ASUS F3S Laptop Ubuntu 8.10 kurulma problemi.

Başlatan pajero, 17 Mart 2009 - 16:13:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pajero

Laptop özelliklerim aşağıda;
ASUS F3Sr
T7250 Cpu
80 gb 7200 RPM Seagate HDD
3 GB (2+1) 667 Ram
ATI HD 2400 VGA kart

Cihaza en son sürüm ubuntu 8.10 kurmak istediğimde buffer ile ilgili siyah ekranda bazı hata mesajları veriyor. net de yaptığım aramalarda Optik okuyucu ile ilgili problem olabileceği yazılmış, indirdiğim iso yu cd ye ASUS laptop ile yazdırıyorum.

Bu arada bu forumda 3 gb ram ile ilgili bir sorun açılmış, bunun üzerine ram belleklerimi tek tek de denedim gen sorun aynı. Acaba orjinal baskı CD medya ile denemek mi gerek.

garafatma

Hata mesajlarını buraya alabilirmiyiz?

Hata mesajları ile ilgili arama yaptınmı forumda?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

bytan

@keiser_soze'nin sözlerine ilave olarak md5sum kontrolü ve düşük hızla cd'ye yazım yaptın mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

pajero

Hata kodlarını aratma yaptığımda Optik sürücü ile alakalı problem olabileceğini okudum. Hata kodlarını aynen aktarmak için tekrar kurulum deneyeceğim o yüzden hemen atamam.

Düşük yazdırma hızını denedim ama md5 olayını denemedim. Onu denerim, fakat kuramadım dediğim cd ile farklı donanımlara bir kaç kere kurulum yaptım.

pajero

Tekrar merhaba,
Dün en son şekli ile ubuntu 8.10 32 bit desktop iso sunu indirip md5 kontrolünü yapıp en düşük hız olan 10x ile cd ye bastım. Fakat laptopum gene kurulmda problem çıkardı. Aldığım hata kodu aşağıdadır;
[123.635378] end=request: I/O error, dev sr0 sector 1431176
[123.635378] Buffer I/O error on device sr0, logical block 178897
[130.
[230.
[237.
[244.
.
.
[395.

hata kodları böyle sıralanıyor, en sonunda komut satırına düşüp kalıyor. Pardüs imajını ise sorunsuz bir şekilde kurabiliyorum.

heartsmagic

I/O hatası ya okuyamadığını ya da yazamadığını gösterir. Sende sanırım optik okuyucudan kaynaklanan bir sıkıntı mevcut. Keşke 4x ile yazdırıp deneseydin. Ancak harici usb diskin varsa oradan da kurulum yapabiliyorsun, bir iki gün önce bir arkadaş sorunun bu şekilde halletmişti.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

garafatma

Aynı hatayı bende geçende almıştım, daha sonra yeni bir cd yazıp kurulumu bu cd'den yaptım ve herhangi brir hata vermedi. Bazen boş cdler fabrikasyon çıkışlı problemli olabiliyor. farklı bir cd ye yazıp denemeni tavsiye ederim @heartmagic'in tavsiyesine ilaveten.

iRoNMaSTeR

Aynı problemi yaşamıştım F3S ile yakın özelliklere sahip olduğum X52 var Asus ekran kartında sadece hd 2600 var
Eğer 9.04 kullanırsan problemin çözülecek. Yaşadığın sıkıntının ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
9.04 indirirsen daily-iso olarak PC'ni LiveCD ile kullanabilirsin.
Yok ben Live CD kullanmayacağım 9.04 ü değilde illa 8.10 istiyorum diyorsan eğer 8.10 'u alternate iso olarak indirin.kurmak istediğiniz disk bölümünde yedeklerinizi alın.
Bilgisayarınızı limitsiz ve DHCP aktif bir internet ağına bağlayın.
Kurulumunuzu Alternatif ISO üzerinden yapın daha sonra
sudo apt-get update
sudo apt-get updgrade

