Creative Soundblaster ses sorunu

Başlatan utoto, 01 Mart 2009 - 15:02:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utoto

merhabalar benim soundblaster 16 ses kartını tanıtma da sorunum var
sudo update-modules dediğim zaman malesef  The update-modules command is deprecated and should not be used! demekte. nasıl çözebilirim bu sorunu?

bytan

Aşağıdakini kullanabilirsiniz:

sudo depmod -a
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

utoto

bu kod sudo update-modules yerine mi geçecek yoksa update yine demek zorundamıyım eğer yine update diyeceksem işe yaramadı:(

bytan

Aynı işe yarayacak. Sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

utoto

öncelikle @bytan çok teşekkürler işe yaradı.
arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var çözüme yaklaştığımı sanıyorum sizde yardım ederseniz çözebilecem sanırım. benim ses kartım creative soundblaster awe 64 burda soundblaster 16 ının kurulumunda snd-sb16 yerine snd-sbawe yazınca açılıştaki parola sorma sayfasında ses geldi. daha önce gelmiyordu. ancak sistem açılınca ses yine gitti ve ses kartını yine görmüyor yani yine ses yok :( bu sorunu nasıl çözebilirim?

bytan

alsamixergui ile ses kanallarının açık olup olmadığına baktın mı? Giriş ekranında sese kavuştuysan, ses kartın tanınmış durumda. Alsamixergui yerine aşağıdakini de deneyebilirsin:

alsamixer -c 0

Eğer ses kanallarında sorun yoksa şununla kişisel ayarlarına bir bak:

gnome-sound-properties

En son olarak:

gnome-volume-control

PF @ ST

utoto

ben daha yeniyim de :) alsamixergui ye nerden bakacağımıda yazar mısın:D bide verdiğin bu kodları direk uçbirime mi yazacam?

bytan

Alıntı yapılan: utoto - 01 Mart 2009 - 16:07:44
ben daha yeniyim de :) alsamixergui ye nerden bakacağımıda yazar mısın:D bide verdiğin bu kodları direk uçbirime mi yazacam?

Yeni olman hiç sorun değil. Konunun ilk mesajını okursan alsamixergui gözüne ilişecek.  ;)

Verdiğim kodlar, başkalarının verdiği kodlar; diğer bir ifadeyle komutlar, uçbirime yazılıyorlar. Son olarak aramıza hoş geldin.

PF @ ST

utoto

alsamixer -c 0 yazdığımda
wrong -c argument '0' diyor.

bytan

Şunun çıktısı nedir?

cat /proc/asound/cards

Ayrıca verdiğim diğer alternatifler sonuç vermedi mi?

PF @ ST

utoto

"(gnome-sound-properties:7155): sound-properties-DEBUG: setting theme ubuntu" verdiğin ikinci kodun sonucu bu çıktı. ve normalde kendiliğinden gelen ****@*****-ubuntu:~$ yazısı çıkmadı bi daha
buda son verdiğin kodun çıktısı
0 [S16            ]: SB AWE - Sound Blaster 16
                      Sound Blaster 16 at 0x220, irq 5, dma 1&5

utoto

bide alsamixergui yi yükledim ama açılmıyor :(

bytan

Alıntı yapılan: utoto - 01 Mart 2009 - 16:22:41
"(gnome-sound-properties:7155): sound-properties-DEBUG: setting theme ubuntu" verdiğin ikinci kodun sonucu bu çıktı. ve normalde kendiliğinden gelen ****@*****-ubuntu:~$ yazısı çıkmadı bi daha
buda son verdiğin kodun çıktısı

Bir süre öyle bekler sonra ise ekrana bir pencere çıkar. Buna müdahale etme ve bekle.

-c 0 neden kabul edilmedi anlayamadım. Verdiğin çıktıya göre kart numarası doğru.

Alsamixer çalışmayınca gui'si de çalışmaz zaten.

PF @ ST

utoto

o kodu yeniden yazıp bekledim ve daha önceden girdiğim sound preferences çıktı ki burda her kombinasyonu denemiş ancak ses alamıştım:(

bytan

Benimde aklıma şu an herhangi bir öneri gelmiyor. Çözüm önerisi olan arkadaşlar bir şeyler yazacaklardır.

PF @ ST

utoto

erginemr

Konsolda şu dört komutun çıktısını aktarır mısınız?
aplay -l
lspci | grep -i audio
cat /proc/asound/cards
amixer info

Ayrıca sağ üstteki hoparlör simgesine çift tıklayarak ses seviyelerini ayarayabiliyor musunuz? Bu ses aracında hangi ses kartı tanımlanmış?

utoto

aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: S16 [Sound Blaster 16], device 0: SB16 DSP [DSP v4.16]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

lspci | grep -i audio
00:0b.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 02)

cat /proc/asound/cards

amixer info
Card default 'pulse'/'PulseAudio'
  Mixer name   : 'PulseAudio'
  Components   : ''
  Controls      : 0
  Simple ctrls  : 0

utoto

hoparlöre çift tıkladığımda No volume control GStreamer plugins and/or devices found. diye bir uyarı penceresi açılıyor.

erginemr

Şu başlıkta da aynı şey anlatılıyor:
https://help.ubuntu.com/community/forum/hardware/OldSoundCard

Sizin karta ait modül "snd-sbawe". Bunu elle geçici olarak yüklemek için, konsolda "sudo modprobe snd-sbawe" yazmanız gerekiyor. Kalıcı olarak yüklemek içinse "gksu gedit /etc/modules" ile modül dosyasını açıp sonuna, yeni bir satıra "snd-sbawe" yazmalısınız.

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp ses ayarlarını tekrar yapmayı deneyin.

utoto

gksu gedit /etc/modprobe.d/sound buraya bir şey eklemem gerekir mi?

erginemr

Alıntı yaptığım yukarıdaki makaleye bakılırsa gerek yok.

utoto

o makaleye göre girdiğim kodlar şu şekilde
modprobe snd-sbawe

gksudo gedit /etc/modules
buraya snd-sbawe ekledim

en son
sudo modprobe snd-sbawe port=0x220 irq=5 dma1=1
komutunu veriyorum bu komutların hiçbirinde hata vermedi. daha sonra alsamixeri aç dediğimde No mixer elems found diyor. bilgisayarı kapatıp açtığımda cevap değişmiyor maalesef :(

heartsmagic

Konunun bölünmesi daha uygun olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.