Kurulum sonrası paketleri yedeklemek

Başlatan heartsmagic, 23 Nisan 2008 - 16:00:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atomkarinca

Harici harddiskinizin /OneTouch 4 diye bir klasörde olduğunu sanmıyorum.

sudo fdisk -l

komutuyla harddiskinizin ismini öğrenebilir (mesela /dev/sdb1 gibi) daha sonra da

cat /etc/fstab

çıktısından bu diskin hangi klasöre bağlandığını öğrenebilirsiniz. Genellikle /media klasörü altında oluyorlar.

mete13

Alıntı Yapmete@mete-laptop:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for mete:

Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x9be117e1

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *           1        9735    78195680+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            9735       14030    34492412    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3           14030       18310    34381824+   f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda4           18310       19457     9213952    7  HPFS/NTFS
/dev/sda5           14030       14421     3145796   83  Linux
/dev/sda6           18055       18310     2046976   82  Linux takas / Solaris
/dev/sda7           14422       17898    27928971   83  Linux
/dev/sda8           17899       18054     1253038+  82  Linux takas / Solaris

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

Disk /dev/sdb: 320.0 GB, 320072933376 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xd9885aea

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb2   *           2       38913   312560640    5  Ek
/dev/sdb5               2       38913   312560608+   7  HPFS/NTFS
mete@mete-laptop:~$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda7
UUID=b91f3274-6fb2-4334-8996-5dedf46674de /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda8
UUID=469885c1-402a-4ccc-b3ac-72a5fa2e9f9e none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0

o komutlar ile bu sonuç çıktı ve bende

ilkönce bu komutu yazdım
ve bu cevabı verdi
mete@mete-laptop:~$  sudo cp -u  /var/cache/apt/archives/* /media/cdrom0/Dyedek/Ubuntu/Programlar/Yedek
cp: hedef "/media/cdrom0/Dyedek/Ubuntu/Programlar/Yedek" bir dizin değil

sonra bunu yazdım gene olmadı

mete@mete-laptop:~$  sudo cp -u  /var/cache/apt/archives/* /dev/sdb/Dyedek/Ubuntu/Programlar/Yedek
cp: "/dev/sdb/Dyedek/Ubuntu/Programlar/Yedek"'e erişiliyor: Not a directory

sonuçta beceremedim yardımcı olurmusunuz

heartsmagic

Harici diski taktığında:

mount

komutunu ver. Sana diskin nereye bağlı olduğunu söyleyecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AbkHaZiaN

öncelikle teşekkür ederim bi sorum olacak bu paketlerin yedeğini aldık fakat bunları direk /var/cache/apt/archives konumuna attığımızda çalışacak mı yoksa kurulum yapmamız mı gerek?

zeitgeist

Bu konu altında atılan mesajlarda bu yedekleri yüklemen gerektiği ve bunu nasıl yapacağın yazıyor.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

AbkHaZiaN

Sadece ilk ve son sayfayı okumuştum üşenmemek lazım bi daha ki sefere kurumlarını bi şekilde yaparm yapamazssam geri dönüp aradaki o iki sayfayı okurum artık.

eskidefter

''a'' uygulamasını kurdum, 5 tane bağımlılığı vardı diyelim.
tüm paketleri yedekledim
formattan sonra yedeklediğim paketlerin dizinine girdim dpkg -i *.deb komutuyla tüm yedeklediğim paketleri kurmak istedim. ''a'' uygulamasını yüklerken dizindeki bağımlılıkları da kullanır mı?

heartsmagic

Alıntı yapılan: kvstb - 15 Mart 2009 - 17:44:00
''a'' uygulamasını kurdum, 5 tane bağımlılığı vardı diyelim.
tüm paketleri yedekledim
formattan sonra yedeklediğim paketlerin dizinine girdim dpkg -i *.deb komutuyla tüm yedeklediğim paketleri kurmak istedim. ''a'' uygulamasını yüklerken dizindeki bağımlılıkları da kullanır mı?

Evet kullanır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eskidefter

sofualanli

Alıntı yapılan: erginemr - 29 Ağustos 2008 - 14:31:05
Alıntı yapılan: abbas-dehmen - 29 Ağustos 2008 - 10:14:13
inanın bu program çok hoşuma gitti. evdeki net baglantısı olmayan masaüstü bilgisayarıma da ubuntu yüklemiştim ve kara, kara nasıl programları ona taşırım diye düşünüyordum. APTonCD ile bu programları evdeki bilgisayarımada taşıyabilecegim. merak ettigim ise ubuntu kurduktan sonra 100 mb kadar bir güncelleştirme yapılıyor. bu güncelleştirmeleri de APTonCD ile evdeki bilgisayarıma taşımış olurmuyum?

Aynen öyle. Ya da daha kısaca, "/var/cache/apt/archives" klasöründeki *.deb dosyalarını da bir bilgisayardan diğerine taşırsanız, aynı işlevi görür.

Ama bu klasöre taşınamıyor. Paketleri kopyalıyorum ama yapıştırılmıyor nasıl yapacağım?

erginemr

Alıntı yapılan: sofualanli - 22 Nisan 2009 - 23:53:06

Ama bu klasöre taşınamıyor. Paketleri kopyalıyorum ama yapıştırılmıyor nasıl yapacağım?