komutlarını verin 100-250 mb arası bir dosya indirilecektir.
dosya indirildikten sonra sistemi yeniden başlatırsanız ubuntunun kurulmuş olduğunu göreceksiniz.
Fakat eğer diskdeki verilerinizin başına bir şey gelmesinden endişe ediyorsanız veya diskinizi ubuntu üzerinden biçimlendirecekseniz 9.04 ü indirin
Konuyla ilgili Asus bölümünde Live CD ile ilgili başlıkda çözüm önerilerimi ve yolunu sıralamıştım.
O kısımdan da yardım alabilirsiniz.
Kısaca 9.04 CD si kullanırsanız sorununuz kendiliğinden çözülecektir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6888.15.html

xwes

Imkanininiz varsa CDyi bir de 4x ile yazin, cidden bazen sorun bu oluyor. Eger yine de olmazsa ve yakininizda kurulu bir ubuntu varsa bir adet bootable usb oluşturun hem daha hizli kurulur. Bildiginiz uzere ubuntu 8.10'da bootable usb yapmak için bir araç mevcut, bir iki tiklama ile yapabilirsiniz.

pajero

Kullandığım cd sürücü 4x hızında yazdırmayı desteklemiyor maalesef, elimde farklı marka boş cd de olmadığı için onu da deneyemiyorum.
9.04 Alpha iso sunu indiriyorum, bakalım başarabilecekmiyim. :P

xwes

9.04 indirmek pek mantikli degil bence. Sonuçta kararli bir surum degil. Unutmayin indirdiginiz surum nihayi surum degil, bir deneme surumudur. Daha once ubuntu / linux kullanmadiysaniz bulaşmayin derim. Sorununuz çozulmeyecek cinsten degil, halledebilirsiniz.

By_Mihni

Bu sorun benim başıma çok gelmişti en sonunda çalışan bir cd buldum o şekilde kurulum yaptım sen en iyisi çalışan bir 8.10 ubuntu cd bul o şekilde kurulum yapmaya çalış sorun cd yazdırılmada kaynaklanıyor olabilir

pajero

8.10 imajını 3x hızında boş dvd medyaya yazdım fakat gene kuramadım, 9.04 ü kurabildim. Grafik ekranda kurulmadı eski sistem kuruldu. Artık release olmasını bekliyeceğim.

İlginize teşekkürler.

pajero

Alıntı Yap
sudo apt-get update
sudo apt-get updgrade

komutlarını verin 100-250 mb arası bir dosya indirilecektir.
dosya indirildikten sonra sistemi yeniden başlatırsanız ubuntunun kurulmuş olduğunu göreceksiniz.
Fakat eğer diskdeki verilerinizin başına bir şey gelmesinden endişe ediyorsanız veya diskinizi ubuntu üzerinden biçimlendirecekseniz 9.04 ü indirin
Konuyla ilgili Asus bölümünde Live CD ile ilgili başlıkda çözüm önerilerimi ve yolunu sıralamıştım.
O kısımdan da yardım alabilirsiniz.
Kısaca 9.04 CD si kullanırsanız sorununuz kendiliğinden çözülecektir.

Bu update kısmını yaparken sistem kilitlendi ve sonrasında da açılmıyor ubuntu  :D

heartsmagic

Nereye kadar açılmıyor? Örneğin konsola kadar geldiysen giriş yapıp aynı komutları tekrar işletebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Reklam olmasin :) Gidin yarin Verbatim marka bir cd alin :) Istediginiz hizda CD yi yazdirin :) Nazar degmesin bende 10 adet Verbatim marka CD-RW var. Hala tek cd üzerine belki 100 kez yaz sil yapmisimdir hala hata yok. DVD leri sakat bastan söyleyeyim :) Yazilan DVD silinmiyor yada Sistem tarafindan okunmuyor :)
Linux LPIC1 - MCSA

garafatma

yıllardır verbatim'i desteklerim, Flash disk'im bile Verbatim :)

pajero

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mart 2009 - 23:34:53
Nereye kadar açılmıyor? Örneğin konsola kadar geldiysen giriş yapıp aynı komutları tekrar işletebilirsin.
Console gelmiyor hocam, zaten sildim pardus kurdum şu an.
Birde diğer arkadaşların dediği gibi Verbatim ile test edeceğim 8.10 iso yu.