Ekran çözünürlüğü, envy ve görüntü sorunu.

Başlatan opusxx, 13 Mart 2009 - 20:53:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

opusxx

İlk başta '' envy '' yerine '' hardware drivers '' ' tan ekran kartı driver' ımı  kurdum. Fakat klasörler üst üste gelince bozulmalar oluyor.  Envy' yi yükledim fakat görsel seçeneğe geçemiyorum. sudo envyng -g
sonra bu hatayı alıyorum ERROR: Make sure that envyng-qt is installed

sudo envyng -t ile consol' dan ayar yapa biliyorum fakat ubuntu 8.4 kullandığım sıralar sudo envyng -g ile göresel görüntüdeyken ekran kartımın driver' ını kendisi seçip kuruyordu. Kendi seçip kurma özelliği değiştimi yoksa,  Consol' dan görünen bir kaç driver içnden bizm mi seçmemiz gerekiyor ve görsel envy olunca kendisimi seçiyor. ( kusura bakmayın '' görsel '' dedim hep aklıma gelmedi ne diyeceğim. )

Hardware drivers tan 1.77 sürümünü kurdum. Fazla kurcalayıp değiştirmek istemedim,   yorumlarınızı almadan.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

eskidefter

ben komutu

sudo envyng -t

olarak biliyorum
ama hatada envyng qt nin yüklü olduğuna emin oln diyor

opusxx

Evet öyle diyor ama, sudo envyng -t ile de konsol dan aça biliyorum.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

heartsmagic

envyng -t ile de yüklersin. Seçimi kendin yap sorun değil. Eğer denemek istersen 180 serisini seç ve kurdur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

opusxx

Sistemim de O adar çok sorun çıktı ki anlatamam. İlk baş açılışta  Aperture too small (32mb) than (64) uyarısı alıyordum. Sonra ekrran kartımı kurunca bu seferde bu açılıştaki uyarı aperture ( bişii bişii ) 4 gb ignoring ^ e dönüştü. Hadi şimdilik kalsın dedim findows a ulaşmanın yollarını aradım, buldum sandım bu seferde restart' tan sonra  '' Error 13. Invalid or unsupported executable format '' hatası ile karşılaştım. Ha bunlar eminin ki düzeltile bileck şeyler ama, ekrankartı driver kurduktan sonra sistemde takılmalar, eknranların iç içe girmeleri, panel' de sürekli değişen ikon yerleri :), daha niceleri.

Sonunda baktım windows' a girmiyorum hiç, sildim her ikisini, kurdum sorunsuz çalışan 8.4 ubuntumu. Fakat gelin görün k i aynı ekran sorunu bunda da meydana geldi.  :-[ Driver kuruldu fakat takılmalar ve görüntü bozulmaları başladı.  :'(

Bu arada ubuntu 8.4 E geri geçince envy sorunum kalmadı

Saat 21:21   İtibari ile sorunum düzeldi.

Masaüstü görünümleri' nde ki görsel efekleri aktif edince ( normal' e getirince) sistem takılamaları ve görüntü bozuklukları gitti  :-\. Denemek içn bir görseller seçeneğini kapatınca yine bozulmalar oluyor.!! Bunları hep açmak mı gerekecek yani?.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

heartsmagic

Açmadığında sorun yapması çok ilginç. Genelde tam tersi olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

opusxx

Gerçi açtığımda da sorunlar başladı. Amarok bi ara sapıttı ardın da 10-15 dakika sonra pencereler ayrık ayrık gözükmeye başladı sonrasında da internet sayfaların da, o ana kadar gire bildiğim ve sorun olmayan sayfalar da flash plugin yükle demeye başladı. Hepsi restart atınca geçici olarak düzeliyor fakat 10-15 dakika sonra bütün her şey bozulmaya başlıyor.  :(
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

garafatma

Alıntı yapılan: opusxx - 14 Mart 2009 - 13:30:01
Sistemim de O adar çok sorun çıktı ki anlatamam. İlk baş açılışta  Aperture too small (32mb) than (64) uyarısı alıyordum. Sonra ekrran kartımı kurunca bu seferde bu açılıştaki uyarı aperture ( bişii bişii ) 4 gb ignoring ^ e dönüştü. Hadi şimdilik kalsın dedim findows a ulaşmanın yollarını aradım, buldum sandım bu seferde restart' tan sonra  '' Error 13. Invalid or unsupported executable format '' hatası ile karşılaştım. Ha bunlar eminin ki düzeltile bileck şeyler ama, ekrankartı driver kurduktan sonra sistemde takılmalar, eknranların iç içe girmeleri, panel' de sürekli değişen ikon yerleri :), daha niceleri.

