadan işleri yürütmek istiyorsanız en mantıklı çözüm bu olacaktır.

By_Mihni

Alıntı yapılan: atomkarinca - 18 Mart 2009 - 20:51:56
LFS'nin sitesinde bir adet de çalışan cd (live cd) linki olması gerekiyor. Eğer sisteminizi bozmadan işleri yürütmek istiyorsanız en mantıklı çözüm bu olacaktır.
Bende o şekilde devam etmeye karar vermiştim @atomkarinca bu durumda en mantıklı karar :)

acemiyim91

Çalışan cd üzerinden mi kurulum yapmak için mi o livecd? livecd de yavaş olmaz mı çünkü derleme baya uzun sürüyor hatta saatler :D

atomkarinca

Alıntı yapılan: acemiyim91 - 18 Mart 2009 - 21:08:46
Çalışan cd üzerinden mi kurulum yapmak için mi o livecd? livecd de yavaş olmaz mı çünkü derleme baya uzun sürüyor hatta saatler :D

CD üzerinde fazla bir şey olmadığı için bellekte fazla yer kaplamıyor o yüzden fark varsa da hissedilmiyor. Dediğim gibi en güvenli yol ve CD üzerinde rehber de olduğu için daha kolay olacaktır.

acemiyim91

Alıntı yapılan: atomkarinca - 18 Mart 2009 - 21:45:02

CD üzerinde fazla bir şey olmadığı için bellekte fazla yer kaplamıyor o yüzden fark varsa da hissedilmiyor. Dediğim gibi en güvenli yol ve CD üzerinde rehber de olduğu için daha kolay olacaktır.
Tamam teşekkürler, indiriyorum.
lfslivecd-x86-6.3-r2145.iso 633 MB inşallah doğru olanı indiriyorumdur. :)

By_Mihni

Alıntı yapılan: acemiyim91 - 18 Mart 2009 - 21:49:17
Alıntı yapılan: atomkarinca - 18 Mart 2009 - 21:45:02

Tamam teşekkürler, indiriyorum.
lfslivecd-x86-6.3-r2145.iso 633 MB inşallah doğru olanı indiriyorumdur. :)

he bende onu diycektim 500 mb falan die doğru olan @acemiyim91