Kurulum sonrası paketleri yedeklemek

Başlatan heartsmagic, 23 Nisan 2008 - 16:00:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

MrKowalski

peki tüm paketleri degilde sadece güncelleştirmeleri kopyalama şansımız var mı ? mesela kurdugum programları yedeklemek istemiyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: MrKowalski - 26 Temmuz 2011 - 22:12:13
peki tüm paketleri degilde sadece güncelleştirmeleri kopyalama şansımız var mı ? mesela kurdugum programları yedeklemek istemiyorum.

/var/cache/apt/archives/ dizinine gider, istediğin paketleri kopyalarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MrKowalski

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Temmuz 2011 - 01:12:36
Alıntı yapılan: MrKowalski - 26 Temmuz 2011 - 22:12:13

/var/cache/apt/archives/ dizinine gider, istediğin paketleri kopyalarsın.

burada bulunanlar sadece updateler demi ? yanlış anlamadım..

heartsmagic

Hayır değiller, tüm güncellenen, yeni kurulum ile indirilen paketler orada yer alır. Güncellemeler veya yeni kurulumlar için ayrı ayrı dizinler yok. Sen güncellemeler neyse buna göre yedeklemeni yaparsın.

Fakat bu yöntemle güncellemeyi ben önermiyorum. İleride kurulum yapacağın zaman aradan geçecek süre çok kısa değilse bir anlamı kalmıyor. Zira paketlerin daha güncel halleri depolarda yerini almış olabiliyor.

MrKowalski

galiba ubuntu tweak ile ön bellegi temizle demişim   :P artık onları da yedekleyemeyeceğim :):)

heartsmagic

Evet önbellek temizliği yapılmışsa indirilen her şey temizlenir oradan. Eğer derdin yeniden kurulumda uğraşmamaksa Remastersys iyi iş görecektir. Fakat biraz tecrübe edip, sistem yedeğini uygun bir şekilde almak fayda verecektir. Bodoslama denendiğinde /media gibi dizinler yedeğe dahil edilip, sistemde yer kalmamasına dahi neden olabilir.

opusxx

/var/cache/apt/archives bu dizini hatırlamam iyi oldu  3,5 gb olmuş içi hepsini silmek gerek :D
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

heartsmagic

Alıntı yapılan: opusxx - 28 Temmuz 2011 - 17:30:47
/var/cache/apt/archives bu dizini hatırlamam iyi oldu  3,5 gb olmuş içi hepsini silmek gerek :D

Ubuntu Tweak veya:
sudo apt-get clean

opusxx

Teşekkürler @heartsmagic, kullanıyorum o kodu ara ara ama kod' u mesajımda yazma ihtiyacı görmemiştim...  O arada bayağı uzamış demek istemiştim :) .

Konu başlığı iki defa işimi çok kolaylaştırdı. Home dizini içinde en çok kullandığım paketlerin güncellerini her güncellemeden sonra saklıyorum.
İlk zamanlarda ne var ne yok formatı basıyordum :D. Yeni bir hdd alacağım yakında onada ayrı bir yedek sistem kurup en önemli ve en çok kullandığım belgeleri, dosyaları saklayacağım, dvd lerden iyidir :) . Bu arada gerekli önemli belgeleri mail hesablarıma da aktardım ama yinede en güzeli evde bir dolapta klasörlerde saklayabilmek :D
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

bahadirhtp

bu dosyayı nerede oluşturmalı?
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

alquirel

Alıntı yapılan: bahadirhtp - 29 Aralık 2011 - 14:52:11
bu dosyayı nerde oluşturmalı?

Hangi dosyayı?