Sonunda baktım windows' a girmiyorum hiç, sildim her ikisini, kurdum sorunsuz çalışan 8.4 ubuntumu. Fakat gelin görün k i aynı ekran sorunu bunda da meydana geldi.  :-[ Driver kuruldu fakat takılmalar ve görüntü bozulmaları başladı.  :'(

Bu arada ubuntu 8.4 E geri geçince envy sorunum kalmadı

Saat 21:21   İtibari ile sorunum düzeldi.

Masaüstü görünümleri' nde ki görsel efekleri aktif edince ( normal' e getirince) sistem takılamaları ve görüntü bozuklukları gitti  :-\. Denemek içn bir görseller seçeneğini kapatınca yine bozulmalar oluyor.!! Bunları hep açmak mı gerekecek yani?.

Şu anda sistemin normal açılıyormu? açıldıktan sonramı sapıtmaya başlıyor?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

opusxx

Açılmada bir sorun yok gibi görünüyor. O kadar dikkat etmedim. Açılıştan sonra 10 - 15 bilemedim 5 dakika sonra görüntülerde bozulmalar başlıyor. Bu olay compiz etkin olmadan sürekli böyle. Compiz etkin olunca görüntüde ve sitemde takılmalar daha kötü olmaya başladı. Sadece bir süre için normal kullana biliyorum pc yi. Sonra restart ...

( Bu arada xubuntu değil bir yanlşlık olmasın, xubuntuda da aynı sorunu yaşayıp full pc me ubuntu 8.4 ü kurdum . )
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

garafatma

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Mart 2009 - 01:16:12
envyng -t ile de yüklersin. Seçimi kendin yap sorun değil. Eğer denemek istersen 180 serisini seç ve kurdur.

@heartsmagicin dediklerini yaptın mı?

opusxx

Envy sornum ubuntu 8.4 yükleyince düzeldi. Kendisi eskiden de yüklediği gibi otomatik yükledi driver ı.  Ama 180 bende görünmüyor . Büyük ihtimal 177 yi yükledi.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

garafatma

Envy'nin son sürümünü yüklemek gerekebilir. görünmemesinin sebebi bu olabilir.

opusxx

Envy nin sonsürümünü nasıl yükleyeceğimi ararken bir ara synaptikten kurulmuş olan ati driver ının olduğunu hatırladım ve bir kontrol ettim. Yüklü görünüyor du, kaldırdım şimdi. Bir restart atıp denicem ama bir de söylemek istedim. !!! Envy de halledip bir de 180 versiyonunu denicem hiç olmadı.  :-\
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

opusxx

Emin olmak ekran driver ımı sildim ve yeniden yükledim. Fakat 1.73 ü kurdu. !!! bu versiyon önceden de sorun çıkartmıştı.  :(. Elle yüklemeyi deniim dedim 1.77 yok. Hayal da görmüyorum 1.77 yüklemişti.  :-\  Tabi ki ati driver ını silmem böyle bir şeye sebebte olmuş ola bilir mi ?.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

garafatma

BuZaten ATI driver'ın silmen bence iyi, çakışma olmaz en azından Linkte anlatılanları yaptın sanırım. eğer öyle değilse bir göz atarmısın? Güzel ve açık bir anlatım var. linkte de bahsediyor, kullandığın depolarda eski versiyonu kalmış olabilir. Depolarını bir kontrol et istersen. Tabi eğer verdiğim linktekiler yapmadıysan.

opusxx

???  ??? 1.73 iyi geldi vallaha. Envy yi o linkten kurmuştum tek eksik ile, depolar oradaki değil cd içindeki depolar. Yine de oradaki depoları da ekledim ama şu an ekran ve sistem düzgün çalılıyor.

