[Çözüldü] Audigy 2 ZS ve HDMI sound

Başlatan tosbacaga, 16 Mart 2009 - 16:57:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tosbacaga

Arkadaşlar henüz çok yeni Ubuntu kullanıcısıyım. Ubuntu'yu ilk kurduğumda medya oynatıcılarından ses geliyordu, muzik dinleyebiliyor, filmlerden sesler geliyordu. Ancak anakartımda bulunan HDMI donanımı heryerde karşıma çıkıp herşeye el atarak olayı allak bullak etti. Ben öncelikle bu kullanmadıgım HDMI'dan kurtulmak istiyorum. Bana Audigy 2 ZS yetiyor zaten. Ubuntu öntanımlı ses aygıtı olarak bile HDMI'yı tanıyor sinir oldum resmen. BIOS tan girip HDMI kapatmayı denedim ancak onuda yapamadım. Eskiden windows kullanırken bu hdmi aygıtı etliye sütlüye karışmadan bir kenarda dururdu. Ancak Ubuntuya geçince tam bir başbelası oldu.
Şuan sistemimden hiç ses gelmiyor, ayarlar karışmış durumda. Ne yapabilirim? ben sadece Audigy 2 ZS ile yoluma devam etmek istiyorum Ubuntu'm ile...
Hayata olan en yüksek sevginiz
Umudunuza olan sevginiz olsun
ve en yüksek ümidiniz,
en yüksek hayat düşünceniz olsun...

garafatma

Biostan pasifleştirme seçeneği yokmu?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

tosbacaga

bios ta onboard chipler arasında 1394 var tanıyamadıgım. ama sanırım o da ağ köprüsü olması lazım yanlış bilmiyorsam. ama eğer hdmi la alakalı bişeyse onu disable edebilirim. onun haricinde biostan bulamadım hdmi kapatmayı.
ayrıca Ubuntu üzerinde windowstaki gibi aygıt yöneticisi görevi yapan bir araç var mı acaba? mesela oradan hdmi'yi etkisizleştirsem. sonrada ayarları öntanımlı olarak kaydetsem. en azından ubuntuyu ilk kurduğumda ses geliyordu. şimdi sessiz bir makinem oldu..  :(
ve en yüksek ümidiniz,

garafatma

Biostan onboard ses kartını kapatırsan HDMI de kapanmış olur diye tahmin ediyorum

tosbacaga

onboard ses kartım zaten kapalı biostan. hdmi çıkış ekran kartı üzerinde oldugu için, ekran kartımda onboard oldugu için, sizin tahmininize göre hdmi i kapatmam için ekran kartımı disable etmem lazım biostan. bu da imkansız.  :(
bu sorunu zannediyorum; eger varsa ki windowstaki gibi bir aygıt yöneticisi aracıyla hdmi sürücüsünü disable ederek çözümleyebilirim. tabi bir de bozulmuş öntanımlı ayarlarımı eski haline getirmem gerekiyor ki bilgisayardan tekrar ses alabileyim. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.  :-\
ve en yüksek ümidiniz,

garafatma

Haklısın HDMI ekran kartı çıkşıyla alakalı idi. Peki terminalden

alsamixer

yazıp karşına çıkan mixerde, HDMI çıkışlarını görrsün. Muhtemelen sessizde olduğu için böyle bir problem vardır.

birde ALSA Wikiyi bir incelersen belki yardımı dokunur.

tosbacaga

teşekkür ederim arkadaşım. sorunu alsa mixer panelinden hallettim gibi. en azından tekrar müzik dinleyebilir hale geldim. artık yavaştan sorunu hallederim.  :)
ve en yüksek ümidiniz,