Bu başlıkta yedeklenmesi anlatılan şey, güncellemeler dahil kurulmak üzere indirilen tüm paketlerdir.
Ubuntu kurulumundaki disk biçimlendirme işleminden etkilenmeyecek bir disk bölümünde yedeklemeniz tabii ki en mantıklı olanıdır.

bahadirhtp

paket için dosya oluşturduğunu düşündüm
dizin'in de bu anlama geldiğini (:
komutu şimdi girdim ve directory olduğunu gördüm (:
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

diceman331

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Temmuz 2011 - 15:11:28
Evet önbellek temizliği yapılmışsa indirilen her şey temizlenir oradan. Eğer derdin yeniden kurulumda uğraşmamaksa Remastersys iyi iş görecektir. Fakat biraz tecrübe edip, sistem yedeğini uygun bir şekilde almak fayda verecektir. Bodoslama denendiğinde /media gibi dizinler yedeğe dahil edilip, sistemde yer kalmamasına dahi neden olabilir.
Geçenlerde remastersys ile yedek almaya çalışırken wubi ile kurulum yaptığım için sistemde kullanılacak yer bırakmadım ve yardımlarınızla remastersys klasörünü silip sorunumu çözmüştüm. Sormak istediğim remastersys ile yedek alırken istenmeyen klasörleri dışlayabiliyor muyuz?

heartsmagic

Evet istenmeyen dizinleri hariç tutmanın bir yolu vardı. Çok fazla uğraşmadığım için net bir şey söyleyemiyorum fakat bir yapılandırma dosyasına istenmeyen dizinleri ekliyorduk diye hatırlıyorum. Arayüzü var mıydı, yok muydu cidden hatırlamıyorum. Forumda yine sorulmuştu bu soru, dosyalar üzerinden örnek vermiştim diye hatırlıyorum, ancak başlığı bulmak zor olabilir. Belki Remastersys başlıklarından birindedir.

Ancak Remastersys tekrar canlanmış ve geliştirici yeni sürümler veriyor. Şurada tanıtımı da var:
http://www.remastersys.com/ubuntu.html

Arayüz olduğuna göre oradan bir yerlerden muhtemelen istenmeyen dizinler işaretlenebiliyordur.

diceman331

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Eylül 2012 - 11:00:51
Evet istenmeyen dizinleri hariç tutmanın bir yolu vardı. Çok fazla uğraşmadığım için net bir şey söyleyemiyorum fakat bir yapılandırma dosyasına istenmeyen dizinleri ekliyorduk diye hatırlıyorum. Arayüzü var mıydı, yok muydu cidden hatırlamıyorum. Forumda yine sorulmuştu bu soru, dosyalar üzerinden örnek vermiştim diye hatırlıyorum, ancak başlığı bulmak zor olabilir. Belki Remastersys başlıklarından birindedir.

Ancak Remastersys tekrar canlanmış ve geliştirici yeni sürümler veriyor. Şurada tanıtımı da var:
http://www.remastersys.com/ubuntu.html

Arayüz olduğuna göre oradan bir yerlerden muhtemelen istenmeyen dizinler işaretlenebiliyordur.
Verdiğiniz linkten indirip kurdum ve arayüze ulaşabildim. İncelerken ''Files to exclude'' seçeneği var ve karşısına sanırım dizin yolunu yazmamız gerekiyor.Wubi ile kurulum yaptığım için /host/ klasörü windowsun kurulu olduğu C: ye açılıyor. O zaman ''Files to exclude'' seçeneğinin karşısına /host/ yazmam yeterli mi?
Bu da ekran görüntüsü:
http://f1209.hizliresim.com/11/1/cj3pd.png

bytan

Eğer /host yoluyla açılan kısmın alınmasını istemiyorsan elbette ekleyebilirsin. Sadece /host kısmını hariç tutmak yeterli geliyorsa sana yeterlidir. /media altında herhangi bir başka bağının olmadığına da bakmak isteyebilirsin. Win tarafının D sürücüsü de bağlıysa bunu da hariç tutmak isteyebilirsin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

diceman331

@bytan, @heartsmagic çok teşekkür ederim. Rermastersys gui arayüzü başlarken media disklerini çıkarmam gerektiğinin uyarısını vermişti zaten. Files to exclude kısmına /host klasörünü yazarak onu da çıkardım. Şimdi de Kurulabilir live DVD mi yaptım, tekrar anladım ki Linux'le yapılamayacak hiçbir şey yok :)

bytan

Neyse ki bağlı diskler için uyarıyormuş, olası unutkanlıklarda sıkıntı yaşanabilirdi. :)