Bu klasöre dosya taşımak için root (yönetici) yetkilerine ihtiyacınız var. "Alt+F2" ile çalıştır diyalog kutusunu açtıktan sonra, "gksu nautilus" komutu ile dosya yöneticisini root yetkileriyle açabilirsiniz.

empax

Konu cok isime yaradi. Tesekkurler. En yakin zamanda deneyecegim.

Aklıma gelmişken sorayım, kodeklerin de yedeğini alabilirmiyiz ?
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

erginemr

@empax,

Kodekler de /var/cache/apt/archives dzini içindeki *.deb paketleri arasında olduğu için, evet alabilirsiniz.

empax

Alıntı yapılan: erginemr - 23 Ağustos 2009 - 08:43:45
@empax,

Kodekler de /var/cache/apt/archives dzini içindeki *.deb paketleri arasında olduğu için, evet alabilirsiniz.

Tesekkurler @erginemr  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

noktakom

Benim kafama takılan şu ;diyelim ki stabilliğini yitirmiş bir sistemin yedeğini alıp yeni sisteme naklettik .Eski sistemin sorunlarını yeni sisteme de aktarmış olur muyuz ? kurulan her yeni yazılım buraya mı ekleniyor ? örn; ekran kartı sürücüsü ...ve bazı paket isimleri arasında 1% ,3% gibi ifadeler var bu paketlerin tam yüklenmediği anlamına mı geliyor ? Şimdiden ilginize teşekkürler .

sudo dpkg -i *.deb komutunu verince ;

dpkg: error processing *.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
*.deb

şeklinde hata veriyor .* işareti yerine birşey mi yazmamız lazım ?

ScaryMan

sudo cp -u  /var/cache/apt/archives/* /home/%kullanıcı adı%/LinuxYedek/

Diyince

Alıntı Yapcp: '/var/cache/apt/archives/partial' dizini atlanıyor

diyor. Yedek dizini içine baktığımda .deb paketlerini görüyorum. Fakat bu partial durumu ne olsa gerek?

bytan

Alıntı yapılan: hkndvc - 01 Kasım 2009 - 12:18:18
Benim kafama takılan şu ;diyelim ki stabilliğini yitirmiş bir sistemin yedeğini alıp yeni sisteme naklettik .Eski sistemin sorunlarını yeni sisteme de aktarmış olur muyuz ? kurulan her yeni yazılım buraya mı ekleniyor ? örn; ekran kartı sürücüsü ...ve bazı paket isimleri arasında 1% ,3% gibi ifadeler var bu paketlerin tam yüklenmediği anlamına mı geliyor ? Şimdiden ilginize teşekkürler .

sudo dpkg -i *.deb komutunu verince ;

dpkg: error processing *.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
*.deb

şeklinde hata veriyor .* işareti yerine * bir şey mi yazmamız lazım ?

O komutu verdiğin dizinde deb paketleri olmadığı için hata alıyorsun. Eğer  bağımlılık çakışmasına sebep olacak paketleri kurmuşsan ve onları taşımışsan, aynı durumu diğer tarafta da yaşayabilirsin.

@Scaryman, partial bir klasör. Onu almana gerek yok. :) Alman gerekenleri almışsın zaten. :)

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ScaryMan

Alınması gerekenlerden biriyse neden atladı acaba diye düşündüm de o yüzden sordum :) Tamamdır. Teşekkürler.

Herhangi bir geri yükleme durumunda dosyaları aldığımız dizine tekrar kopyalarsak çalışır mı? Tekrar yükleme yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Tek tek elle mi çalıştırmak yerine o dizin altındakileri bir seferde çalıştıracak bir yöntem var mıdır?

noktakom

Alıntı yapılan: bytan - 01 Kasım 2009 - 14:09:40
O komutu verdiğin dizinde deb paketleri olmadığı için hata alıyorsun. Eğer  bağımlılık çakışmasına sebep olacak paketleri kurmuşsan ve onları taşımışsan, aynı durumu diğer tarafta da yaşayabilirsin.

deb paketlerini archives klasörüne taşıdım . komuta archives dizinin yolunu mu tarif etmem lazım ? ve nasıl ?

bytan

Örneğin masaüstündeki paketler adındaki dosyanın içine aktarmış ol deb dosyalarını. Geçiş  yapmak için:

cd Masaüstü/paketler

veya

cd Desktop/paketler

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

noktakom

Evet anlaşıldı ,sağolun .Ben kodu klasöre terminalden değil de menülerden girdikten sonra çalıştırmıştım :S

serkanburda

Başlıkta yazılanları okudum oldukça faydalı geldi. Benim sormak istediğimse şu: Lucid altında paket yedeklerini alıp da Jaunty kurulu bir sisteme o paketleri kurmak mümkün müdür? Hani bazı programlar Lucid'de daha güncel ya, o açıdan bunu soruyorum.

sipazilla

/var/cache/apt/archives dizini altındaki bütün paketler Lucid depolarından iniyor.
sudo dpkg -i *.deb Jaunty altında bu komutla kurulum yapmaya çalışınca doğal olarak Lucid güncellemelerinide kurmaya çalışacak ve problem verecektir diye düşünüyorum.

bytan

En basıtinden bağımlılık ve sürüm/paket sorunları çıkartabilir.

PF @ ST

serkanburda

Şimdi virtualbox'da bir deneme yapacağım; tüm paketler değil de güncel olmasını istediklerimi kurmaya çalışacağım. Bakalım ne olacak? :)

Ekleme: Paketler bağımlılık sebebiyle birden fazla hata verdi :) Neyseki sanal sistem ;)