Masaüstü,open office

Başlatan hikmet Murat, 12 Mart 2009 - 18:53:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hikmet Murat

Arkadaşlar internetteyken sayfa düzeni kayboluyor,daha doğrusu çubuklar gözükmüyor.İnternetten open officeye bir şey indiremiyorum.Ayrıca kelime işlemci ben daha işimi bitirmeden,kendi kendine kayboluyor.Ve kurtarma başlatıyor.Ne yapmam lazım.

heartsmagic

Nasıl yani internetteyken? Ve Openoffice'e nasıl internetten ekleme yapıyorsun? Ben anlayamadım.

Programdaki sorun için kendisini konsoldan başlatıp hata çıktısı var mı diye bakabilirsin.

oowriter

Bir de, hangi sürümü kullanıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hikmet Murat

en son sürümü kullanıyorum,web sayfalarını bir yere alamıyorum küçültme yok.Open officede webden bir şey kopyalayamıyorum.

AbkHaZiaN

Cubuklar İle ilgili compiz setting managerden window decoration öğesi etkin değilse etkinleştirmeni önere bilirim.

hikmet Murat

comfiz setting managare yeri neresi acaba

ihtiyar said

Alıntı yapılan: hikmet Murat - 15 Mart 2009 - 11:05:01
comfiz setting managare yeri neresi acaba

Bir önceki mesajı daha dikkatli okumanı öneririm. ;)

Compiz Settings Manager;

Sistem>Tercihler>Compiz Settings Manager(CompizConfig Ayar Yöneticisi)

yolunda yer almaktadır.

hikmet Murat

Benim ubuntuda böyle bir yol yok.İnternetteyken panellerin kaybolmasını eengellemek için çok uğraştım olmadı.Tek çözüm olarak İnternetten kopyalama yaparken Dosyadan sayfa düzenini tıklamak,daha sonra ortaya çıkan paneller vasıtasıyla office yi  açmak ve açılan belgeye yapıştırma işlemini yapmak.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: hikmet Murat - 15 Mart 2009 - 11:22:58
Benim ubuntuda böyle bir yol yok.İnternetteyken panellerin kaybolmasını eengellemek için çok uğraştım olmadı.Tek çözüm olarak İnternetten kopyalama yaparken Dosyadan sayfa düzenini tıklamak,daha sonra ortaya çıkan paneller vasıtasıyla office yi  açmak ve açılan belgeye yapıştırma işlemini yapmak.

Sorununuzu anlayabilmiş değilim. Böyle bir yol yok derken? Sİsteminizde hangi masaüstünü kullanıyorsunuz?

Alt+F1 dediğinizde karşınıza bir menü çıkıyor mu? Menü çıkıyorsa bahsettiğim yolu oradan izleyebilirsiniz.

AbkHaZiaN

@ihtiyar Said compiz settings manager'in yüklenmesi gerekiryordu hatırladığım kadarıyla sistemle beraber gelmiyordu.
sudo apt-get install compiz compizconfig-settings-manager
Uç birimde lkomutunu çalıştırdıktan sonra Sistem > Tercihler menüsünden ulaşabilirsiniz.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: abkhasian - 15 Mart 2009 - 11:43:45
@ihtiyar Said compiz settings manager'in yüklenmesi gerekiryordu hatırladığım kadarıyla sistemle beraber gelmiyordu.
Uç birimde lkomutunu çalıştırdıktan sonra Sistem > Tercihler menüsünden ulaşabilirsiniz.

Bak bu daha önemli bir nokta. :) Şu anda Mint'ten yazıyorum. Mint'te sanırım direk geldi -umarım yanlış hatırlamıyorumdur-. Ubuntu 8.10/8.04'te yüklemek gerekiyordu, unutmuşum. Sanırım 9.04'te direk geliyor. Kurduğumu hatırlamıyorum çünkü. :)

hikmet Murat

tamam komutu verdikten sonra geldi.teşekkürler.

hikmet Murat

window decaration menüsüde etkin gözüküyor.

heartsmagic

Ben problemi tam anlayamadım. Küçültme yok demişsşin, acba panelden pencere listesini mi sildin? Hani öyle olsa diğer uygulamalar da görünmezler. Kopyalama, yapıştırma meselesi için de internetten kopyaladıktan sonra doğrudan Ooo içine mi yapıştırmaya çalışıyorsun? Eğer öyleyse sorun tam olarak ne? Ooo mu kapanıyor? Son sürüm derken 3.x serisini mi kastediyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hikmet Murat

İnternetteyken paneller kaybolduğunda tekrar panellerin gelmesi için Dosyadan sayfa düzeni diyorum tekrar geliyorlar.Biliyorsunuzki ooo ya bir şeyler kopyalayıp düzenlemek için panellere ihtiyacım var.İşin illginç tarafı kopyala dediğim zaman eğer interneti kapatırsam ooo yu açıp yapıştırma işlemi yapmaya çalıştığımda bu eylem gerçekleşmiyor.Çünkü officeye panellerden giriyorum.

AbkHaZiaN

Menünün birisinde "Panelleri otomatik gizle" diye bir seçenek vardı hatırlaığım kadarı ile ama nerde olduğunu hatırlamıyorum. Bulunca burada yazarım.
Uygulamalar vs oranın olduğu paneli diyorsun anladığım kadarıyla. O panelde boş bir yere tıkla özellikler de "Genel" diye bir bölüm var onun altında "Kendiliğinden Gizle" diye bir seçenek var o işaretli ise işareti kaldırıp denermisiniz.