Ben bu ekran drvier işini hiç anladım. Envyng yi düzgün kurdum,1.77 yi kurdu ( otomatik ). Sonra sildim sorun çıkarttığı için, bir baktım bu sefer de 1.73 den yukarı versiyon görünmedi. ( arada ati driver'ı da sıyrılıp yüklenmiş :) )  Çıldırcam ama yinede oldu, halloldu  :P Ama her seferinde bu ekran driver ı ağlatıyo ilk başta.  :)

Hala incelyorum. Görselleri kapatınca ufak tefek görüntü geride kalma olayı oluyor ama ekran kartını etkilemeyecek bir şey ise hiç sorun değil.
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

opusxx

windows u sildiğim pc me internet kurabilmek için windows' a ihtiyaç duyup bir format daha attım ve ubuntu sorunsuz çalıştı, bu iki gün için de, ta ki 371 güncelleme içinden seçe seçe yaptığım güncellemeler ardın dan eski sorun yine döndü :' (
Güncellemelerden hangisini sorun yaratıyo neler yapap bilirim, bilemiyorum . Hatta şimdi yazıma ifadeleri bile ekleyemiyorum.  Aağlıcam :(
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

coldchris

Aradığın sorunun cevabı, ekran kartının bozulduğu gerçeği de olabilir.
A memory to carry on,
Story's over when the crowds are gone

zeitgeist

@opusxx,

Senin bu donanımlarla başın hep belada.)

Benim ekran kartım nVidia 8500 gts ve sadece Ubuntu'da değil kurduğum diğer Linux dağıtımlarında da hiç bir sorunla karşılaşmadım. Güncelleştirmelerle de bir sorun oluşmadı. Acaba diyorum güncellemeleri katkı depolarıyla yapıp ekran kartıyla ilgili bir yazılım mı yüklüyorsun?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

opusxx

Gerçekten de donanımlar ile başım belada :D yine de düzeliyorlar şimdi olduğu gibi. Ekran sorunu güncellemeler devam ederken başladı ve restarttan sonra düzeldi. Sanırım ki bundan önceki ekran sorunum da eksik, yarım kalmış bir güncellemeden kaynaklanıyor olabilir.  Gerçi, Synaptic' ten kontrol etmiştim eksik kurulum var mı diye, yoktu.
Bilemiyorum 300 küsür güncellemenin içinde ati driverları da oluyor. Yine sorunları görünce dünyalar başıma yıkıldı. Hah tamam dedim iki gün süper ultimamı kurayayim, çayımı alayayim oturup bir yandan film bir yandan oyun... 

Neyse yeniden özürlerimi taktirinize bırakıyorum. Şuan süper işliyor. Fakat hala bakıp, arasından azbuçuk anlaya bildiğim güncellemeri seçip kurmak kaldı. Umarım bir sorun çıkmaz.

Ön tanımlı depolara bugün sadece wine yükseltmek için wine .deb adreslerini ekledim. Ekran kartımda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü fistowsta süper işliyo. Şu anda ubuntu da daha iyi :D

''Acaba diyorum güncellemeleri katkı depolarıyla yapıp ekran kartıyla ilgili bir yazılım mı yüklüyorsun? ''

Ondan şüphem büyük ama maalesef  nasıl, hangisi sorularına bir cevap bulamıyorum. Hala gncellemeler mevcut ve , arasından ekran ile ilgili olanları yüklememeye özen gösteriyorum.

Hmm bir de, compiz efektleri kapalıyken görüntü bozuklukları mevcutmuş hala. :(
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )

sabian

arkadaşlar ubuntu 8.10 yüklü bilgisayara makine nvidia sürücüsünü yükledi eyvallah ama restart çekince ya da bilgisayarı kapatıp açınca tüm çözünürlülük kayboluyor. ayarları yeniden yapmak zorunda kalıyorum. yok mu bunun bi çözümü?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

sabian

Alıntı yapılan: dewrim2 - 05 Nisan 2009 - 04:42:21
arkadaşlar ubuntu 8.10 yüklü bilgisayara makine nvidia sürücüsünü yükledi eyvallah ama restart çekince ya da bilgisayarı kapatıp açınca tüm çözünürlülük kayboluyor. ayarları yeniden yapmak zorunda kalıyorum. yok mu bunun bi çözümü?

nvidia ayarlarında "save to x cofiguration file" butonuna basınca şu uyarıyı alıyorum:
"Unable to create new X config backup file '/etc/X11/xorg.conf.backup'."
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

bytan

Ayarlar için çalıştırdığınız programı, başına sudo koyarak terminalden çalıştırın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sabian

Alıntı yapılan: bytan - 05 Nisan 2009 - 08:41:01
Ayarlar için çalıştırdığınız programı, başına sudo koyarak terminalden çalıştırın.

gece kimse olmayınca dayanamadı ben de aynı yolu denedim. sodo gedit==> verdiği dosyanın adresi....
büylece değiştirme hakkı almış oldum daha sonra nvidia panelindeki bilgileri dostadakilerin yerine yapıştırıp kaydettim. restart çektim. bi açtım yaptığım ayarlar korunmuş. çok sevindim :D

Debian Sosyal Sözleşme