PF @ ST

warriorxp

Ya beyler bu ubuntu çok zor değil mi? xp de 2 tıkla driver kuruyodum. ubuntu'da çok zorlandım, daha ekran kartını tanıtamadım bilgisayara :D
Kanuni Sultan Süleyman hocasına sorar:
Meyve ağaçlarını sarınca karınca
Günah var mıdır karıncayı kırınca

Hocası Ebu Suud Efendi(Dönemin Şeyhülislamı):
Yarın Hakk'ın divanına varınca
Süleyman'dan hakkın alır karınca

cumali

Alıntı yapılan: warriorxp - 04 Aralık 2012 - 21:46:23
Ya beyler bu ubuntu çok zor değil mi? xp de 2 tıkla driver kuruyodum. ubuntu'da çok zorlandım, daha ekran kartını tanıtamadım bilgisayara :D

Siz xp'de 2 tıkla driver kuruyorsunuz. Kendim hiç tıklamıyorum Ubuntu otomatik tanıyıp kuruyor. Hangisi zor hangisi kolay? Ekran kartınızın marka ve modelini yazarmısınız?

ct

Alıntı yapılan: warriorxp - 04 Aralık 2012 - 21:46:23

Konuyla alakasını anlamadım yorumun. Üslüpla alakalı olacak ama inci sözlük değiliz ki "beyleeeeer" diye başlıklar açalım kullanıcılara öyle hitap edelim.

Kullanımın zorluğu harcanan vakitle ters orantılı. Bir süre sonra kullandığınız dökümanlarda hatalar olsa bile gelişen kullanım alışkanlıkları sayesinde hataları düzelte düzelte kurulum, ayarlama vs. yapabilir hale geliyorsunuz. Bana da windows zor geliyor mesela.

heartsmagic

@warriorxp, genel üslup üzerine yapılan eleştirilere ben de katılıyorum. İkinci olarak da alakasız başlıklara yorum geçmek, bu şekilde yorum geçmek "trollük" emaresidir. Niyetin cidden iyiyse bunu daha güzel ve makul yollardan yapmaya çalış lütfen.

Kendi sorunun için bir başlık açmışsın, oradan devam edilsin mesele.

Heisenberg

site bir ara gitti ben saatlerdir mesaj yazmak için bekliyorum ben sistemimimde kurulu olan programları format sonrası sorunsuz kuracağım bir yöntem arıyorum ilk mesahdaki kod bende çalışmıyor dizin bir şey bulunmadı diyor ben masa üzerinde bir dosya içerisine yedeklemek istiyorum.

edit: Sanırım bir parametreyi yanlış yazdım kodu verdim masa üzerine bir sürü dosya çıkardı şimdi bunlar benim sistemime kurduğum tüm programlar mı, şimdi ben bunların olduğu dosyanın içine girip bu konuda dönen o dosyadaki tüm debleri çalıştırıp kuran kodla kurabilece miyim?

heisenberg@heisenberg-F3Sr:~$ sudo sudo cp -u  /var/cache/apt/archives/* /home/heisenberg/Masaüstü
[sudo] password for heisenberg:
cp: `/var/cache/apt/archives/partial' dizini atlanıyor
heisenberg@heisenberg-F3Sr:~$

Bu kodu vermek ve çıkan dosyaları bir yere kopyalamakla sistemimdeki tüm program ve yapılandırmaları kurtamış mi oluyorum. Güvence olsun diye birde arcihve dosyasınıda ilgili yerden kopyaladım. Bu dosyayı yeni sistem kurduğumda sistemi archive dosyasının yanına atarak mı tüm programlarıma erişeceğim.
ALLES WAR DIE SEKTE !

heartsmagic

@Heisenberg, bu başlıktaki önceki yorumlarımızı, açıklamalarımızı okudun mu? Zira aynılarını tekrar yazmak istemiyorum.